| Master1ro a întrebat:

Mi s-a dezlipit papucul de la dezaburire, cu ce pot sa il lipesc inapoi?
Am auzit ca exista o pasta, cum se numeste si de unde pot cumpara?

3 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Eu zic sa terminati cu prostiile gen picatura. Nu sunt conductoare electrice. Acela se lipeste foarte usor cu un letcol sau pistol de lipit si fludor sau pasta de lipit. Cu pasta de lipit nu recomand fiindca este pentru circuite fine si lipitura nu are o viata asa indelungata ca fludorul. O alta varianta ar fi cu aluminiu topit dar iti trebuie temperaturi foarte mari sa il topesti si nu vad rostul pentru un simplu papuc de la dezaburire deci mai bine ramai la fludor!

regis
| regis a răspuns:

Poti cumpara pasta pe care o cauti din magazinele specializate in electronica, dar o gasesti si la cele gen Praktiker, Bricostore etc. Ca denumire generica i se spune "pasta electro-conductoare", iar ca denumire comerciala Bison Electro, Loctite Circuit etc. Pe forumurile auto au botezat-o "puta de sticlutza" si cica in magazinele de piese auto este cunoscuta si sub aceasta porecla.
Nu stiu cat de bine lipeste o astfel de pasta, pentru ca nu am folosit niciodata, insa cu siguranta nu strica ca dupa montare sa fixezi totul cu o putina banda adeziva.
PS: Solutia cu pistolul de lipit este mai buna si mai ieftina, insa necesita un pic de indemanare.

| hardy10000 a răspuns:

Nu stiu daca am voie sa spun dar pasta se numeste ''Picatura'' sau''SuperGlue''. Funda?