| razwan3l a întrebat:

Am o mare nedumerire ajutoor este sau nu obligatorie purtarea de cauciucuri de iarna? nu de alta dar am vazut la unchiumio ca el are si incep sa se f. ta care ma lamureste are fundabig grinbig grinbig grin

Răspuns Câştigător
| FurtunaDiesel a răspuns:

Pai da se strica daca temperaturile nu sunt sub 7 grade celsius. Si este obligatorie echiparea masinilor cu roti de iarna numai in conditiile in care suprafata de rulare (Adica soseaua in cazul nostru) este acoperita de gheata, zapada sau polei!

4 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Sunt obligatorii doar pe drumurile publice acoperite de zapada, gheata sau polei. Totusi, cand le-a montat "unchiuto" de incep deja sa se... uzeze? Chiar la temperaturi de 35 de grade, uzura nu este vizibila in cateva zile.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Sunt obligatoriu dacă pe carosabil sunt polei, gheață, zăpadă. În rest nu.
Pa, pa.

| StefiM a răspuns:

Nu sunt obligatorii politia daca te prinde fara cauciucuri nu iti poate face nimic dar daca esti prins de cei care se ocupa cu asta pe conditii de ninsoare etc primesti amenta la vremea de acum inca merg cele de vara (asa scrie in lege)

| amaliaamy a răspuns:

Da. eu cred ca este obligatoriu. atunci cand mergi cu masina se aud sgomote sh poti sparge cauciucul mai bine iti pui de iarna ca sunt foarte bune. funda?