ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a întrebat:

Oameni buni, explicati-mi si mie care e rostul intrebarilor din mecanica la testul pentru permis.
Masinile astea noi au totul capsat si sigilat la motoare, ca nu poti face nimic daca te lasa-n drum. Trebuie musai sa chemi mecanicul de la reprezentantza. Deci... daca oricum il chemi, la ce puii mei iti trebuie sa stii cum functioneaza blestematul de motor sigilat?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Cand am dat eu pentru permis nu existau intrebari de mecanica decat la soferii profesionisti. Notiuni elementare trebuie sa aiba insa orice sofer, barbat sau femeie, macar pentru a putea deosebi defectiunile care ii permit sa circule pana la urmatorul service de cele care impun imobilizarea ei.
Din pacate am intalnit destul de multi oameni, unii chiar cu pretentii, care nu cunosc nici macar aparatura sau martorii de la bord, ceea ce nu mi se pare deloc normal. Pe vremuri cu asta se incepea scoala de soferi.

13 răspunsuri:
| Roby67 a răspuns:

Daca intelegi cum functioneaza masina, atunci poti (daca vrei) sa conduci cu un consum mai mic.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 explică:

@mg: stiu foarte bine cum functioneaza un motor. Am desfacut motorul in bucati si l-am facut la loc. Aud motorul si imi dau seama imediat ca ceva nu merge cum trebuie, dar, daca tot trebuie sa chem pungasul de mecanic, chiar nu inteleg de ce trebuie sa-mi incarc memoria cu inginerii inutile.

| eugem35 a răspuns:

Pentru ca sau loat multe permise foarte usor si au facut accidente multi. in primul rand intrebarile sunt referitoare la cum si ce tip de motor este pe benzina sau motorina, sistemul de racire sa se inteleaga cum functioneaza moroarele si cutiile de viteza si sa stii sa pui apa in motor in cazul in care pierzi apa or ce masina se pune apa foarte usor si nu mai spuneti ca sunt capsulate sa schimbi un bec pe drum intrebari de mecanica sa vezi la profesionisti ca sunt usprazece intrebari chestionar separat si dac ramane in drum trebuie sa-l faca sa mearga eu unul sunt profesionist din 94 si ciar daca s-a stricat toroapa in drum am reparato pe loc si am aduso la garaji, asa ester si in strainatate se da intrebari la mecanica si mise pare normal cum sunt si intrebarile de prim ajutor sa le sti ca nu te apuci tu sa dai primul ajutor ca poate are coloana rupta si cand l-ai miscat l-ai omorat pe saracul accidentata sau cand faci pana ce faci olasi acolo si pleci nu chemi platforma de tractare si iti ia masina bafta la ezamen citeste carte de legislatie si ce iti predau la scoala de soferi si ei permisul

Răspuns utilizator avertizat
| adryanb27 a răspuns:

De ce inveti la matematica toate formulele alea p care nu o sa le folosesti niciodata? vrea sa vada daca si cat t duce bibilica! happy si bine fac, ca e vaisiamar p sosele cu ratati ce au luat a 12 oara permisu! poate ca altii renunta si atunci am mai scapat d 1 dobitoc din trafic! pa_pa

| campanario a răspuns:

Asta m-am intrebat si eu laughing. Din februarie am carnetul, si la scris, mi-a picat o nenorocita de intrebare despre cate turatii trebuie sa aiba un motor cu motorina pentru a economisii combustibil. Ce ma intereseaza pe mine de turatiile lor?laughing. La asta am gresit si era unica, despre motor si chestii din astea. Acuma aia de cum se schimba o roata, eu zic ca e folositor.

| atn93 a răspuns:

In momentul ce iti faci carnetul se presupune ca vei conduce si masini mai vechi si trebuie sa stii cate putin din fiecare "simptom" care il are in cazul in care ceva nu merge bine. carnetele nu is facute doar pentru masinile noi. mai sunt oameni care inca mai conduc sau sunt in situatia de a conduce poate si o singura data o dacie, un trabant, o lada ruseasca veche sau alt autovehicul mai vechi.

| popandreea a răspuns:

Sincer intrebarile alea oricum nu te ajuta sa cunosti pe de-a-ntregul o masina. Sunt asa oricum putine la numar, le poti retine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

laughing Corect! Mai ales ca, ti se spune clar in legislatie: "Daca ai probleme, trebuie sa chemi un meserias autorizat.". laughing Raspuns: sunt fara rost! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@campanario/ "Ce ma intereseaza pe mine de turatiile lor? "
Din pacate intrebarea ta dovedeste o totala necunoastere a ce inseamna conducator auto.
Este adevarat ca nu poti tu repara nimic ( desi nu este sigilat sau capsulat cum gresit spune ardnaxur1961) dar trebuie sa stii cum functioneaza un motor pentru a sti cum se exploateaza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmmm.eu stau de la 5 ani in California.am dat permisul la 16 ani si normal e mult mai usor.am citit si ce e in romania la permis. voi aveti mai greu de N ori ca aici.nu inteleg rostulk la intrebarile alea de motor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Citestele de cateva ori si vei intelege pentru ce ai in carte nu este mecanica este o simpla rutina de a sti cum sa conduci masina cand sa te opresti ce is beculetele ale din bord citestele cu atentie si vei intelege

Răspuns utilizator avertizat