| Albert84 a întrebat:

Salut TPU, am facut sala cam 1 an. aproape 2, dar m-am lasat pentru ca s-a inchis sala din orasul meu.
Acum as vrea sa ma reapuc,dar as vrea sa iau suplimente,proteine,etc, luam si atunci dar nu mai stiu ce mai este acum pe piata si ma gandeam de ceva recomandari de produse care sunt bune in cresterea musculara, forta, etc

6 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Ai știut vreodată ce e pe piață? Că exprimarea "suplimente, proteine, etc" nu prea denotă asta. Suplimentele se iau când și dacă ai nevoie, lucru de care îți dai seama după ce începi (deci nu înainte cum vrei tu), îți analizezi antrenamentul și alimentația și constați ce lipsește...sau la un nivel mai avansat, după o vizită la medicul sportiv și un set de analize.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Singurul lucru bun pentru creșterea în masa musculara este timpul, daca tu te apuci de sala cu speranța că suplimentele alea o sa te ajute cu ceva, speri degeaba.
Pentru a creste bine in masa musculara și forța, îți trebuie minim 5 ani de sala Constantin in care testezi pe corpul tau diferite chestii, de la alimentație ce funcționează pentru tine și antrenamente.
Suplimentele sunt in mare majoritate a cazurilor inutile, ci nu numai că inutile, unii dopați se folosesc de naivitatea începătorilor și își vând suplimentele minune, fac reclama sa mai facă și ei cate un leu de pe urma începătorilor ca tine.
Și eu am fost in la început, am băgat de toate, de la creatina până la bcaa și alte prostii whey, sunt inutile, nu ai nevoie de proteine ca și culturist natural pasionat de sala. Mușchiul se poate reproduce numai cu 60-70g per kg corp, nu ai nevoie de ditamai amalgamul de proteine.

Singurele suplimente care ți-ar trebui ar putea fi cele bazate pe micronutrienti, macronutrientii ții poți lua foarte ușor din alimentație.

| Ødegaard a răspuns (pentru anonim_4396):

Amuzant

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ødegaard):

Ai calcat vreodată într-o sală de forță sau comentezi numai sa te aflii in treabă?

| Ruskig a răspuns:

Suplimente iei dupa ce te pui la punct cu antrenamentul, alimentatia si odihna, n-are rost sa le iei degeaba sperand ca iti vor creste muschii de la suplimente.
Eu merg avand rezultate foarte ok cu; bcca, izolat proteic, multivitamine si creatina.

| Metaz a răspuns:

Cauti proteine pe net și iei