TPU Blog

Nu exista persoana care in copilarie sa nu isi fi imaginat cum ar fi daca ar trai intr-un castel cu printi si printese. Aceste maiestuoase constructii trezesc in fiecare din noi o latura a copilariei, dar si una romantica. Am selectat 10 dintre cele mai frumoase castele din Europa care nu ar trebui ocolite in cazul in care ajungeti prin zona.

1. Castelul Neuschwanstein din Germania

 

 

 

 

 

 

 

A fost construit in anii 1800 si este localizat in Alpii Bavarezi. Pentru multi dintre cei care il viziteaza pentru prima data, castelul pare un loc familiar. Totusi, cladirea impunatoare iti taie rasuflarea si iti creeaza un sentiment placut care nu poate fi redat in cuvinte.

2. Castelul Peles din Romania

 

 

 

 

 

 

 

Cunoscut ca fiind unul din cele mai frumoase castele din Europa, Pelesul detine 168 de camere dintre care doar 35 sunt deschise publicului. Trebuie mentionat si faptul ca acesta detine un tavan vitrat culisabil care functioneaza si astazi. De asemenea, daca sunteti in vizita, puteti trece in revista si castelul Pelisor.

3. Castelul Coco din Spania

 

 

 

 

 

 

 

Fiind considerat unul dintre cele mai importante castele din Spania, acesta a fost construit de catre Arhiepiscopul din Sevilla in secolul 15. Castelul imbina elegant stilul gotic si cel Mudejar, si poate fi gasit in orasul Coca in provincia Segovia din Spania. Cei care viziteaza castelul nu vor pleca dezamagiti.

 
4. Castelul Versailles din Franta

 

 

 

 

 

 

Castelul Versailles a fost construit de catre Ludovic al XIII-lea, fiind la inceput o cabana pentru vanatoare. Cu timpul acesta a fost restaurat si transformat in castel, dupa care a devenit resedinta oficiala a Curtii regale franceze. Dupa multi ani si multi monarhi, castelul a evoluat in ceea ce este astazi si anume unul din cele mai importante castele din Europa, ce are in spate o istorie intreaga.

 
5. Castelul din Praga, Republica Ceha

 

 

 

 

 

 

Acesta este unul din cele mai mari castele din lume, un simbol al istoriei tarii si mandria capitalei. Construit in secolul al IX-lea si in ziua de astazi este considerat o constructie impunatoare care vegheaza deasupra orasului. Daca va hotarati sa il vizitati puteti alege un tur al castelului in una din cele 6 limbi: ceha, engleza, germana, italiana, rusa si spaniola.

 
6. Castelul Huniazilor (Hunedoarei) din Romania

 

 

 

 

 

 

Castelul Hunedoarei, cunoscut si sub denumirea de castelul Corvinilor, este dovada vie a dinastiei huniazilor. Acest edificiu dateaza din secolul 14 si este construit in stil gotic, fiind considerat casa lui Vlad al III-lea inchis timp de 7 ani, devenind una din cladirile faimoase ale Romaniei.

7. Castelul Windsor din Anglia

 

 

 

 

 

 

Oricine a auzit de Castelul Windsor din Anglia. Acesta este situat in Berkshire, fiind unul din cele mai bine intretinute castele din lume. De asemenea, aici poti gasi faimosii gardieni care nu se clintesc, precum si multe alte curiozitati specifice englezilor.

8. Castelul Bran din Romania

 

 

 

 

 

 

Este situat in localitatea Bran si a fost construit in anul 1212 de catre cavalerii teutoni. Acesta ascunde in spatele sau faimoasa legenda a vampirului Dracula, fiind o atractie turistica de neuitat pentru turisti din toata lumea.

 
9. Castelul Saint-Michel din Franta

 

 

 

 

 

 

Un alt castel ce pare rupt din basme este si castelul de pe muntele Saint-Michel langa Normandia.  Acesta este considerat de fapt o minune medievala deoarece este construit pe un varf stancos. Saint-Michel a fost initial o manastire si a servit drept o destinatie cunoscuta pentru pelerini. Astazi, ea este una dintre cele mai populare atractii turistice din Franta.

10. Castelul Hohensalzburg din Austria

 

 

 

 

 

 

Construit in 1077 de către Arhiepiscopul Gebhard, Castelul Hohensalzburg este situat in pitorescul oras austriac Salzburg, fiind una din principalele atractii turistice. Aceasta masiva cetate construita pe un deal ce vegheaza orasul, reprezinta unul din cele mai mari castele medievele ale Europei.

