| Num3Ascuns a întrebat:

De ce pe Atv-uri; tractoare masini de teren; masini de caurse se pun roti late? Eu stiam ca un cauciuc ingust are aderenta mai mare decat unul lat!

Răspuns Câştigător
| emoboy a răspuns:

Sall fratilor! Eu stiam ca un cauciuc ingust are aderenta mai mare decat unul lat! Poi sa va explic! Masinile de zapada acelea cu senile late, le au late ca sa nu intre masina in zapada! Ati vazut ca bicicleta intra in zapada("face sunt" cum se mai spune)...de ce? Masinile de off-road au cauciucurile late ca sa nu intre in noroi, si tractoarele la fel, au rotile late ca sa nu intre in pamant la ce greutate au! Poi ia ganditiva la greutate si suparafata! O masina de zapada poate are 5t/5m patrati si o masina normala 1, 5t/0, 5m patrati! Faceti un raport si spuneti-mi care are aderenta mai mare! Eu zic ca o masina normala! Sper ca ati inteles ceva!

7 răspunsuri:
| frvtel a răspuns:

Ai inteles exact invers.Cu cat suprafata de contact cu solul este mai mare si aderenta este mai mare, logic, nu?

| push2gl a răspuns:

Cele late au aderenta mai buna, dar cred ca si pentru stabilitate

| sergent91 a răspuns:

Pentru a nu ser bloca in locuri mlastinoase.

| CatalinMG a răspuns:

Un cauciuc ingust are aderenta mai mare decat unul lat? laughing In niciun caz, observa la cei care isi modifica masinile, dupa ce isi pun jenti de 18 inchi, adauga pneuri cu latime mare si mai coboara si garda masinii cu cativa centimetri, la viteze mari te-ai rasturna in curbe cu cauciucuri inguste.

| Arthur a răspuns:

Dacă ar fi aşa ar însemna ca patinele să aibă cea mai mare aderenţă. Înafara aderenţei mărite şi stabilitatea este mărită mai ales în curbe, pe teren accidentat sau moale dacă se folosesc cauciucuri late.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai e chiar invers. cauciucurile mai late au o aderenta mai mare. E LA MINTEA COCOSULUI.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe zapada si eu stiam ca e bine mai inguste.