| CeVorbestiMa a întrebat:

Fac sala de 4-5 luni,mananc destul de bine(presupun), si dorm 6-8 ore pe noapte, nu iau proteine si am 15 ani.Sunt un tip mai slabanog din fire dar totusi mi se pare ca nu cresc pe cat ar trebui, sau ca "muncesc" mult si cresc putin. ceva sfaturi?

8 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

"nu iau proteine". adica stai NEMANCAT?

proteine = mancare

Invata sa te exprimi, vrei sa spui "suplimente cu proteine".

CUM sa progresezi la sala, cand tu nici macar nu stii sa te exprimi?

| CeVorbestiMa explică (pentru Cosmin86):

Ce legatura are una cu alta, prietene? dupa parerea mea "nu iau proteine"="nu iau prafuri" si "nu asimilez proteine=nu mananc chestii ce contin proteine"

| Cosmin86 a răspuns (pentru CeVorbestiMa):

De ce spui la "prafuri" proteine? Sunt o gramada de prafuri care nu contin DELOC proteine ( glutamina, creatina, enzime, calciu, vitamine, etc. ).

proteine = cele din mancare
"prafuri" = suplimente ( unele cu proteine, altele fara ).

Sunt notiuni de baza.

| MgdDroopy a răspuns:

Cât ar trebui?
Fiecare se dezvolta in felul lui.
Nu ai cum sa te dezvolți constant.
Schimbă exercitiile. Mărește numarul lor.
Mai fa si alt sport, presupunând că te duci doar la sală.
Corpul se dezvoltă mai bine dacă faci si mișcare. Nu ai nevoie doar de masă, el simte nevoia de mișcare, mobilitate, activități diverse.
FELICITĂRI pentru că nu iei proteine.

| facpipi a răspuns:

La 15 ani ar trebui sa faci workout, nu sa lucrezi la aparate pentru ca daca faci ce nu trebuie, iti opresti cresterea. In loc de sala ar fi trebuit sa te apuci de un sport gen basket sau inot ca sa te mai intalti un pic, iar dupa ce ajungi la inaltimea dorita ar trebui sa te apuci de sala.
In legatura cu dormitul, ideea nu e sa dormi 10 ore, de la 2 pana la 12, indicat e sa dormi vreo 2 ore inainte de ora 12.
Alimentatia, incearca sa iti porgramezi mesele, sa nu mananci carbohidrati la cina, ca dupa daca nu faci efort, se transforma in grasime.
Sper sa te ajute.

| Capri a răspuns:

Încearcă să mănânci banane, să bei lapte şî o să se vadă în timp.

| MgdDroopy a răspuns (pentru Capri):

Uite ce am gasit pe net. Oricum eu nu sunt de acord cu laptele pasteurizat. Cand te reveri ca îți iei vitamine si calciu dintr-un produs, atunci te referi la produsul nemodificat genetic, nepasteurizat, netratat.
O alta teorie ar fi că, deși laptele de vaca, de exemplu, contine calciu, noi nu il asimilam așa cum trebuie.
http://m.acasatv.ro/......olata.html

| sincrone a răspuns:

Recomandat este sa dormi minim 8 ore daca folosesti greutati medii spre mari. tinand cont de faptul ca ai doar 15 ani, nu trebuie sa iti faci griji, ci sa tragi tare in continuare. pe la 18 ani, daca te antrenezi constant (3-4 ori pe saptamana), o sa arati mult mai bine ca acum. nu o sa fii niciodata multumit, ca asa e sportul...dar asta e alta discutiewinking