 

Sursa: http://www.offtoeurope.com/europes-top-25-castles/

69 thoughts on “Cele mai frumoase 10 castele din Europa

  1. Asa si???DA misti castele eee…da va place sa luati bani dupa reclame ah???Pana tpu nusi rezolva problemele las lasa drq de blog!!Daca vreoiam cautam si eu pe google.

  2. Cam ciudat faptul ca lipsesc Alhambra (Spania), Chambord si Chenonceaux (Franta). Cine a facut topul asta?

  3. Mda, ati uitat de castelele bintuite. Alea ce latura din noi mai trezesc, aia a copilariei, sau aia romantica? Si ce-ati mai uitat, de capcanele din castele 😀 In evul mediu, construirea lor devenise o obsesie. De acolo, nu numai ca nu plecai dezamagit, dar nu mai plecai deloc, ingeniozitatea inginerilor te incremenea la propriu 🙂 Aaaaa si ati mai uitat ceva important, poate trebuia pus pe primul loc din top, castelul Clopotzel TPU cel plin de inculti analfabeti 😛

  4. Cel mai frumos castel din Romania e Castelul Peles… dar parerea mea ca nu se compara cu altele gen Chambord si Chenonceaux din spania….

  5. @Bya132
    adevarul este ca nu le-am vizitat pe cele din afara …dar in interior ,Pelesul aduce a mare palat !
    Sincer nu am vazut un asemenea lux in viata mea ….

  6. @Bya132…Scotia/UK. Cui i se mai pare ca acel castel al Corvinilor/Huniazilor, din Hunedoara, seamana cu Hogwarts? 😀 😡 Au in mare parte acelasi stil arhitectural.

  7. Sincer…mi-a placut asa articolul asta, dar tot nu apreciez faptul ca site-ul inca nu merge cum ar trebui(voturi, functia de cautare, etc.). Dar mi s-a luat sa tot fac scandal pe blog pentru asta.

  8. Ce ne intereseaza pe noi de castelele astea penale pe cand tpu are 10000 de probleme tehnice =]] voi in loc sa rezolvati problemele va ocupati cu castelele draqu

  9. Singurele de aici care chiar sunt castele sunt Coco, Castelul Corvinilor, Windsor, Castelul Bran si cel din Austria… restul nu prea seamana a castele.

  10. Castelele sunt frumoase, 3 dintre ele le-am vizitat. Dar, mai bine anchetati user-ul NOname, pentru abuz de functie. Cat mai dureaza mascarada asta? Ati cercetat vreodata activitatea acestui user? Cum este posibil ca userul anului sa incite la nerespectarea regulamentului tpu? Hai bai lume, ca puteti mai mult de-atat!

  11. Bănuiesc că topul ăsta e făcut de un român… adică să fium serioși 3 castele din românia în top 10 când e lumea plină de castele mult mai frumoase.

  12. am vizitat 1 si 6 , personal cred ca al huniazilor are o arhitectire incredibila si o istorie lafel, dar in Romania nu sunt valorificate aceste monumente. Cel din Germania (nr 1) am stat la coada sa iau bilet aprox 2 ore…in schimb , la hd, nu exista cozi…si este mai tot timpul gol, nu e promovare, nu e intretinere…este in refacere de zeci de ani, degeaba…

  13. Ii dau dreptate lui Kronstadt, asa ceva este o ofensa adusa tuturor celorlalti ce incearca sa respecte regulamentul si pe ceilalti! In plus, prezint alta anormalitate: unul din “prietenii” lui NOName: il cheama Gizăz (il gasiti aici: https://www.tpu.ro/utilizator/rrrq ), are ca poza pe Iisus cu tigara in mana!!! Poate TPU simte nevoia sa stie ca are in Iisus (de fapt, sunt mai multi pe tot site-ul!!!) pe site, dar unul special: cu tigara in mana! Sa mai spun ca tigarile au fost aduse de la indienii americani mult mai tarziu si ca reprezinta o ofensa destul sde grava?

    Poate pentru NOName asta e ceva normal, pentru mine NU! Cat despre iesirile nervoase ale lui NOName de pe privat, sunt obisnuit, astept si altele, poate in stilul lui Gizăz asta care se “Pişă” (termen folosit de el) pe cine vrea el, etc etc. Eu am mai raportat in trecut iesirile lui cand avea alt “nume”, acum o fi sub protectia numelui de “Gizăz”?

    Chiar nu vede nimeni dincolo de acele castele ce e pe site? Deja suntem jigniti in plin, suntem obligati sa suportam mediocritatea in stare pura si iesirile la butura ale unora?

    Daca totusi se va sesiza cineva, multumesc frumos!

  14. Wtf? Voi nu ati rezolvat problemele de pe site si adaugati tot felul de c***turi? Degeaba sunt vreo 7 admini, ca tot n-ati rezolvat nimic; si va spun: numarul utilizatorilor va scade. Va spun eu. Toti se lasa de rahatul asta de site. De acum, nu ma mai bag nici eu. Multumesc pentru intelegere!

  15. cred ca ai zis bine ,,10 din cele mai frumoase …¨,,
    nimeni cred ca nu ne poate spune care sunt cele mai frunoase 10 castele ptr ca fiecare e construit intrun anumit stil arhitectonic;intro anumita epoca si ideile ingineresti au evoluat,modificand sau amestecand stilurile,iar conceptia despre frumos a evoluat de-a lungul timpului (cautati pe net ALHAMBRA,mondehar,SEGOVIA,)

  16. cred de asemenea ca merita vazut si vizitat ansamblul arhitectonic din centrul madridului (palatul regal ,catedrala ALMUNDENA,ETC)

  17. Imi place ca este suspendat Kronstadt. E adevarat ca nu e el vreo usa de biserica dar, in timpul asta, NOname isi permite sa faca fix ce pofteste pe site si in mesaje private si NIMENI nu ia vreo masura. Oare de ce?

  18. >ctrl+f
    >’hogwarts’
    >cineva chiar a mentionat ‘Hogwarts’

    sometimes I like you,TPU.
    De asemenea,frumoase castele,am avut ocazia sa le vad doar in poze.

  19. ardnaxur1961, uita-te ce tiganisme foloseste NOName de 2 zile la adresa mea pe site public, nu pe privat! Lasa privatul ca si pe mine ma luase tare pe privat acum vreo 6 luni, apoi ma dorea prieten! Este evident ca are dreptul sa ma faca jigodie, parsiv, etc, etc direct pe tot site-ul! Am raportat, dar astept sa fiu eu penalizat 😉 La ce studii are si ce educatie, TU, ardnaxur1961, la ce vrei sa te astepti? Tu esti profesoara, ai invatat macar sa scrii la viata ta, sa-ti fie rusine! Cauti dreptatea intre romani? NU o sa o gasesti, mereu alte interese vor prima! Asta a spus-o Kronstadt si desi nu imi este prieten, ii dau dreptate…

    A fost sanctionat ca foloseste acelasi limbaj ca si NOName 😉 Ce nu intelegi? Esti in Romania, nu in acele tari de unde sunt castelele…

    Da, sunt frumoase castelele… Pacat de limbajul unora promovati pe aici 😉

  20. Mda missto insa unele nu mi se par grozave.Dar cel mai tare e Castelul Windsor din Anglia adica e grozav mie imi place.Dar nu intele de ce castelul bran e situat pe locul a 8-lea am fost si eu acolo si e frumos datorita legendei si nu numai.

  21. Ce dracului e aici?
    Scuze ca nu bag unde nu imi fierbe oala, a enspea oara. Dar ce a ajuns tpu? Un camp de lupta si de jigniri? Serios, nu va puteti vedea dracului de viata voastra si sa le dati pace celor care vor sa ajute si sa indeplineasca scopul site-ului, nu ca voi care cautati orice prilej de a jigni, orice litera, orice punctulet, cu toate ca persoana respectiva a spus ceva intelept insa voi cu ideile voastre fixe vedeti doar ce va convine? Daca nu aveti vreo viata, sa va luati una ca nu costa tare mult.

    @MihaiFlorian, nu uita sa iti mananci păpica si sa fugi la mami ca răuța de NOname ti-a spus adevarul. Stiu ca te asteptai sa fii lingusit, ca te crezi mai presus de toata lumea. Si asta e valabil doar in visele tale neimplinite. A propos, inca ma mir ca nu ai scris o juma’ de pagina in care sa transmiti ceea ce altii ar reusi in 5 randuri.

    https://www.tpu.ro/dragoste-si-sex/pentru-toti-cei-care-iubesc-sincer-si-atat-de-firesc-http-mihaifloriandumitrescu-blogspot-com-astept-reactia-voastra/

    Lol, ce e penibilitatea asta de intrebare si comentariile tale (si astea de la acest topic)? Dupa ce ca sunt atatia impotriva ta…multi ti-au explicat frumos cu ce gresesti, dar tu preferi sa jignesti pentru ca nu ti-au admirat realizarile tale (de care nimeni nu are nevoie si pe care nimeni nu intereseaza). Printre aia se numara si Gizăz, de care incerci sa te legi prin cele mai penibile metode: avatarul si cum scrie el. Ca de altceva nu ai ce te lega. Eu nu spun nimic ca sa il apar căci el a facut-o destul de bine pentru el. Pariu ca daca NOname spunea ceva frumos, imediat treceai de partea ei si atunci te certai cu Kronstadt si toata gasca lui? Nu stiu ce e in capul tau, poate cred prost dar asa cred.

    @Kronstadt, chiar nu inteleg ce dracului vrei tu? Cu ce te incalzeste ca ea nu o sa mai aiba albastru in jurul avatarului? Cei care au nominalizat au fost in mare parte copii. Si ce e cu asta, e „vina” ei ca le-a castigat admiratia? Stiti ceva, ea macar are bunavointa sa ajute. Voi ce faceti? Stati si jigniti daca nu pricepeti o anumita intrebare sau intelegeti doar ce vreti voi?
    Sau cred ca m-am prins. Nu va simtiti bine ca a ajuns destul de departe si ca nu mai aveti control asupra site-ului, de parca ar fi totul al vostru si detineti adevarul absolut. De ce sunt unii asa speriati de noutati? Chiar nu o puteti accepta sau macar ignora si sa schimbati categoria, sa incercati mai tarziu? Si daca ajungea utilizatorul anului cineva de la voi, tot gaseati voi ceva sa va luati de acest user, nu? Vremurile tpu s-au schimbat.

    Si legat de intrebarile ei, am mai comentat deci mi-e lene sa rescriu. Nu stiu ce vi se pare voua greu de inteles. Daca inteleg cei mici si nu pricepeti voi, sunteti incredibili. Sau nu doriti asta? Sau va e ciuda ca pune intrebari la care voi nici nu v-ati fi gandit? Repet: chiar nu puteti avea grija doar de contul vostru? Daca va intrebati de ce o apar eu: o fac deoarece consider ca tpu este o comunitate unde ne ajutam reciproc si toti ar trebui sa fim prieteni. Si daca pot ajuta si nu ma costa decat timp, ajut. Ma doare sa vad cand cineva este atacat degeaba de niste frustrati care parca si-au cumparat site-ul si nu accepta accesul altcuiva.

    Apropo, @Mihai: nu cred eu ca are NOname un astfel de limbaj 😉 http://i.imgur.com/kJrCW.png

  22. @MihaiFlorian, am citit cu atentie ceea ce ai scris si tin sa-ti atrag atentia asupra unui lucru: 3 dintre cele 10 castele din top sunt din Romania.

  23. Multumim pt. acest top si chiar daca unii lasa comentarii rautacioase, suntem multi care nici macar nu am auzit de o parte dintre aceste castele si nu din comoditate. Nu vreau sa ma scuz ca nu am avut posibilitatea financiara sa-mi cumpar un calc. sau carti, vreau doar sa ma bucur de tot ce este frumos in tara. Personal, imi ajunge Romania cu toate frumusetile ei, imp. sa fim multumiti sufleteste.

  24. @Aero: Stii ca Hogwarts nu exista, nu ? =)) toate scenele din H.P sunt filmate in manastiri si biserici din Anglia, iar exteriorul este un castel din Scotia, Hogwarts nu exista in realitate..

  25. De ce nu va ocupati de toate problemele site-ului,cum ar fi toti desteptii care pun toate intrebarile la ,,Adolescenti,, si enerveaza pe toata lumea?Nu vedeti ce se intampla cu TPU?
    Nu acuz,doar rog!

  26. eu am fost in toate castelele mai putin castelul Neuschwanstein din germania.nici nu am auzit de el oricum nu am citit toata istoria germanei.mai am timp ptr ca am debea 10 ani!:P

  27. am fost la bran si peles(romania) as vrea sa vizitez si cel din hunedoara(posibil) si celelate existenete(99,9%e imposibil 1%posibil)

  28. @Kronstadt, @ardnaxur1961 nu o sa aiba nimeni curajul sa vina sa recunoasca faptul ca scumpetea de blondina este transformata din om in robotelul TPU, altfel nu vad cum ar putea sa dea acelasi raspuns de mii de ori si sa stea 24 din 24 ore aici pe site. Intr-un timp chiar am crezut ca este un robot pana a inceput draguta sa-si scoata coltisorii datorita frustrarii si a lipsei de caracter care o impiedica sa recunoasca ca scopul ei in viata esta sa fie zeita TPU motiv pentru care a pupat toate dosurile ce apareau pe site.
    @Kronstadt, tu acum se pare ca esti iarasi la beci ca ai suflat in fata zeitei.
    Am scris si eu aici 2 cuvinte daca tot am intrat pe site ca u stiu de ce mama naibii nu pot raspunde la intrebari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.