| Danutz2pew a întrebat:

Cum pot verifica starea DPF-ului meu folosind un instrument de testare ODB II? Vă rog, am o mulțime de date și nu pot înțelege ce înseamnă! Am realizat că poate consumul de combustibil al mașinii este de aproximativ 10l/100km, conducând doar în oraș timp de un an, cu călătorii scurte! De asemenea, poate uleiul a crescut puțin sau doar n-am verificat mai bine pentru că l-am schimbat acum câteva luni! Mirosul de eșapament este puțin ciudat, ca de motorină/ulei sau un miros ciudat!

Vă rog să-mi spuneți dacă DPF-ul este în regulă sau trebuie regenerat!
DPF Lamp Count 3
DPF PM Accumulation 4.25 g/l
DPF PM Accumulation Desired 4, 2 g/l
DPF PM Generated 20%
DPF PM Generation 1, 95 g/l
DPF Regeneration count 245
DPF Regeneration Distance 57 km
DPF Regeneration Status 0

1 răspuns:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Din cate inteleg eu, procentul de incarcare al DPF-ului este de 20%, iar ultima regenerare a fost acum 57km, ceea ce este ok.

Numarul total de regenerari este 245, adica pana acum s-a regenerat de 245 de ori.

Regenerarea se va face atunci cand procentul de incarcare este intre 90 si 120%, si se indeplinesc cerintele (temperatura, nivel motorina, functionare bujii, egr, etc).

Nivelul uleiului a crescut, iar motorul miroase ciudat (in functionare), din cauza ca nu folosesti masina cum trebuie. Un diesel nu are ce cauta in oras "cu anii". Trebuie sa-l scoti la drumuri de cateva ore (fara oprire) cel putin o data pe luna, altfel il distrugi sub 200. 000km.