| Rauuul a întrebat:

Vreau sa fac exercitii de fibrare musculara si nu vreau sa iau proteine, creatina si alte prostii. Daca as bea cate un ou sau doua inainte de antrenament o sa se vada ceva diferenta? Si mai ziceti-mi voi ceva alimente care se gasesc pe acasa sau la magazin (mai ieftine) care sa contina multe proteine. Funda la cel mai bun raspuns!

Răspuns Câştigător
| shadovv a răspuns:

Fara paine si mancaruri care contin multa grasime (ulei). Mananca mai putin dar de cate 5-6 ori pe zi. Exercitii: flotari, tractiuni, abdomene, ridica gantere (daca nu ai atunci orice e greu, intre 8 si 18 repetitii, faci mai putin de 8 ia din greutate, faci mai mult de 18 mai pune greutate). Si sa nu uiti jogging, inot sau poate chiar mers indelungat si continu pentru intarirea sistemului cardiovasuclar (obligatoriu!, altfel poti sa ti arunci toti muschii pe geam). Oualele merg dar diferenta vizibila dupa cateva luni, totusi ele actioneaza mai mult ca autoincurajare. Bafta!

| Rauuul explică (pentru shadovv):

Multumesc pentru sfat.Dar cam ce feluri de mancare ar trebui sa mananc? Daca poti zi-mi un meniu dupa care m-as putea orienta.Si apropo am 14 ani si vreau sa fac doar fibrare cu gantere usoare pana cresc in inaltime.

| shadovv a răspuns (pentru Rauuul):

Desigur! La o asemenea varsta nu este indicat sa folosesti greutati mari! De fapt, in prima luna lasa deoparte regula 8-18 si folosete cele mai mici greutati pentru a obisnuii muschii cu miscari repetitive. Meniu... nu stiu ce sa zic. E mai important ce sa NU mananci decat ce sa mananci. Atata timp cat e sanatos si nu are un continut ridicat de grasime e bun. Incearca fulgi de porumb, cereale (nu nestlea), lapte pentru oase, multe fructe si legume, de curand am aflat si eu ca este bine sa nu mananci carne in 3 zile din cele 7 ale saptamanii. Inaintea, in timpul si dupa antrenamente sa bei multa apa! Coca cola poti sa bei daca nu ai probleme la sanatatea intestinelor dar nu dupa antrenament caci zaharul din ea va fi absorbit in locul proteinelor.

| Rauuul explică (pentru shadovv):

Deci dupa cate am auzit eu pentru fibrare trebuie sa fac multe repetari cu o greutate mica.Este adevarat?

| shadovv a răspuns (pentru Rauuul):

Nu! Ramai la regula de 8-18. Daca nu poti sa faci 8 repetari inseamna ca folosesti prea multa greutate. Daca faci mai mult de 18 inseamna ca folosesti prea putina greutate.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Rauuul):

Nu exista exercitii pentru "fibrare", asta e un mit. Pentru fibrare trebuie sa arzi grasimea care acopera muschiul, cu cat arzi mai multa cu atat esti mai "fibrat".
De asemenea, nu poti creste in masa musculara si slabi in acelasi timp, e nevoie de o ciclizare. O perioada faci masa si apoi slabesti ( adica fibrare ) cu mult cardio ( alergat, bicicleta, inot ) si o dieta corespunzatoare.

5 răspunsuri: