| Alecslisios a întrebat:

un prieten a zis ca in vara mere in SUA cu nu stiu ce holyday 2 luni si cica da pentru carnet acolo si isi ia ceva un fel de cartela cu care poate conduce is in EU e adv? Sau macar poate fce acolo sc daca mee holyday?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Legislatia privind permisul de conducere difera in SUA de la stat la stat. Am doi prieteni care si-au luat permisul acolo, intr-adevar este foarte simplu de obtinut. Tot ce trebuie sa faci este sa te prezinti la un ghiseu, unde primesti chestionarele in mana, le inapoiezi completate, iar daca ai trecut vine examinatorul, care se urca cu tine in masina sa se asigure ca te descurci. Daca ai trecut si proba practica, te intorci cu el la ghiseu, unde ti se face pe loc fotografia si in cateva minute primesti permisul de conducere.
Scoala de soferi nu este obligatorie, totul este sa treci examenul. Doar ca sunt foarte multe categorii si destul de ciudate pentru noi, le-am vazut insirate pe spatele unui permis de Florida daca nu ma insel. Cateva exemple din memorie: soferi care pot conduce numai ziua, soferi minori care pot conduce numai insotiti de adulti, soferi care pot conduce exclusiv masini cu cutie automata etc.

In privinta valabilitatii permisului in UE nu stiu sa iti dau detalii, amandoi prietenii aveau deja permise valabile in Romania cand au plecat in state. Dar din moment ce permisele romanesti nu au fost valabile in SUA, probabil nici cele din SUA nu vor fi valabile in tara si in UE.