TPU Blog

Nu exista persoana care in copilarie sa nu isi fi imaginat cum ar fi daca ar trai intr-un castel cu printi si printese. Aceste maiestuoase constructii trezesc in fiecare din noi o latura a copilariei, dar si una romantica. Am selectat 10 dintre cele mai frumoase castele din Europa care nu ar trebui ocolite in cazul in care ajungeti prin zona.

1. Castelul Neuschwanstein din Germania

 

 

 

 

 

 

 

A fost construit in anii 1800 si este localizat in Alpii Bavarezi. Pentru multi dintre cei care il viziteaza pentru prima data, castelul pare un loc familiar. Totusi, cladirea impunatoare iti taie rasuflarea si iti creeaza un sentiment placut care nu poate fi redat in cuvinte.

2. Castelul Peles din Romania

 

 

 

 

 

 

 

Cunoscut ca fiind unul din cele mai frumoase castele din Europa, Pelesul detine 168 de camere dintre care doar 35 sunt deschise publicului. Trebuie mentionat si faptul ca acesta detine un tavan vitrat culisabil care functioneaza si astazi. De asemenea, daca sunteti in vizita, puteti trece in revista si castelul Pelisor.

3. Castelul Coco din Spania

 

 

 

 

 

 

 

Fiind considerat unul dintre cele mai importante castele din Spania, acesta a fost construit de catre Arhiepiscopul din Sevilla in secolul 15. Castelul imbina elegant stilul gotic si cel Mudejar, si poate fi gasit in orasul Coca in provincia Segovia din Spania. Cei care viziteaza castelul nu vor pleca dezamagiti.

 
4. Castelul Versailles din Franta

 

 

 

 

 

 

Castelul Versailles a fost construit de catre Ludovic al XIII-lea, fiind la inceput o cabana pentru vanatoare. Cu timpul acesta a fost restaurat si transformat in castel, dupa care a devenit resedinta oficiala a Curtii regale franceze. Dupa multi ani si multi monarhi, castelul a evoluat in ceea ce este astazi si anume unul din cele mai importante castele din Europa, ce are in spate o istorie intreaga.

 
5. Castelul din Praga, Republica Ceha

 

 

 

 

 

 

Acesta este unul din cele mai mari castele din lume, un simbol al istoriei tarii si mandria capitalei. Construit in secolul al IX-lea si in ziua de astazi este considerat o constructie impunatoare care vegheaza deasupra orasului. Daca va hotarati sa il vizitati puteti alege un tur al castelului in una din cele 6 limbi: ceha, engleza, germana, italiana, rusa si spaniola.

 
6. Castelul Huniazilor (Hunedoarei) din Romania

 

 

 

 

 

 

Castelul Hunedoarei, cunoscut si sub denumirea de castelul Corvinilor, este dovada vie a dinastiei huniazilor. Acest edificiu dateaza din secolul 14 si este construit in stil gotic, fiind considerat casa lui Vlad al III-lea inchis timp de 7 ani, devenind una din cladirile faimoase ale Romaniei.

7. Castelul Windsor din Anglia

 

 

 

 

 

 

Oricine a auzit de Castelul Windsor din Anglia. Acesta este situat in Berkshire, fiind unul din cele mai bine intretinute castele din lume. De asemenea, aici poti gasi faimosii gardieni care nu se clintesc, precum si multe alte curiozitati specifice englezilor.

8. Castelul Bran din Romania

 

 

 

 

 

 

Este situat in localitatea Bran si a fost construit in anul 1212 de catre cavalerii teutoni. Acesta ascunde in spatele sau faimoasa legenda a vampirului Dracula, fiind o atractie turistica de neuitat pentru turisti din toata lumea.

 
9. Castelul Saint-Michel din Franta

 

 

 

 

 

 

Un alt castel ce pare rupt din basme este si castelul de pe muntele Saint-Michel langa Normandia.  Acesta este considerat de fapt o minune medievala deoarece este construit pe un varf stancos. Saint-Michel a fost initial o manastire si a servit drept o destinatie cunoscuta pentru pelerini. Astazi, ea este una dintre cele mai populare atractii turistice din Franta.

10. Castelul Hohensalzburg din Austria

 

 

 

 

 

 

Construit in 1077 de către Arhiepiscopul Gebhard, Castelul Hohensalzburg este situat in pitorescul oras austriac Salzburg, fiind una din principalele atractii turistice. Aceasta masiva cetate construita pe un deal ce vegheaza orasul, reprezinta unul din cele mai mari castele medievele ale Europei.

 

Sursa: http://www.offtoeurope.com/europes-top-25-castles/

69 thoughts on “Cele mai frumoase 10 castele din Europa

  1. Lora, sunt Marian. M-ai cunoscut in viata de zi cu zi. Dorian prefera muntii deocamdata 😉 Stii destul de bine ca nu pierderea rank-ului il impiedica pe “extraterestrul” de frate-meu sa raspunda. Pur si simplu, nu mai gaseste motive de amuzament pe tpu. Deocamdata 😉 Dar, va reveni cu forte proaspete, fiindca are balta peste.
    P.S. Voi, care va credeti cu gold la gat, nu radeti, nici macar nu incercati sa zambiti! Tampenia voastra va descalifica indirect.
    Semneaza, unu’ din neamu’ lu’ Neculai.

  2. @i.i, Hogwarts chiar exista. In Orlando, Florida. Nu e cel din filme, dar exista mai mult sau mai putin. Foloseste Google mai mult data viitoare inainte sa pari interesant(a).

  3. Cred ca ar fi bine de spus ca primul castel din lista (Neuschwanstein ) este sursa de inspiratie pentru castelul Disney !
    Poate de aia pare si asa familiar.
    Am vizitat acest castel, nu are ghid in limba romana=nici macar electronic. Personal a trebuit sa aleg intre engleza, franceza(mai stiu putin) si italiana (limba pe care o intelegem oarecum aproape toti).

  4. Ce-mi place mie cenzura asta subtila practicata de admini. Am postat de pe 17 august. Postarile facute inaintea mea si lasate in asteptare au fost aprobate, au fost aprobate si postarile de dupa mine, dar postarea mea tot nu a aparut. Nu-i nimic, o sa reiau postarea.

    Noname userul anului? Am inteles bine, va porcaieste in privat si apoi va cere prietenia? Asta-i tare.

  5. Degeaba o tot raportati @NOname. Da, tu Mihai(MihaiFlorian), nu vei mai avea cum sa te ascunzi de adevar.
    Astea se numesc DOVEZI, fratilor:

    1. http://i.imgur.com/2gqD9.jpg
    2. http://i.imgur.com/yUVT8.jpg
    3. http://i.imgur.com/6N6V6.jpg
    4. http://i.imgur.com/xpUrg.jpg

    Voi cand o sa veniti cu ceva de genul? Nu mai mintiti atat! Sunteti jalnici in incercarile voastre de a o denigra.
    Sau un frustrat a mintit ca NOname l-a luat putin mai tare in privat si va luati toti dupa el (cei din gasca)? Pe cand cu unii dintre voi nici n-a discutat vreodata in privat. Daca ati fi avut dovezi, oare ce va opreste sa veniti cu ele? Sunteti jalnici si disperati dupa atentie. Nu va e rusine?!”

  6. @Aero : Ala e o reproducere din film, stiu despre ce vorbesc pentru ca m-am uitat la un documentar, ‘castelul’ din oralndo florida face parte din parcul de distractii H.P, nu este acelasi cu cel din film, avand in vedere ca parcul s-a construit mai traziu decat primele filme. In america nu preea exista Castele. Cauta pe net parcul daca nu ma crezi.

  7. Am vizitat cu familia castelul Neuschwanstein din Germania si va pot spune cate ceva despre el.Este situat pe creasta unui munte la 2500 metrii altitudine.
    Ca sa putem ajunge la castel trebuia sa urcam pe o poteca care te ducea la portile lui sau sa luam autobuzul care ducea in acelasi loc.Am ales sa mergem pe poteca ca sa admiram peisajul.Ne-au durut picioarele pentru ca urcatul a durat 2 ore.Cand am ajuns la portile castelului am admirat o cascada superba care curgea aproape de el.Castelul a fost minunat inauntru,dar fiindaca regele respectiv nu l-a terminat din sala tronului lipsea chiar tronul.La sfarsit am mers pe un pod la tot vreo 2500 metrii altitudine de langa castel.Podul era din lemn,scartaia,deci nu era foarte sigur.Sub el era o prapastie stancoasa prin care curge un paraias.Mama ma strangea de mana,de frica ce ii era,dar eu n-aveam nici o treaba cu inaltimea sau cu podul.Unchiul meu,si el fara frica a sarit o data pe pod,iar o doamna care poza privelistea s-a speriat atat de tare ca si-a scapat aparatul de fotografiat.A fost un moment amuzant.Castelul Neuschwanstein e un castel magnific.Nu va dau detalii despre camerele din inauntru lui si nici despre toate celelalte lucruri fascinante din jurul lui,fiindca as vrea sa-l vizitati si voi.

  8. i.i., ce naiba mai vrei acum? Adineauri iti spuneam ca exista totusi o replica, iar acum nu…tot vrei sa pari interesant(a), spunand ca e totusi altceva, ca ai vazut tu un documentar, in care stiu si eu chiar mai bine decat tine despre ce e vorba! Chiar iti place sa comentezi degeaba?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.