| dtte a întrebat:

Am si eu o intrebare si sper sa ma ajute cineva cu un raspuns:am un Opel Vectra din '94, recent cumparat, motor 1.6,benzina, 16 valve, in jur de 180 000 km.Ieri dimineata, in oras fiind(si trafic destul de aglomerat), am observat ca mi s-au aburit geamurile si am simtit un fum in masina, temperatura apei atingand 90 de grade.Iesind din trafic, s-a remediat problema, temperatura a ajuns iar la 50 de grade.Astazi,mergand din nou cu ea, aceeasi problema:intr-o mica panta(si cu un incepator la volan), creste din nou temperatura apei si simt acelasi fum de ieri.Care sunt cauzele si ce trebuie sa fac? Multumesc!

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Cand temperatura a ajuns la 50 de grade nu s-a remediat problema, dimpotriva. Motorul functioneaza optim la peste 90 de grade, ba poate ajunge la 105 grade fara nicio problema. Anormal este sa scada apoi pana la 50 de grade si ciudata este si aparitia fumului, daca nu cumva acesta este doar un miros generat de supraincalzire.
Una peste alta, o vizita in service este absolut necesara, pana nu te trezesti cu garnitura de chiulasa arsa sau cu motorul gripat. Dupa mine ori termostatul este defect, ori temperatura afisata la bord nu este corecta. O vizita in service va lamuri insa mai exact problema.

| gaby_6279 a răspuns:

Garnitura la chiloasa

| xuanbou a răspuns:

Schimba filtrul de polen, ca poate n-a fost schimbat de cand e masina.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Termostatul e defect si probleme cu (refrigerantul nu stiu cum se zice in tara ca am uitat cuvantul) Aparatul refrigerant nu merge cum trebuie e defect si fumul e probleme de la un conduct s-a spart si iti trage prin gurile de aerisere de aer aconditionat trebuie sa bagi un aparat la masina si iti spune cu exactitate problemele si piesele ce trebuie schimbate

| crazy_8087 a răspuns:

Si eu aam avut aceiasi pb si am un opel astra din 2000 motor 1. 6 =>16 valve ecotek si o fost pb vezi daca ti-s bune toate bujiile ca sa-r putea sa iti mearga numa in 3 bujii