| connectedbylight a întrebat:

Am examenul auto practic in curand si am o nelamurire,la indicatorul stop trebuie sa oprim la marcajul transversal sau sa oprim unde avem o buna vizibilitate? eu la ore mereu am pus in practica a doua varianta doar ca unii spun ca e gresit si ca la examen ar trebui sa i cer permisiunea examinatorului daca vreau sa mai inaintez in caz ca nu am destul vizibilitate, voi ce credeti?

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Nu e pe crezute, e pe ce scrie la lege dar ai dreptate: conducatorul de vehicul care intalneşte acest indicator este obligat sa opreasca in locul cu vizibilitate maxima, fara a depaşi coltul intersectiei

https://www.scoalarutiera.ro/....../oprire/62

| Solane a răspuns:

Cred ca nu stii legislatia rutiera. Nu conteaza cum ai facut. Conteaza ce spune cartea.
Nu avea tu grija, marcajele au fost puse unde deja este vizibilitate. Nu cauta scuze pentru greseli. Examinatorul nu le "inghite".
Zice ala mai sus "unde ai vizibilitate maxima". De aia stau unii tampiti pe trecerea de pietoni si incurca totul.

| eliancodrut a răspuns:

Marcajul transversal este pus acolo unde este vizibilitate.

| Liviu a răspuns:

Asculta la mine si lasa bagatorii de seama. Procedezi asa!
Te opresti in dreptul indicatorului stop! Si spui urmatoarea fraza cand esti cu politistul.
Datorita faptului ca nu am vizibilitate,cu acordul dvs, voi inainta pana voi avea vizibilitate pentru a ma asigura.
Acum iti si argumentez, explic, cu cazuri.
In momentul in care politistul vede ca tu treci de indicatorul STOP, el nu are de unde sa stie, sau cum sa realizeze ca tu vei oprii acolo sa asiguri, iti poate calca frana pentru ca nu stie daca vei opri la stop sau nu, intelegi?! Lucrurile astea trebuia sa ti le explice instructorul, dar la ce scoli de soferi sunt in ziua de azi, e normal.

| connectedbylight explică (pentru Liviu):

Va multumesc mult