| 1Me9 a întrebat:

Buna tpu...de o luna is la sala si m-am gandit sa iau si proteine, am 1.80 si 60 kg, am pus in luna asta 6 kg prin alimentatie, dar vreau sa fac macar 70kg vara asta.Uhm, sunt putin confuz, pentru ca am zis sa iau Gainerul Serious Mass, pe "prospect" scriind ca trebuie sa iau 165 g cupa, de 2 ori pe zi, si mi s-a parut ff mult, nu sunt nici experimentat, dar mi se pare exagerat de mult.Ba chiar auzeam niste prieteni care au aproximativ aceeasi greutate ca mine ca nu e bine sa iei 45 g de proteine imediat dupa antrenament ca nu absoarba organismul atat de repede, dapai 165 g?laughing) Va rog sa mi explicati, sunt tare confuzlaughing

Răspuns Câştigător
| Sn4k3 a răspuns:

Cupa poate e de 165g. Gainerele dau maxim 50-60g proteine per servire. Si nu e mult 330g servirea, asa e la mai toate. Daca vrei sa te ingrasi vezi sa mananci si destui carbohidrati, ca 10kg de muschi nu pui intr-o vara.

| 1Me9 explică (pentru Sn4k3):

Mersi de raspuns, daca as lua jumate, ar fi o problema? adica din 165 servirea sa iau 82.5 grame?

| Sn4k3 a răspuns (pentru 1Me9):

Ia in functie de cati carbohidrati/proteine ai nevoie.

| aXy99 a răspuns (pentru Sn4k3):

Daca iei "suplimentele" potrivite, pui.

9 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Bani aruncati... tu nici macar nu ai jurnal de alimentatie (dureaza cam 1 an sa-ti faci unu), dar iei suplimente, care conteaza doar 10%...

| 1Me9 explică (pentru Cosmin86):

Am mai auzit de tine pe aici, raspunsuri seci, cu greata.iti pasa tie chiar atat de mult ce program am eu si nu stiu ce?! Fratioare, fii atent, tu esti,, bazat" pe chestiile astea, eu nu, dar eu sunt pe alte chestii la care tu nu esti atat de bun, si nu consider ca ar trebui sa te tratez ca pe un inferior.Asa i romanul, rade de ala care e incepator.Plus ca, daca ai invatat sa citesti si sa intelegi un text, am zis ca ma gandeam sa iau, nu ca am luat, deci era o simpla intrebare.

| Cosmin86 a răspuns (pentru 1Me9):

Asa inveti. Nu te trateaza nimeni ca pe un "inferior" ca-ti explica ce gresesti. Si mie mi-au explicat altii (si inca imi explica altii cu mai multa experienta).

| RobertMoon a răspuns:

Cand va aud cu,, proteine,, mor laughing zici ca e cine stie ce chestie. Cupa aia pe care o iei tu are o anumita cantitate de proteine pe langa alte chestii, vezi ca scrie pe cutie/servire cat are. Ia creatina ca te va ajuta mai mult, daca ai o alimentatie buna nu ai nevoie de mass gainer.

| 1Me9 explică (pentru RobertMoon):

De la creatina nu pierzi din masa musculara dupa ce te opresti sa o folosesti? ti am zis, nu prea le am cu astea dar asa am auzit despre ea.

| RobertMoon a răspuns (pentru 1Me9):

Creatina iti ajuta muschii sa absoarba apa si e benefica pentru siteza proteinelor. Nu iti pierzi masa musculara daca o opresti, o pierzi daca nu te mai antrenezi si nu mananci.