| imihaistoian a întrebat:

Cum contesti o amenda si se poate schimba in mai rau saru ramane asa?

Răspuns Câştigător
| noktambul a răspuns:

O amenda nu o "contesti". O "contestezi". In mai rau nu se poate schimba. Poate fi mentinuta sau poate fi revocata (adica nu o mai platesti). Depinde de situatia in care ai primit amenda si de inteligenta avocatului. Succes!

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Potrivit OG nr.2/2001 impotriva procesului verbal de contraventie se poate face plangere contraventionala la judecatoria din circumscriptia careia este agentul constatator, in termen de 15 zile, citez:
"ART.31.(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
(2) Partea vatamata poate face plangere numai in ceea ce priveste despagubirea, iar cel caruia ii apartin bunurile confiscate, altul decat contravenientul, numai in ceea ce priveste masura confiscarii." Numai bine!

| 0rlando a răspuns:

Nu-mi amintesc unde se contestă amenzile...parcă la tribunalul sectorului sau localității în care a fost constatată fapta.
Și nu, nu se poate schimba în mai rău.

| grgdlk a răspuns:

La tribunal, daca ai amenda scrie chiar pe ea in termen de 15 zile se poate face contestatie sau cam asa ceva, nu stiu daca se schimba in mai bine sau mai rau, eu n am contestat nici una, dar nici n am platit vreuna, tu de care ai?

| imihaistoian explică (pentru grgdlk):

Nu am nicio amenda zic in cazul in care iau happy

| grgdlk a răspuns (pentru imihaistoian):

Te duci la tribunal, acolo rezolvi ceva sau nu in leg cu o amenda, oricum stai cuminte mai bine, nu ti lua nici o amendalaughing

Întrebări similare