TPU Blog

Am mai spus-o in nenumarate randuri: nu suntem de acord cu rezolvarea temelor de la scoala pe TPU.ro.

Motivele sunt mai mult decat evidente:  daca iti face altcineva temele pe care ar trebui sa ti le faci singur,  rolul lor se duce pe apa sambetei. Daca am permite rezolvarea temelor pe site-ul nostru ar insemna ca suntem de acord cu un comportament iresponsabil din partea unor viitori adulti, ca suntem de acord cu faptul ca scoala e inutila sau ca se face degeaba. Si, din cate ati vazut pana acum,  nu suntem.

Practic, respingem aceste postari din motive deontologice.

Si da, suntem “oldschool” si credem ca

tema trebuie sa ti-o faci singur, fiindca asa inveti sa gandesti, inveti sa inveti, inveti sa nu fii lenes, inveti sa nu iei note mari pe spinarea altuia, inveti ca trebuie sa te bazezi pe fortele proprii si, in plus, bagi la cap ce s-a straduit profesorul respectiv sa iti explice.

Poate nu vreti sa ne credeti, dar pe orele alea petrecute in scoala si cu nasul in caiete si carti se bazeaza, in mare parte, succesul vostru in viata. Si daca o sa vreti joburi misto si salarii suficient de mari incat sa va permiteti masinile, jocurile video si ceasurile smechere – respectiv fardurile,  rochiile, pantofii si excursiile alea “marfa”, ar fi bine sa va faceti temele voi insiva.

Si daca vi se pare ca nu-i cazul sa va spunem noi ce sa faceti, uitati tot ce-am scris mai sus, dar tineti cont de asta: cine nu tine cont de avertismentele noastre si  mai posteaza teme pe site va fi suspendat.

Pana acum, am facut o singura “victima” pe motivul postarii de teme: BlindulBen (fost Deagle).

Dar mai avem o lista neagra a celor care vor fi suspendati la prima abatere:

Newcomers:

Aceasta e lista in momentul de fata, insa o vom actualiza destul de des.

Cei care vor fi suspendati vor fi mentionati aici cu rosu.

Cu prietenie,

Raluca si ceilalti “comunisti” din Echipa TPU.ro 😀





babyangel(

62 thoughts on “Lista neagra a (NE)facatorilor de teme

  1. Bine ai facut si poate or sa primeasca mai toti un warn ceva …. pentru ca nu suntem aici pentru a face teme , zic eu .

  2. Felicitari adminilor. Copiii trebuie sa inteleaga ca este spre binele lor sa invete, sa isi faca temele singuri. Ne sunt dragi, ne bucuram sa vorbim cu ei sa le raspundem la intrebari, sa le citim raspunsurile foarte bune chiar, dar vrem sa fie studiosi pentru ca viata lor sa fie mai buna. Nu uitati: “scoala te face mare!”

  3. Dar mare mai este lista asta !
    Daca stau sa-i scriu pe o foaie,dureazá la fel de mult cat ar gasi ei subiectul si predicatul in propozitia ¨ Ana are mere ¨

  4. Hai ca nu m’am prins !
    Dc sunt eu pe lista
    Nu am postat niciodata intrebari legate de teme :-@
    Nu v’am cerut ajutoru in legatura cu aja cv , deci nu ma prind 😐

    1. @ Deagle – Daca mai citesti odata, vei vedea ca te-am mentionat.
      Te sfatuiesc sa fii mai atent cum vorbesti cu oameni pe care nici macar nu-i cunosti personal. Din respect pentru tine, nu neaparat pentru ei.

  5. Raluca,e buna initiativa ta. Nu am nimic impotriva,dar aminteste-ti ca traim in Romania,iar sistemul de invatamant este un dezastru;ceea ce inseamna ca elevii nu au profesori compententi sau cei care sunt compententi nu isi dau silinta sa ii invete pe elevi. Unii profesori explica doar pentru ei,asa ca un elev nu ar pricepe spre exemplu care-i treaba cu straturile electronice,ecuatii chimice,catene sau cum se rezolva un radical sau un logaritm. Scuza-ma,imi arati tu oameni care au invatat si care au bani ? In Romania,clar nu ! Nu vreau sa fiu ironic,dar daca in Romania inveti si te straduiesti si muncesti pentru tine,vei avea un salariu mizerabil iar tu va trebui sa iti petreci concediile acasa deoarece nu vei avea bani decat pentru rata,iar daca iti mai raman ceva de uz personal ai putea fi considerat norocos. Uite,demonstreaza ca tu ai aplicat ce ai zis.. ai invatat si acum esti administrator al unei pagini web. Si as putea sa te intreb cat castigi,ai un job fain ? Ceea ce ai zis e valabil si pentru tine ? Ceea ce ai spus acolo,pare o utopie..ceva ce ar tine de domeniul stiintifico-fantastic… In Romania nu vei avea bani daca muncesti cinstit,inveti si esti serios ! Crede-ma,stiu ce spun !
    Utilizandu-mi dreptul la libera exprimare prin acest comentariu,sper ca nu te-am deranjat sau ofensat in vreun fel. Daca am facut acest lucru,imi cer scuzele de rigoare ! Multumesc si astept raspunsuri (daca se poate,desigur).

    O zi buna !

    DanielBV.

  6. Asa este . Nu trebuie sa ne faca altcineva temele , dar daca nu intelegem ceva si avem nevoie de ajutor nu mi se pare nimic iesit din comun sa cerem ajutor . Pentru ca pana la urma acest site se numeste “TOTI PENTRU UNU” si daca cineva are posibilitatea de a ajuta pe altcineva cu un sfat, o idee etc. nu vad de ce nu ar putea face acest lucru . repet nu sunt de parere ca ar trebui sa ne faca altcineva temele ! dar un sfat este intotdeauna bine venit .

  7. Fara suparare..dar m’am uitat si eu prin intrebarile postate de acesti utilizatori, si unii dintre ei nu cred ca au postat nnimic legat de teme.

  8. sunt total deacord. Fiecare elev are responsabilitatile lui iar pentru asta primeste recompensa o nota buna . Dar uite ca nota reala ar trebui obtinuta prin impartirea notei reale la cate sau mai bn zis de cate persoane a fst ajutata . Cam atat valoreaza adolescentii acestia care au orice pe primul loc dar scoala nicidecum . De teme nici nu mai vb .

  9. @kiwii – nu le mai gasesti fiindca le-am sters.
    @babyangel – daca te-as scoate pe tine ar trebui sa-i scot pe toti. Sorry.

  10. @DanielBV – lucrurile se mai schimba, chiar si la noi, sa stii. Exemple de oameni care au joburi misto si lefuri bune sunt puzderie, mai ales in randul celor mai tineri.
    Salariul meu ma tem ca e confidential, dar iti dai seama ca daca nu eram multumita, nu mai faceam munca asta.
    In orice caz, daca esti destept si “invatat” si simti ca nu esti apreciat in tara ta pentru ce stii sa faci, poti sa pleci oricand in alta tara unde munca si competentele tale vor fi remunerate la valoarea lor sau chiar peste (ca exemple, am rude de gradul II).
    Asa ca hai sa nu ne mai complacem cu ideea ca “in tara asta nimic nu e posibil”, “nimic nu se schimba”, “n-are rost”, si sa fim noi cei care schimbam ceva.

  11. Da,multumesc pentru raspuns ! Lucrurile se mai schimba..(asta inseamna ca inca suntem la faza de inceput,asa-i?). Cei care au lefuri bune sunt cei care lucreaza in domenii importante cum ar fi:arhitectura etc. Insa am si eu exemple.. la servici la mama,e o tipa are vreo 35 de ani,e inca tanara,are studii superioare,are si masterat si alte cursuri.. si are un salariu de mizerie si lucreaza intr-o companie nationala din Romania(mai precis cea care se ocupa cu Drumurile si Autostraziile din Romania). Oricum,dupa cum stii,in Romania nu ai sanse sa reusesti si sa realizezi ceea ce iti doresti daca nu ai pile,relatii sau daca nu esti mitocan. Nimeni nu zice ca prin munca nu se face nimic,dar sunt multi oameni care muncesc 10-12 ore pe zi doar ca sa isi plateasca ratele la o “cutie de chibrituri”/apartament timp de 30 de ani… Suna bine,nu ?! Sunt acei oameni care muncesc,invata si au salarii foarte mici.. Si sunt o puzderie de exemple in randul tinerilor,dar nu numai…Si multi dintre ei lucreaza la firme destul de cunoscute… sa iti spun cat castiga un casier la Carrefour ? E o companie multi-nationala.. ca tot e un trend nebun cu astfel de companii.. ((Lucrati oameni buni la Carrefour,stati la casele de marcat si o sa aveti un salariu “baban” ca si in Franta… ))

    Sunt de acord cu afirmatia ta,in cazul in care nu imi convine ceva la Romania,pot sa plec oricand si cred ca asta am sa si fac. Nu am chef sa devin sluga la un analfabet de patron,infatuat si parvenit(ca multi dintre “sefii” din Romania). Sefi precum cei care i-am enumerat mai sus sunt in multe companii fie mici,mixte,mari… Nu conteaza daca au educatie inalta sau nu,conteaza sa aiba cei 7 ani de acasa.. Si multi nu ii au.
    In legatura cu ce ai zis,sa nu ne mai complacem in situatia in care suntem… e o atitudine foarte buna,o atitudine mai pozitiva decat a mea,recunosc…
    Dar ce ar trebui sa facem ? Suntem buni la teorie dar la practica…
    Ce poti sa schimbi,tu ca si cetatean al acestui stat european(ma rog.. european ca suntem pe continentul Europa.. ca de ceea ce este in U.E suntem total paraleli) ? Poti sa schimbi modul de gandire al unor comunisti nostalgici ? Al unor securisti nenorociti ? Poti ?! Poti sa-l faci sa dispara pe “domnul” “sarac si cinstit”.. Ion Iliescu din Romania ?! Cum ai putea ?Poti sa reduci preturile la servicii,produse etc din Romania ? Putem face noi oare asa ceva in Romania ?! Avem putere ? Macar astea sa le reparam,ca dupa ne vom ocupa si de celelate probleme ale Romaniei..

    PS. Ca sa revenim in ton cu titlul acestui subiect,tu nu ai avut niciodata vreo dilema cand ai rezolvat o tema ? Mai ales la chimie,fizica,matematica sau orice alta materie ? Acum sa fim seriosi,nu ne nastem invatati… In cazul in care intrebarile cu teme sunt extrem de suparatoare si ofenseaza pe cineva,cel mai bine ar fi ca cei care sunt Experti TPU sa modereze intrebarile si gata.. nu o sa mai apara si pe site. Simplu,nu ?! Intrebarile cu teme sunt o nimica toata.. in comparatie cu intrebarile legate de avort sau alte tampenii,sincer. Intai sa le luam “subiectele grele” si apoi sa ne ocupam de astia mici care isi pun cerintele la teme pe site,nu crezi asta ?
    PPS.Legat de salariu tau,inteleg ca e confidential,normal doar lucrezi in mediu privat,dar poti sa faci o estimare intre o anumita suma si “y” suma.. Oricare ar fi raspunsul tau,iti respect decizia ! Inca o data imi cer scuze daca prin acest mesaj si intrebarile aferente,te-am suparat.. Multumesc !

    O zi buna sa ai !

    DanielBV.

    1. De inlocuit comunistii nostalgici se ocupa mama natura, oricat de cinic ar suna. Ideea e ca cei care vin din urma sa fie diferiti, adica sa arate o evolutie, nu o involutie.
      Oricand am avut probleme cu temele mi-am tocit creierii pana mi-a iesit ce incercam sa fac si, daca nu mergea si nu mergea, ma sfatuiam cu cineva. A te sfatui cu un membru al familiei (care te supravegheaza ca-ti faci temele), cu un profesor (care te poate indruma), cu un prieten (care poate coopera cu tine) e una, insa a cere mura-n gura pe internet e alta. Si daca pornesti la drum in viata cu ideea ca poti sa te degrevezi de orice responsabilitate, ai pornit cu stangul. Iar valul nou de oameni, care vine dupa comunistii nostalgici, va fi un val de lenesi iresponsabili si demotivati. Hai sa nu permitem chetsia asta.

