| Florin_Andrei_2002 a întrebat:

Salut, am si eu o problema si vreau sa vad daca stiti cumva. eu fac 2 sporturi acestea fiind atletism si fotbal si de curand am avut un meci de fotbal(90minute) precizez ca am 15 ani si in dupa 30 minute de joc, mi-a venit sa ragai si pur nu am putut ragai,adica simteam ca mi s-a blocat in gat si nu mai puteam respira normal si oboseam foarte tare din cauza asta si nu stiu ce pot face sa fixez asta. Iar a doua problema este ca, in timp de alerg(nu prea pot tine gura inchisa) si incepe sa ma doara partea dreapta foarte incet pana ajunge la maxim si ma inteapa, apoi incepe si partea stanga.

Răspuns Câştigător
| Ianoctav a răspuns:

Pai cu ragaitul nu am nici o idee, probabil e doar o întâmplare, însă te pot ajuta cu alergatul. Și eu am tot 15 ani și fac atletism de performanta. Durerea poate apare datorită faptului că nu ai o rezistenta buna (cu care de obicei te naști dar ți o poți dezvolta). Poate veni și pe fond de oboseală această durere.
Sfatul meu e să te oprești când te doare foarte tare. De asemenea, odihnește te înainte de antrenamente dacă vrei să te simți bine în timp ce alergi!

| Florin_Andrei_2002 explică (pentru Ianoctav):

Nu stiu daca ragaitul este o intamplare deoarece mi se intampla aceasta faza la orice meci. Cu rezistenta cred ca ai dreptate, deoarece nu prea mai am. Eram la un antrenor destul de dur si alergam si iarna afara dar apoi a trebuit sa ma mut si am dat de un alt antrenor la care era, zic eu mai usor, si probabil de aceea rezistenta nu mai este aceeiasi. Odihnitul inainte de antrenament.o sa incerc sa stau in pat cu vreo ora inainte de antrenament. daca stii cumva si o metoda prin care imi pot marii rezistenta iarasi. tinand cont faptul ca inainte aveam o rezistenta buna.

| Ianoctav a răspuns (pentru Florin_Andrei_2002):

Detaliaza partea "rezistenta buna". Cam cat scoteai pe kilometru? Câți km făceai într un antrenament? Rezistenta se dezvoltă făcând alergari mai lungi (8, 9,10km) dar ușoare, sau mai scurte (3, 4,5 km) dar mai tari, undeva la 4, 20 pe kilometru. Poți avea o rezistenta proastă si datorita unor posibile probleme cu inima și plămânii, probleme care tot prin alergare se corectează. Sfatul meu e să faci cafe o alergare pe zi, de preferat dimineața sau oricand când ești odihnit (pentru a da randament maxim). Începe cu o încălzire buna si apoi alergarea propriu zisă.
Btw fumatul afecteaza rezistenta!

| Florin_Andrei_2002 explică (pentru Ianoctav):

Pe kilometru nu stiu cat scot...la antrenamente alergam cam 3-4 kilometri, iar acestea fiind gen, 50 m tare 50 usor, 100 tare 50 usor, 150 tare, 50 usor si 200 m tare si 50 usor, apoi incepeam cu 200 pana la 50 iarasi, vreo 2-3 serii dintr-astea. Fac viza medicala o data la 6 luni(imi ia sangele, nu stiu cum se scrie achegeulhappy imi lua sange si de la un deget aia fiind pentru nu stiu ce. Si antrenamentul il am de obicei dimineata la 8; 30 si nu..nu fumez.

| Ianoctav a răspuns (pentru Florin_Andrei_2002):

Posibil să îți suprasoliciti organismul (chiar dacă nu te simți f obosit) și acesta să fie unul dintre motivele pentru care nu ai o rezistenta buna si dureri..sau pur si simplu nu ai plămânii bine dezvoltati (ca și mine) și obosești f repede.

Și o întrebare mai persoanala

| Florin_Andrei_2002 explică (pentru Ianoctav):

Ok mersi mult pentru timpul acordat

6 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

E bine sa faci sport si miscare dar ai grija sa nu exagerezi totus esti om si esti inca mic daca iti suprasoliciti corpu de pe acum la 20 de ani o sa ai probleme cu oasele si muschii