Din cate stiu eu poti face scoala de soferi dupa 16 ani dar examenul il dai doar la 18...
Poti incepe sa faci si de la 16 ani
dar examenul ai voie sa-l dai doar la 18 ani cand esti majora![]()
doar in SUA poti sa dai examenul la 16 ani![]()
sper ca te-am ajutat
Scoala o poti incepe la 18 ani fara 3 luni cam asa, iar examenul il dai dupa ce ai implinit 18 ani, asta pentru categoria B1.
Pentru subcategoria B1, poti da si mai devreme, acum nu stiu sigur, am impresia ca poti da si la 16 ani.
Uite ce inseamna SUBCATEGORIA B 1: autovehiculul cu trei sau patru roti (tricicluri si respectiv, avand masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg si fiind echipat cu un motor termic cu capacitatea cilindrica mai mare de 50 cmc sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h.
Iar categoria B1 cred ca stii ce inseamna, o masina normala
Bye:*
La 16 ani poti face doar pentru categoria A, si la 18 ani poti face de B si restul de categorii!
Conform OUG 195/2002(Codul rutier) scola de conducatori auto se poate incepe cu 3 luni inainte de implinirea varstei de 18 ani(pentru categoria B si alte categorii). Pentru subcategoriile A1 si B1 se poate incepe cu 3 luni inainte de 16 ani(pentru aceste subcategorii se poate obtine permisul de conducere la 16 ani). Pentru toate trebuie sa dai examen. Succes si numai bine!
Ba voi sunteti batuti in cap, cei care au postat mai sus. Mai cititi un pic legislatia si dupa aceea vorbiti. Scoala de soferi pentru categoria A si B se poate incepe la varsta de 17 ani si 9 luni IMPLINITI. Pentru Ciclomotoare sau mopede ai voie sa faci la varsta de 16 ani si este un atestat nimic mai mult. Dar asta il faci pentru motocicletele cu motoare de maxim 49 de centimetrii cubi. O sa incepi scoala cu 3 luni inainte de a implini 18 ani dupa ce vei implini varsta de 18 ani iti depui dosarul la SRPCIV si te vor programa la examen si te vei prezenta la examene daca promovezi vei avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
anonim_4396 întreabă:
Daughter întreabă:
Aurel100009 întreabă: