| costinxix a întrebat:

Salutare TPU Vreau si eu sa va intreb daca s-a votat legea aceea cu permise pentru scutere si daca da se poate obtine la 16 ani?
dau FUNDA!

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Legea exista inca din 2002, se poate obtine permis de subcategoria A1 pentru motocicleta cu o capacitate care nu depaseste 125 cmc si o putere care nu depaseste 11 kW.
De asemenea daca scuterul se incadreaza la categoria moped (pana la 50 cmc) nici nu este nevoie de permis, doar certificat de absolvire a cursurilor de legislatie rutiera.
Daca te referi la permis si pentru moped aceasta este doar o propunere, inca nu a fost votata. Numai bine!

| mgtow a răspuns:

Se poate dar la anul e posibil sa intre alta lege in care va obliga sa da-ti examen practic pentru motoscutere.

| DimLight a răspuns:

Inca nu, s-a votat o lege ce intra in vigoare din 2013, deci pana in 2013 mergi fara permis fara probleme apoi o sa trebuiasca sa dai de permis

| costinxix explică (pentru DimLight):

Si daca iau permisul acela acum fara examen mai e valabil la anul?

| keri a răspuns:

Eu am 14 ani si il am deja! in Romania inca nu s-a dat legea oricum va apare de curand!

| nicoleta_2342 a răspuns:

Deci nu stiu sigur dar stiu ca legea e pentru masini adica dai examenul pentru permis la 16 si da iei examenul iti da permisul la 18 sau daca nu poti sa conduci o masina special pentru cei care vor sa conduca de la 16 ani dar costa c.am mult asa ca... succes