Poate cati kwh putere consumata sau sarcina de generator nu stiu la ce vrei sa te referi. Daca e ceva de genul asta ai aici http://www.keseco.ro/Power_Calculator.html convertor pentru unitati de masura. Daca te referi km/h si CP nu ai cum sa compari fiindca depinde viteza de multi factori nu doar de puterea motorului. Depinde de turatii, de aderenta, de suprafata de frecare, de greutatea suportului pe care este montat motorul (Masina, motocicleta, avion etc.) asa ca nu este ceva fix!
KMH=Viteza
39 cp = putere
Nu ai cum sa compari mere cu pere. Plus ca viteza maxima la o masina/scuter sau orice altceva e influentata de mai multi factori, cum ar fi rapoartele de viteza (scurte=acceleratie buna dar viteza maxima mai mica, lungi = acceleratie mai slaba dar viteza maxima mai mare)
Vlad 9371, n-are cum sa prinda in jur de 180 km/h. Sunt doar 39 de caluti in motorul ala. Daca cu 39cp prinzi 180/h, cu 80cp de la un Cielo cat mai prinzi? 250? Cu 39cp cam 100-120 km/h.
Ma cei care lasati comenturi aiurea toti sunteti destepti dar in acelasi timp si prosti. Hai ca iti explic eu cum sta treaba: cp=cai putere si se refera la putere, km/h= viteza adica kilometri pe ora. Acu nu stiu sigur la ce te-ai referit dar iti dau eu un raspuns care sper sa te ajute. Sa zicem ca ai un scuter, motocicleta sau o masina care are 39 cp si vrei sa stii cati kilometri pe ora prinde? Daca e asa iti raspund eu Pe acel ceas de pe bord o sa iti scrie 200 sau 220 dar in realitate o sa prinda in jur de 180.
Aici ai dat-o cu mucii-n fasole.
km/h - se referă la VITEZA maşinii
CP - se referă la PUTEREA moturului unei maşini
E ca si cum ai zice "câte etaje sunt în temperatura unui apartament".
Nu exista raspuns frate ca e diferenta intre putere si viteza cum a scs si ovidius km/=viteza si cp=puterea
Aurel100009 întreabă: