Mitsubishi înseamnă în realitate trei diamante. Denumirea se compune din două caractere kanji. Primul caracter este "三". Acesta se citeşte "Mitsu"şi reprezintă varianta japoneză pentru trei. Al doilea caracter kanji este "菱"şi se citeşte "hishi". El înseamnă de fapt castană de apă, însă a ajuns să însemne diamant în Japonia întrucât imaginea stilizată a unei castane de apă are formă de diamant. Atunci când cele două caractere kanji "mitsu"şi "hishi" sunt citite împreună ca un singur cuvânt, gramatica japoneză modifică prima literă a celui de-al doilea caracter kanji, în cazul de faţă "h" de la "hishi"în "b", devenind "bishi"şi formând apoi binecunoscuta combinaţie şi denumire de companie "Mitsu""bishi", adică Mitsubishi. Prin urmare, denumirea completă a Mitsubishi Electric arată astfel: 三菱電機.
Dadui si eu un copy-paste... da nu cred ca are curajul sa comenteze cineva.![]()
@Sensei.BRO,decat sa imi faca altii observatie ca am dat copy-paste...
mai bine zic singura.
Mitsubishi inseamna foarte mult in lumea masinilor si a electricitati auto. Ei produc pentru o gama larga de masini electromotoare si alternatoare. Produc masini fiabile si rezistente. Dar pentru cei mai multi Mitsubishi inseamna masini de raliu care au devenit celebre prin seriile Lancer Evo.
Aurel100009 întreabă: