anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E bun whey gold pentru masa musculara?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Da, daca ai o alimentatie buna. Suplimentele conteaza 10%.

Cate fripturi mananci pe zi?

| Mirea_Alexandru_2002 a răspuns (pentru Cosmin86):

Cam 4 pe saptamana

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mirea_Alexandru_2002):

Atat de putin? Eu spre exemplu ieri am mancat 4 fripturi, 5 oua, 2 farfurii de orez, ciuperci la gratar, nuci/migdale, 2 iaurturi si mazare.

Ar trebui sa ai cel putin 2-3 pe zi... adica intre 14 si 21 pe saptamana.

La cat de putin mananci, poti sa bagi whey gold (+creatina si altele) la greu si dupa 10 ani tot firavi o sa fii (am vazut destule cazuri).

Pune mana si mananca serios...

| Mirea_Alexandru_2002 a răspuns (pentru Cosmin86):

Stiu ca ti-am dat fundita, dar gen eu fac sala de cam 2 luni si ti am zis am apriape 16 ani si oricum ma tin de sala de cel putin pentru 4 ani.Fac sala de 2 ori pe sapt. Si gen fac asa
Odata fac piept cu spate si picioare
Si a doua oara fac umeri, biceps, triceps si piciaore
Si as vrea sa iau si suplimente gen daca iau mass tech dupa antrenament sau GFX 8. Oricum mananc si proteine gen beau lapte mananc carne oua.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mirea_Alexandru_2002):

1. Nu raspund pentru "fundita". *** raspund pentru asa ceva.
2. De ce nu faci macar 3-4 zile pe saptamana? Pe lapta faptul ca nu mananci cum trebuie, nici nu te antrenezi cum trebuie.

Daca faci spate si picioare la acelasi antrenament, e clar ca nu dezvolti nicio grupa cum trebuie.

Exemplu SPATELE. Cand e dezvoltat cum trebuie, porti XXL si faci tractiuni cu greutati legate de tine. Indeplinesti vreauna din cele 2 conditii?

p.s.: laptele are doar 3.5% proteine cu absorbtie lenta si afecteaza asimilarea calciului, e o risipa de bani. Nu mai bea prostia aia de lapte.

| Aurelian12345 a răspuns (pentru Cosmin86):

Laptele afecteaza asimilarea calciului? o tampanie mai mare ca asta puteai spune? din contra, laptele are cea mai mare rata de absortie a calciului, plus ca are si D3

| Cosmin86 a răspuns (pentru Aurelian12345):

Raportul calciu-magneziu trebuie sa fie 1:1 sau 1:2, in lapte este de 1:11. Mai documenteaza-te, laptele e cea mai mare porcarie.

http://www.getfit.ro/alimentatie/alimente-alimentatie/produse-lactate.html

Citez: "In alimentatia omului raportul ideal de calciu/magneziu este de 3:1 (1:1 dupa unele studii). In laptele de vaca acest raport este de cel putin 12:1, ceea ce inseamna o cantitate mult prea mare de calciu raportata la cea de magneziu"

Alta sursa:
http://health.ro/cum-ajung-lactatele-sa-fure-calciul-din-oase/

"Este adevărat că laptele are mult calciu, dar în acelaşi timp, laptele este acid, pentru că are aminoacizi, şi va face şi ca sângele să fie acid. Pentru a se apăra, organismul absoarbe calciul din oase, ajungând în situaţia în care calciul din lapte să nu se absoarbă"

Si poti cauta si tu articole medicale.

p.s.: cand cineva spune "laptele are cea mai mare rata de absortie a calciului", gen cum ai spus tu, e clar ca NU trebuie sa mai iei in serios persoana respectiva in NICIUN DOMENIU, e clar ca e COMPLET PE LANGA.

| Aurelian12345 a răspuns (pentru Cosmin86):

Daca nu se absoarbe atunci de ce la analize mi-a iesit calciul total si ionic in limitele normale? Ca eu alte surse bogate in calciu nu am decat laptele. Inainte sa mananci rahat cum faci tu de obicei pe aici, ai putea sa intrebi si un medic

| Cosmin86 a răspuns (pentru Aurelian12345):

Din alte alimente. Spre exemplu plantele cu frunze verzi (spanac), brocoli, varza, peste sunt sunt surse de calciu.

p.s.: nu intreb pentru ca probabil eu stiu mai multe decat el.

p.p.s.: cand o sa stii macar 1% din ce stiu eu (asta pentru tine inseamna 10 ani de STUDII ZILNICE, cel putin 1-2 ore pe zi, de preferat ar fi 3-4 ore in care stai NEMISCAT si citesti), ATUNCI te contrazici cu mine.

COPII PAMPALAI SI FIRAVI, iau ei calciu din lapte!

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

Well, nu e chiar spanacul cea mai buna sursa de calciu. Desi contine destul de mult, apare povestea cu acidul oxalic, gasit de asemenea in spanac, care impiedica o mare parte din calciu sa fie absorbita de organism.

De rest nu am ce comenta cu toate ca nu sunt chiar de acord cu povestea cu laptele. Se gasesc si surse/studii care il declara benefic sau cel putin nu daunator (voi lasa si un exemplu, ofc). Personal nu inclin in nicio directie asa ca nu are rost sa ne contrazicem pe tema asta oricum :)


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5122229/

P.s. Am deschis si sursele date de tine (cam tarziu, spre rusinea mea, ce-i drept). "Laptele, brânza şi caşcavalul sunt recunoscute ca surse de calciu, însă atunci când sunt consumate în exces, ne scot calciul din oase, atenţionează medicii." "Aşadar, produsele lactate trebuie consumate în cantitate moderată." - E vorba de exces aici, iar excesul dauneaza indiferent despre ce ar fi vorba (inclusiv apa).

| Aurelian12345 a răspuns (pentru AnastasiaK):

In exces totul dauneaza, nu doar laptele dar cosmin86 e prostu sitului care se crede buricul pamantului in spatele unui cont. Auzi broccoli sursa de calciu cand are doar 47mg/100g. Un tampit

| AnastasiaK a răspuns (pentru Aurelian12345):

1. As raporta mai degraba la calorii in cazul asta in loc de gramaj, caz in care nu pot zice ca e gresita afirmatia lui. Dar aici nu ma bag ca nu consum broccoli si chiar nu stiu cum sau in ce cantitati se consuma.

2. Din partea mea puteti sa va jigniti reciproc cat vreti, dar adreseaza-i replicile lui ca sa-i dai ocazia sa-ti si raspunda, nu mie ca nu formam o echipa.

3. "Site-ului" daca vrei neaparat ca situl e altceva.

11 răspunsuri: