| quiX18 a întrebat:

Salut am o intrebare referitor la suplimentele alimentare.

Am 18 ani si am inceput sa iau creatina.Tot bine antrenament/odihna/alimentatie normala/doza mica.Peste o zi dupa ce am inceput sa o iau am niste dureri la rinichi.

Ce sa fac? Sa arunc borcanu? Astept pareri/ajutor.

Am vrut sa iau un curs de 1 luna nu mai mult, aceasta fiind prima data cand administrez creatina.

Răspuns Câştigător
| dragonslep a răspuns:

Daca te mai doare in continuare nu-i bine eu iau si n-am nimic daca vrei iti cumpar eu borcanul si u fa fara creatina fa asa pur si simplu daca organismul tau nu o poate accepta n-am ce face

13 răspunsuri:
| AndreiGabi a răspuns:

Pai,de vreo doua saptamani iau si eu(am la fel, 18 ani) dar fara probleme. Inainte sa iau am citit comentarii precum intrebarea ta si majoritatea persoanelor dadeau vina pe lipsa consumului de apa. Mai incearca o zi, cu un consum mare de apa. Daca tot ai probleme opreste administrarea.
Ce cantitati ei? Si banuiesc ca ei monohidrata nu?

| quiX18 explică (pentru AndreiGabi):

Da monohydrata, iau putin, abia pe varful unei lingurite de ceai.

De asta iau
http://powerup.md/......a7066f.jpg

| AndreiGabi a răspuns (pentru quiX18):

Nu stiu sa comentez calitatea produsului.Nici eu nu iau de mult timp...
Stiu ca se ia cam 20 g zilnic (uni iau doar inainte de antrenament) o saptamana, dupa scazi cantitatea cam la 5 g(in lipsa cantarului, am masurat comparand cu canitatea unui pliculet de zahar vanilat laughing).
Sfatul meu asta ar fi, sa mai incerci o zi cu mai multa apa(bea si suc de fructe) si daca tot ai probleme incearca alte suplimente...

| Dkgray a răspuns (pentru quiX18):

Creatina absoarbe multa apa tocmai de aceea trebuie sa suplimentezi consumul de apa cu 150-200 ml per gramul de creatina consumat. Incearca sa faci lucrul asta si revino cu concluziile.

| quiX18 explică (pentru Dkgray):

Am luat creatina la ora 3 dizolvata in 200ml de lapte si am mai luat si aproape 300ml apa.Acum inainte de a pune intrebarea tot aveam dureri, am plecat si am baut 500ml apa si acu vad ca s-a oprit durerea.Cred ca diseara nu mai iau, fac doar antrenamentul.

Oricum am luat putin, aproape jumate de lingurita mica fara varf cred ca erau 3 grame maxim, ca o lingurita ia 5g.

| OneGentleman a răspuns:

Mare greseala pe care o face toata lumea e urmatoarea, ia fiecare ce vede si ce-i zice un"maestru" in culturism, putini stiu ca atunci cand faci sala sau cultursim ai nevoie de un consult amplu inainte la un doctor specializat ori in nutritie ori generalist, apoi sa iei creatina, sfatul e sa consulti un doctor happy

| quiX18 explică (pentru OneGentleman):

Cred ca o sa las, pana acum am dus un mod de viata sanatos.Nu mancam niciodata de la Mccdolads sau alte chestii de la fastfuduri shaorme, hotdog, pizza, cips sau alte porcarii.Am vrut sa incerc creatina pentru a pune in greutate ca am ajuns la o masa si nu pot sa mai adaug.

| Andrei_Rusu_Andrei_1990 a răspuns:

De la ce firma este acea creatina?
Posibil sa nu fii alergic la creatina, posibil ca doar o componenta din aceea creatina de la care este firma sa-ti prooace acele dureri.
Inainte sa iei creatina, cata apa consumai zilnic? de cate ori te duceai la baie? dar acum?
Si ultima intrebare ce culoare avea urina inainte sa iei creatina, ai dat vreo importanta vrodata? dar acum?

| quiX18 explică (pentru Andrei_Rusu_Andrei_1990):

Deci folosesc asta
http://powerup.md/......a7066f.jpg

Acum consum mai multa apa ca de obicei si normal ca ma duc mai des la wc insa tot normal urina e la fel.

Ieri prima data cand am luat creatina timp de 30 min aveam o stare de ameteala si parca de narcoza, si oboseala. Dupa ma laut o energie nebuna.Si nu am luat mult doar un varf de lingurita undeva vreo 3 grame, e normal ca creatina sa nu aiba nici un gust?

| Andrei_Rusu_Andrei_1990 a răspuns (pentru quiX18):

Da,eu te sfatuiesc, da e normal daca doar ei cu apa sau cu suc, stiu asta, incearca sa iei cu dextroza 75g, ca sa ai absortia mult mai rapida si cred ca te va ajuta sa scapi de acea senzatie, incearca.
dupa vezi ce senzatie ai, deci apa dextroza si creatina, atat...iar dupa ce iei, ea un pahar de apa de 250ml.



| quiX18 explică (pentru Andrei_Rusu_Andrei_1990):

Nu vreau sa iau dextroza, nu vreau sa bag porcarii in corpul meu, am vrut doar 1 luna sa iau creatina pentru a mai pune in masa musculara si greutate dar vad ca nu va merge.Acum iar mau apucat niste mici dureri si nu am laut de la ora 3.

| Dkgray a răspuns (pentru quiX18):

Dextroza e un carbohidrat simplu care se gaseste in alimente. Mai documenteaza-te.

| Cosmin86 a răspuns (pentru quiX18):

Stii ca atunci cand iei creatina trebuie sa bei multa apa, nu? gen 3-4 litri pe zi, altfel ai probleme cu rinichii sau altele