Cam aceeasi ca intre pasta de dinti si Colgate. SUV-ul este un autoturism care combina utilitatea cu sportivitatea, iar Jeep este o marca de autoturisme, specializata pe autovehicule de teren, reusind chiar sa imprumute acestora numele acestei marci.
Intelegand insa sensul intrebarii, SUV-ul este o combinatie intre o masina de oras si un autoturism de teren, imprumutand aspectul exterior si anumite caracteristici ale acestuia din urma, dar mentinand totusi confortul, siguranta si comportamentul pe sosea al unei masini obisnuite. In limbajul comun se spune Jeep oricarei masini cu aspect de masina de teren, indiferent ca este un vehicul militar, un SUV, un miniSUV sau un offroader pur sange.
@eugem35 & besche - dupa modelul cei patru apostoli erau trei si cei doi se numesc Matei, cele doua modele comercializate in Romania sub marca Jeep sunt urmatoarele:
- Wrangler 2D
- Wrangler 4D (sau Wrangler Unlimited)
- Cherokee
- Grand Cherokee
- Commander
- Patriot
- Compass.
@jocnecurat - Jeep este o marca a companiei americane Chrysler Group LLC, alaturi de Chrysler si Dodge. Aceasta companie a rezultat in urma divizarii companiei Daimler Chrysler AG, firma Daimler detinand in continuare 20% din actiunile Chrysler Group.
Mopar este doar o divizie a grupului Chrysler, care se ocupa de tuningul "de uzina" al celor trei marci, deci subordonarea este putin pe dos.
La faza cu adidasii Puma din nou trebuie sa te contrazic. Nu este un taranism deoarece unele dictionare au acceptat deja termenul ca denumire generala a pantofilor pentru sport. La fel cum xerox a fost acceptat ca denumire pentru copiator sau aspirina pentru acid acetilsalicilic.
Eu mi-am argumentat afirmatiile, daca tu consideri ca dictionarele se adreseaza taranilor, atunci chiar nu mai conteaza de unde sunt eu.
Sport Utility Vehicle (SUV), este o combinatie intre limuzina si masina de teren, si Jeep este o masina de teren.
Jeep e o marca de masini iar SUV e un tip de masina pe care aproape toate marcile o au printre modelele lor.
Suv este masina 4x4 de la toti constructori de masini si jeep este americana, care sunt doar doua modele pentru ca scrie pe ele jeep grand cheroce si inca unul care nu imi vine in minte acum ai vazut tu pe audi Q7 sa scrie jeep, sau pe bmw x5 scrie cuva jeep, pe ele sunt suv simplu am un lapsus despre acel jeep patrat0os si micut sper sa te ajute
Regis multumesc pentru ajutorul dat ciar nu stiam ca sut atte modele de jeep care se comercializeaza la noi, si ma rog sa nu mai spuna toat lumea la suv uri ca sunt jeep
SUV inseamna Sport Utility Vehicle.Jeep este o firma ca si Dodge, Chrysler care apartine de grupul MOPAR.Cum e General Motors(GM) in care este Buick, Chevrolet, Pontiac.Deci Jeep e firma nu e stil de masina. Mi-am cumparat adidasi...de care? PUMA! hahahahahahahahaha! asa e la tzarani.
Suv(Sport Utility Vehicle) este o clasa mai mica de masini de teren jeep este masina de teren (off road)
Ha,ha...m-ati spart.
Ionica,iti zic eu cum este,chiar daca am vazut topicul cam tarziu. Diferenta dintre SUV si JEEP este urmatoarea:
SUV(SPORT UTILITY VEHICLE):sunt masini carora le lipseste sasiul(BMW,MERCEDES,etc). Masini puternice care sunt grele, dar au un comfort excelent.
JEEP:masini cu sasiu, folosite in conditii hard.Ex:Suzuki Samurai, Nissan Patrol, Pajero...