  12. Pentru cei care spun ca ei posteaza doar pentru ca nu inteleg ceva. Sunt de acord cu astfel de postari, una e cand nu pricepi ALGORITMUL, tiparul prin care se rezolva o cerinta si rogi userii sa iti explice mecanismul si alta cand tu postezi exercitiul si ceri, cu nesimtire, raspunsuri si argumentari, ca sa stii ce ii spui profei. Asa ca, daniel, desi sunt perfect de acord cu parerea ta despre invatamantul romanesc (si sa stii ca nu doar in ro se invata pe papagaliceste, pe sistemul recompensa/pedeapsa), e o diferenta intre cei care nu inteleg un mecanism de rezolvare nici dupa ce au citit din carte si cei care isi imagineaza ca userii de pe tpu sunt aici cu un carnetel si un pix, voiosi si disponibili sa le rezolve temele, cat ei se joaca pe calculator sau mai stiu eu ce fac. Si eu aveam multe teme cand eram in scoala si imi era uneori atat de lene, incat le lasam pe ultima clipa, dar atunci chiar stateam pana noaptea tarziu si mi le faceam, asumandu-mi raspunderea pentru delasarea de care dadusem dovada. Cat despre oameni care au invatat si sunt bine platiti, sunt de acord cu tine. Eu cred ca am un job ok, si ca program si ca salariu, nu am de ce sa ma plang, insa nu este in domeniul pentru care m-am pregatit. Ca sa si fructifici ce ai invatat, ai nevoie si de putin noroc, ai dreptate, nu doar sa fii bun si atat.

  13. Nu va grabiti cu pedepsele !!!

    Profesorii stau mai mult in greve,nu-i intereseaza
    soarta elevilor. Daca iese de o meditatie…cu bani,
    isi mai pierd timpul… cu explicatiile la teme.
    Cred ca un elev interesat sa invete, fara bani,
    incearca sa-si lamuresca indoielile si ne claritatile
    pe Net. Ce este rau in asta ??? Tot ramane cu ceva
    clar in minte, ca la scoala tot n-are cine sa-l
    lamureasca. Apeleaza si el, la un fel de meditatie
    pe gratis. Este o palma data profesorilor,care si asa
    au pretentii la salarii mari,pe care nu le merita.
    Sa le multumim… capilor din sindicate, care instiga
    lumea la anarhie.

  14. Mdda,sunt o vedeta!
    Mersi ca mai scris,dar ttrebuia sa scri doar BlindulBen nu si deagle

    Mai sunt 9 zile si imi trece suspendarea:P

  15. Am o nelamurire!si eu am pus intrebari despre scoala si acum nu mai pot intra pe profilul meu!nu stiu daca sunt sau nu suspendata(nu ma vad pe nicaieri)pusesem intrebari cu ceva de engleza,mi-au fost aprobate am primit si raspunsuri iar apoi n-am mai putut sa le vad (ca erau respinse intrebarile)mie nu mi se pare corect!am intrebat ceva despre uniunea europeana !!!!oameni astea nu-i tema!e ceva ce vroiam sa stiu!nu inteleg de unde stiu cei responsabili cu blogul ca eu aveam tema daca nu e asa!era o intrebare!doamneeee…si daca asa ar fi ce e asa rau fratilor?mai bine ma duc cu tema nefacuta la scoala decat sa ma uit la parerile unor priteni de pe tpu care vor sa ma ajute(pentru ca ei se pricep)iar eu nu!fiecare om e bun intr-un anumit domeniu nu in toate!sunt multe teme si profesorii sunt niste oameni de care mi-e mila(deoarece nu vor altceva decat bani)nu-i intereseaza sa mai si predea ei vor referate de pe net,asta vor teme teme si iar teme….raluca si prietenii tai:am o intrebare pentru voi si iertati-mi postarea dar vi se pare corect?stiu ca probabil am fost suspendata pentru asta!dar mie chiar imi placea site-ul eu nu am injurat cum fac altii!!o zi buna!

  16. Partea cu:
    “Poate nu vreti sa ne credeti, dar pe orele alea petrecute in scoala si cu nasul in caiete si carti se bazeaza, in mare parte, succesul vostru in viata. Si daca o sa vreti joburi misto si salarii suficient de mari incat sa va permiteti masinile, jocurile video si ceasurile smechere – respectiv fardurile, rochiile, pantofii si excursiile alea “marfa”, ar fi bine sa va faceti temele voi insiva.” chiar este un adevar, defapt tot ce ati scris aici este adevarat, bine ca incepeti sa luati masuri.
    Si cei care mai merg la scoala incercati sa invatati, pentru ca daca incercati sa trisati, pe voi va pacaliti, pentru ca oriunde va angajati veti avea nevoie de scoala si cunostiintele adunate pe parcursul aniilor de scoala+ liceu chiar si facultate.

  17. Foarte frumos ce ati scris mai sus de lista.
    Chiar ,,mi-a facut lumina” in cap.
    Eu n-am intrebat niciodata o tema.
    Cred ca sunt destul de atenta in clasa.
    In afara de asta,a fost o idee foarte buna!
    Si chiar ca,atunci cand ati scris ca nu ne spuneti ce sa facem…eu accept sfaturile bune de oriunde!Dar sa fie bune!
    :-h

  18. Adaug-o si pe alice pe lista, care zice:

    “Nu este adevarat.logic ca poti pune intrebari…dar in general unora dintre utilizatori nu le prea convine sa ajute la teme…poti posta intrebari referitoare la teme”

    Ea instiga la incalcarea regulamentului, i-am dat report.

    Un alt motiv pentru care TPU nu ajuta la rezolvarea temelor ar fi si faptul ca multi utilizatori ar posta cereri de ajutor la teme, ar fi prea multe cereri pe tema asta, iar intrebarile cu prioritate si importanta mai mare ar fi “aglomerate”.
    O zi buna!

  19. Citind comentariile frustratilor, raman neplacut surprins. Elevii din ziua de azi, stau in ora cu gandul la pauza, se destrabaleaza pe coridoare cat pot de mult, duc pauza la extrem pana vine cadrul didactic in clasa, nu au respect pentru profesori. Sunt si profesori care nu au placerea de a preda, satui de viata, dar sunt si cei care isi acorda interesul 100%, iar elevii nu sunt atenti.

    Zburati prin scoli, sariti pe banci, faceti strip in clasa, fetele se machiaza si fardeaza la extrem, se imbraca vulgar, manelari peste pitipoance iar apoi, noaptea “la o vrajeala pa mess shi un hai cinci” mai dati o geana pe la “comunistii de pe TPU” sa va faca temele. Scuti-ma, si eu sunt tanar, am 22 de ani, si eu am facut scoala si stiu in ce tara traiesc si din ce oameni e constituita. Viitorul omenirii sta in mainile oamenilor care cer teme pe TPU, incapabili si neintiligibili de-a dreptul! Sad..

  20. Nu neaparat ca nu vor sa isi faca temele,din lene, comoditate etc. , poate ca uneori chiar nu stiu. Si eu am teme care uneori ma depasesc si am nevoie de ajutor. NU mai fiti chiar asa…

  21. Se pare ca a prins chestia cu suspendatul, am vazut o gramada de scuze pe aici… Felicitari adminilor, ne puneti la respect!

  22. suntei un site bun dar cu “temele pe acasa” chiar ma faceti sa rid.Vreti sa faceti mai multa publicitate sau cum sa inteleg ca ati devenit un site scolar care va intereseaza viitorul copiilor:D:D:D:D:D:D

  23. Oh, da, dar pacat ca in ultimul timp, adica Martie 2011, 80% din categoria “Educatie si Cultura Generala” este poluata de intrebari legate de teme.
    Ce-a fost in 2009 cand a fost postarea asta facuta si ce e acum…
    R.I.P Raluca!

  24. Sti raluca in mare parte ai dreptate dar totusi asculta-ma putin . In tara asta de nimic nimeni nu mai munceste .Eu o am pe mama mea care lucreaza cateodata si 12 ore pe zi iar dupa mine nu e destul de mare salariul . Ea e bugetara si nu e foarte usor . Vedem pe la televizor comentarii legate de minister si de ”marele ” Basescu . Un prost care are bani ,e si presedinte si nici macar nu face treaba dar ma rog ce treaba sa faca? La fel e si mnistru Boc care tot zice : Gata , iesim din recesiune ! Iesim in creierul lui . Mie nu mi se pare corect fata de oamenii care lucreaza tot timpul si fata de parlamentari care au bani si stau cu mana in fund . Deci,eu as permite cateva intrebari asa putin mai grele dar sa nu exageram cu chestii de acelea banale : cat face 1+1? Asa ma rog nu e mare chestie dar lucruri de genul asta. Daca te-am suparat cu ceva ,te rog sa ma ierti .
    Cu respect,Sandra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.