| RAY a întrebat:

Predispozitile noastre care le facem in viata se transmit copiilor nostri? adica putem schimba /influenta adn ul oare?


De exemplu, un copil cu un tata alcoolic nu va deveni automat alcoolic sau dependent de o anumita substanta dar in genele sale paterne va fi inscrisa aceasta predispozitie

http://www.qbebe.ro/......la_parinti

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Ba da. Unii alcoolici au o gena care ofera predispozitie spre dependenta. Si este posibil sa o transmita copiilor. Poate copiii nu ajung neaparat dependenti de alcool, dar ajung dependenti de altceva. Dar asta inseamna ca tatal sa aiba aceasta gena. Unele persoane ajung alcoolice si fara sa aiba aceasta gena.

Insa pe langa gene conteaza foarte mult si felul in care sunt crescuti. Unii copii care chiar daca au aceasta predispozitie spre dependenta nu ajung dependenti.

| RAY explică (pentru OoBunnyoO):

Danke

| OoBunnyoO a răspuns (pentru RAY):

Cu placere. Mersi pentru fundita. Doua chestii voiam sa adaug la raspuns. Tatal sau mama trebuie sa aiba aceasta gena. Am uitat de mama. laughing
Si adn-ul in timpul vietii nu se poate schimba. Insa noi, prin educatie, putem combate minusurile pe care ni le-ar aduce un adn mai..defect. Exact cum exista copii cu diverse probleme psihice sau fizice datorate defectelor din adn, care cresc mari si ajung persoane ok, care se pot intretine singure si pot mentine o familie. Daca au o parte a creierului mai putin dezvoltata, nu vor reusi sa o faca sa creasca, dar vor reusi sa compenseze prin alte lucruri. Insa asta depinde foarte mult de mediul inconjurator, incluzand tara din care fac parte, sistemul social al tarii respective, sistemul medical etc. Asa este si cu adn-ul, nu il vei modifica propriu-zis, dar poti invata sa compensezi pe alte parti.

| RAY explică (pentru OoBunnyoO):

Doar mutatia poate schimba adn nu?

| OoBunnyoO a răspuns (pentru RAY):

Da. Mutatiile se intampla constant in timpul vietii, dar nu le putem infulenta in mod voit si singura mutatie care are consecinte vizibile este cancerul.

| RAY explică (pentru OoBunnyoO):

Cand ai timp poti sa citesti asta sa imi spui ce parere ai?

http://forum.softpedia.com/......e__st__108

| OoBunnyoO a răspuns (pentru RAY):

Am citit articolul, nu am citit toata conversatia. Articolul sau cercetarea este cam prost facuta pentru ce cercetatorii au provocat reactia. Au luat niste soareci pe care i-au injectat cu multi anticorpi pentru o anumita proteina gasita in carne. Normal ca rezultatul a fost cel care a fost. Insa in viata reala ca sa ai asemenea rezultat ar trebui sa ai o supradoza in corp cu acesti anticorpi (pe care soarecii au primit-o fiind injectati cu ea, nu pe cale naturala) si ar trebui sa mananci carne cu o foarte mare cantitate din acele proteine. Problema este ca pe o scala larga, adica in corpul unui om, nu stii exact daca proportia de anticorpi fortata in corpul soarecilor este aceeasi cu cea a soarecilor. Daca intr-un soarece au pus o seringa mica din acesti anticorpi, pentru noi ar fi echivalentul de cam o cana sau ceva de genul. Nu pot face niste calcule exacte pentru ca nu stiu exact care este volumul sangelui la soareci. Insa echivalentul cantitatii de anticorpi aplicata soarecilor, pentru oameni ar fi o cantitate foarte mare care in mod normal nu exista. Decat daca vei bea anticorpii aia.
Iar in cantitati mari cam orice poate fi daunator.
Nu stiu exact daca am explicat foarte bine, pentru ca este destul de tehnica treaba. Insa pe scurt, daca nu suntem injectati cu o cantitate uriasa din acei anticorpi, nu ar trebui sa avem aceeasi reactie pe care au avut-o soarecii. In momentul in care esti injectat cu aproape orice cantitate uriasa de substante, inclusiv calciu, magneziu, vitamina a etc corpul va avea o reactie negativa.

| RAY explică (pentru OoBunnyoO):

Deci fi atenta proteinele tin de foame, in ultimi ani s-a dezvoltat multe miturii, cum s-a observat ca dietele high carb nesanatosi ingrasa uni au urlat carnea slabeste vezi dieta atkins uni ba ca grasimile slabesc, sa descoperit ca proteinele nu slabesc si pur si simplu creaza o stare de satisatie mai mare ca carbo, grasimi, isi dai seama ca uni sau imbogatesc pe temele astea si au scris niste tampeni mari

tu ce manci mai mult?

| OoBunnyoO a răspuns (pentru RAY):

Sunt foarte multe mituri. Chiar si mai multe.

Mananc cam orice poftesc, insa am grija sa respect trei mese pe zi si am grija sa mananc cu limita. Nu mananc pana cand ma simt ghiftuita, ci mananc pana nu imi mai este foame. Plus de asta, evit sucurile carbogazoase, beau ocazional, un pahar daca imi este pofta, dar nu beau toata ziua. Si apoi evit zaharurile. Nu sunt, oricum, o mare fana a dulciurilor. Dar, in rest, cred ca in ultimii doi ani, am mancat numai pizza, cartofi prajiti si burgeri. laughing Si nu m-am ingrasat nici macar un kilogram. Cheia consta in moderatie. Daca stiam ca mananc mai mult la pranz sau la cina, mancam mai putin dimineata sau seara. Mancam un iaurt, de exemplu si un fruct si la pranz mancam o pizza, dar nu o mancam pe toata si seara mancam iar din pizza respectiva.

| RAY explică (pentru OoBunnyoO):

Corect totul cu limita

29 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Da si nu.
E adevarat ca un copil cu o mama de exemplu dependenta de droguri se poate naste dependent de asemenea.
Dar asta nu inseamna neaparat ca genele au fost afectate.

Ah, ca sunt gene care predispun la consumul de substante, alcool, si care se pot transmite de la parinti la copii, da cu siguranta. Pana la urma gasesti o gena care regleaza fluxul de serotonina si controlezi cu totul un om.
Totusi diferenta este ca parintii s-au nascut la randui cu acele gene, nu ca le-au dobandit de-a lungul vietii.
Parerile sunt impartite, dar cei mai multi considera ca ADN-ul nu poate fi manipulat involuntar in timpul vietii ci doar inainte de nastere. Poate...prin radiatie, dar aproape imposibil.

Si chiar si asa aceste influente genetice palesc cand sunt puse fata in fata cu o educatie decenta.

| Florentina9210 a răspuns:

Bineinteles ca se transmit.
Din fericire se pare ca nu sunt dependenta de supradoze.

| RAY explică (pentru Florentina9210):

Florentina nu se pot transmite pentru ca adn ul ramane intact pana cand se copieaza iar, eu vreau dovezi clare de la cineva stiintifice, vei face copii sanatosi din fericire asa e

| Florentina9210 a răspuns (pentru RAY):

Ah, atunci sunt fericita si sanatoasa!

| DoarBogdan a răspuns (pentru Florentina9210):

Ba nu se transmit!

| RAY explică (pentru DoarBogdan):

Bogdy dovedeste ca nu se transmit

| DoarBogdan a răspuns (pentru RAY):

Nu prea imi place sa vorbesc despre asta big grin

| RAY explică (pentru DoarBogdan):

Bogdy dovedeste man ceea ce afirmi in caz contrar e o minciuna

| DoarBogdan a răspuns (pentru RAY):

Damn. Nu merge decat sa zic ca e ca mine? laughing
Comportamentul il face pe om. Daca a avut cei 7 ani de acasa si stie sa ia ce este mai bun de la parinti este oke.

| RAY explică (pentru DoarBogdan):

Esenta intrebari e total alta, eu discut despre adn acuma, din pacate observ ca ati pierdut timpul aiurea prin scoala

| DoarBogdan a răspuns (pentru RAY):

Pai daca cineva e dependent de alcool, asta inseamna ca urmasii sunt la fel? Nu tine de ADN.
(Si am terminat bio-chimia happy )

| ﭿTroubledSoul a răspuns:

Conteaza mai mult educatia ce o primeste si anturajul.

| RAY explică (pentru ﭿTroubledSoul):

De acord, dar intrebarea e se poate modifica adn ul in timpul vieti?

| ﭿTroubledSoul a răspuns (pentru RAY):

Nu cred ca s-a incercat asa ceva, dar stiu ca e posibil schimbarea ADN-ului embrionilor umani.

| RAY explică (pentru ﭿTroubledSoul):

Da inainte de diviziune, dar in timpul vieti e posibil oare sa scimbam adn ul prin ceea ce facem noi?

| ﭿTroubledSoul a răspuns (pentru RAY):

Genele pot suferi unele mutati, din cauza unor boli sau mutatia genelor pot sa duca la aparitia unor, dar codul genetic nu poate fi schimbat de noi, ca si persoana, fara o interventie exterioara. Dar ce intelegi prin schimbarea ADN-ului?

| RAY explică (pentru ﭿTroubledSoul):

Anumite trasaturi dobandite in timpul vieti care pot fi apoi trasmise copiilor tai

| RAY explică (pentru ﭿTroubledSoul):

Eu parca credeam ca vorbim serios nu vrajeli spirituale

| ﭿTroubledSoul a răspuns (pentru RAY):

Daca o sa citesti articolele, o sa vezi ca nu sunt vrajeli spirituale.

Întrebări similare