anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce proteina imi recomandati sa iau ca supliment? Ma gandeam la Nitro Tech Whey sau Whey gold sa cumpar si creatina si BCAA credeti ca o sa am rezultate?

9 răspunsuri:
| AliceAliceAliceAlice28 a răspuns:

Impact whey protein de la myprotein.ro mi se pare cea mai okay. Sincer, ar trebui pe cat posibil sa incerci sa iti iei din alimentatie mai intai proteina si apoi sa cumulezi cu cele tip praf sau batoane etc atunci cand nu iti iese pe ziua respectiva numarul total de proteine ce ar trebui consumat pentru obiectivele tale, dar si raportat la organismul tau.

| cristiww a răspuns:

Whey si Serious Mass sunt suplimente diferite ca sa ma exprim asa. Whey iti cumperi ca sa suplimentezi cantitatea zilnica de proteina (se presupune ca iti atingi caloriile necesare si mai ai ceva nevoie de proteina), iar gainer (Serious Mass) iti cumperi cand nu reusesti sa aduni destule calorii din alimentatie. Deci trebuie sa intelegi rostul suplimentelor mai intai de a cumpara si sa analizezi sa vezi in ce situatie te afli.
Creatina o poti cumpara.
BCAA e aproape inutil daca il iei separat de o masa buna sau daca il iei separat de o cupa de whey ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22451437
https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12970-017-0184-9 )
. Rezultatele oricum nu se vor datora acelei portii de BCAA.

| Ionutz2010 a răspuns (pentru cristiww):

Deci eu nu prea imi iau caloriile deci sa cumpar serious mass sau giant mass 4000 de la weider o sa am rezultate

| cristiww a răspuns (pentru Ionutz2010):

Nu stiu daca o sa ai rezultate! depinde numai de tine! Rezultatele sunt un cumul de factori pe care trebuie sa ii indeplinesti (alimentatie, antrenament, refacere si suplimente). Suplimentele sunt pe ultimul loc. Rezultate nu ai cum sa ai doar de la suplimente, ele doar suplinesc, practic sunt mancare.
Nu lua de la Weider, sunt supraapreciate si prea scumpe.

| Trafia a răspuns:

Daca te intereseaza strict calitatea atunci mergi pe Genius. Recomand X5 daca vrei o proteina cu BCAA si enzime digestive sau iWhey Isolate daca vrei strict izolat din zer.

Nu arunca banii pe BCAA - nu este necesar.

| cristiww a răspuns (pentru Trafia):

De unde stii calitatea celor de la Genius? a aparut vreun buletin de analiza pe undeva? au vreun test facut pe Labdoor?

| Trafia a răspuns (pentru cristiww):

Cel mai bine cand vrei sa vezi daca un supliment este calitativ sau nu este sa te uiti la ingrediente si sa vezi studiile facute pe ele in raport cu ceea ce ai nevoie.

| cristiww a răspuns (pentru Trafia):

Gresit! total gresit!
Tu ai inteles intrebarea sau nu?
Calitatea nu se refera la lista de ingrediente ci la CALITATEA efectiva a acestora. Adica, sursa de provenienta sa fie una de incredere si testata. Mai pe romaneste ceea ce scrie pe eticheta sa fie si in cutie. Nu sa ai surpriza ca proteina sa fie denaturata, in loc de 80% sa ai 60%, in loc de whey hidrolizat sa ai whey concentrat etc. Toate astea se vad prin analiza de laborator.
Daca 2 firme ( exemplu Myprotein si Genius) vand Whey concentrat, Myprotein vinde cu 50RON/kg si Genius cu 100RON/kg cum iti dai seama care e calitativ si care nu? ca doar amandoua vand acelasi produs plus minus niste enzime digestive? simplu prin analiza de laborator.
Sau alt exemplu, la creatina, la arginina, de unde stii care e calitativa sau nu?
Myprotein a iesit foarte bine in teste pe Labdoor, e in top, are teste publicate si pe site pentru descarcare, De Genius nu se stie nimic, nu au pe site buletine de analiza.

Deci, repet intrebarea, de unde stii calitatea celor de la Genius?

| Ionutz2010 a răspuns:

Sau sa cumpar Serious Mass si Creatina de la optimum?