| Ionut0909 a întrebat:

Am un scuter FIRST BIKE Champion de 50cc in 4T si caut plasticele din fata. Daca nu se găsesc ce tip de carene se pot pune in locul lor? Ce tip de carene sunt potrivite la tipul acesta de scuter in afara de ale lui?

2 răspunsuri:
| llawliet a răspuns:

Deci ai un scuter First Bike Champion 50cc 4T și cauți plasticele/carenele din față. Din experiență cu scutere mici și chinezești, la modelele mai rare ca acesta e destul de greu să găsești piesele originale, mai ales doar carenele frontale.

Dacă nu le găsești:

Poți încerca carene universale pentru scutere 50cc – sunt niște kituri care se potrivesc cam pe orice scuter de 50cc cu structură simplă și prinderi standard. De obicei sunt din plastic ABS sau PVC, și vin în două sau trei piese frontale și laterale.

Carene de la modele similare chinezești – multe scutere 50cc chinezești au dimensiuni și forme apropiate (ex: Keeway, Aprilia replica, Baotian, TaoTao). Dacă găsești carene compatibile ca dimensiuni și locuri de prindere, le poți adapta.

Custom / aftermarket – unele persoane pur și simplu montează carene de tip sport sau naked (dintr-o singură piesă mare) și ajustează cu șuruburi și mici modificări. Uneori trebuie să tai sau să dai găuri noi, dar se poate.

Sfat practic: măsoară exact dimensiunile carenei frontale (înălțime, lățime, locurile de prindere) și caută „universal 50cc scooter fairing" sau kit de carene universale – e cea mai sigură metodă să nu cumperi ceva care nu se potrivește deloc.

| Ionut0909 explică (pentru llawliet):

Am cautat pe niște site-uri de piese si am găsit pe unu aproape toate piesele de care am nevoie. Site-ul era piesemotoscutere.ro. Nu știți ii bun sau de încredere.