| stafidaucigasa a întrebat:

Salutare! Am și eu o nedumerire legată de programul de condus și pauzele în echipaj pentru transportul de mare tonaj.

Exemplu1:
- Programul I : Șofer 1 conduce 4h30 min apoi se schimbă cardurile tahograf iar Sofer 2 conduce 4h30 min.
după care se schimbă din nou cardurile tahograf și începe
- Programul II : Șofer1 conduce din nou 4h30min apoi se schimbă din nou cardurile tagografului și Sofer 2 conduce 4h30min.

Sau

Exemplu 2:
- Programul I : Șofer 1 conduce 4h30 min apoi se schimbă cardurile tahograf iar Sofer 2 conduce 4h30 min.
după care se schimbă din nou cardurile tahograf, se face o pauză de 45 de minute și începe
- Programul II : Șofer1 conduce din nou 4h30min apoi se schimbă din nou cardurile tagografului și Sofer 2 conduce 4h30min.

Care din cele două este exemple este corect?
Mulțumesc anticipat și numai bine!

2 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Primul program este corect. Al 2 este eronat. Cand esti in echipaj, se merge la foc automat. Pauza o iei din dreapta, nu trebuie sa te opresti. Bine, acum ca te opresti 5 - 10 min sa faci nevoile etc, e normal. Dar stritct la intrebarea ta. Dupa ce eu imi fac programul de 4h30, oprim 2 minute in parcare, schimbam cardurile, ma urc in dreapta, si tu vii la volan. Eu sunt in pauza atunci 4h30 cat conduci tu eu am pauza, intelegi?

| Georgemarian123 a răspuns:

Exemplul 2 este corect!