TPU Blog

Am vorbit cu Lora astazi timp despre evolutia site-ului TPU si despre modalitati de imbunatatire.Ea a postat cateva despre aceasta discutie aici:

As vrea sa am un post elegant si impaciuitor dar sincer sa fiu am obosit.  Am sa va spun in cateva randuri ceea ce cred eu despre toata tarasenia.

1. Nu exista copilasi si maturi, si nu exista victime si tortionari. Toata povestea este in nuante de gri.

2. Cauza este lipsa de respect reciproc. S-a abuzat de limbaj si  de o parte si de cealalta. Si este tina celor care au inceput, vina celor care au continuat si vina noastra (administratorii TPU) pentru ca am crezut ca oamenii pot sa se respecte chiar daca nu isi impartasesc ideile.

————-

Din acest motiv va rog sa notati aceasta data:  Luni 29 August, 2011, ora 6:30 seara

1. Va rugam din acest moment sa va abtineti de la orice atac injurios. Chiar si voalat. Nerespectarea acestei rugaminti va duce la suspendarea contului.

2. Va rugam sa nu raspundeti unei provocari (limbaj injurios, atac la persoana) in acelasi fel (vezi pct.1) ci sa trimiteti o raportare. Pentru a fi 100% convinsi ca vom tine seama de ea va rog sa dati si un CC la catalin@tree.ro in care sa povesti cine v-a jignit (nickul de pe TPU) si linkul sau captura de ecran la acea intrebare ca sa putem investiga si lua masura.

3. Raportarile vadid malitioase se pedepsesc cu blocarea contului.

4. De maine vom ridica dreptul de vot al oamenilor care au mai putin de 100 de raspunsuri pentru a evita abuzurile de tip conturi false.

5. De maine vom elimina toate clonele. Va rog sa imi comunicati personal daca vedeti astfel de conturi.

6. Rugaminte personala: va rog sa nu va mai concentrati pe activitatea unui utilizator sau a altuia. Raportati-l daca face ceva ceva aiurea. Dar pe site eu cred ca ar fi mai bine ajutam pe cei care au nevoie, sau cel putin sa vorbim despre lucuriri frumoase.

7. Postarea repetata de intrebari in categorii gresite duce la suspendarea contului

Si in final am sa va marturisesc ceva: daca as fi stiut acum trei ani cati nervi poate sa produca site-ul asta, nu  l-as mai fi facut.  Dar apoi ma gandesc ca asa schiop cum e el, a ajutat mii de oameni, a creat prietenii. Si cand ma gandesc la utilizatori precum cei mai multi dintre voi care au pus suflet, chiar ma simt vinovat sa abandonez.

Si un mesaj pentru utilizatorii nostri mai tineri: guys/girls, hai sa fim un pic mai intelepti si un pic mai atenti la gramatica. Si sa ii menajam pe cei mai in varsta (vai, sunt si eu printre cei mai in varsta 🙂 Ei chiar vor sa ajute si chiar au experienta sa o faca. Chiar e asa de mare prapastia.

PS Vreau sa aud feedbackul vostru aici. Si promit ca raspund. Si vreau sa stiti ca adresa mea (catalin@tree.ro) este tot timpul deschisa daca aveti probleme legate de TPU

 

Catalin

 

269 thoughts on “Fair play, please

  1. Catalin, promit ca am sa incerc, nu am garantia ca am sa reusesc. Pentru ca…., vezi sunt situatii cand nu pot da o explicatie pentru ca ma acuzi ca provoc certuri.

  2. @LoveC** (229)

    Pai asta e si ideea ii eliminam pe cei care injura. Nu asta vrei si tu? Tu esti unul dintre ei.
    Deci care e concluzia logica?

  3. @justitiarul
    Da, cam asa o sa si facem (cred ca am si scris mai sus). Vom da drepturi extinse asupra continutului pentru oamenii care chiar inteleg despre ce e vorba si care s-au implicat de-a lungul timpului
    Va mai dura un pic pana ajungem acolo (imi zic colegii ca trebuie schimbat mecanismul de caching) dar o s-o facem. Nu stim insa daca vor fi responsabili pe categorii sau toti la un loc. O sa deschidem si aceasta discutie cand ne apropiem de acel moment

    Multumesc,
    Catalin

  4. O randunica a vazut un om care semana canepa pe ogor.

    S-a dus la suratele ei si Ie-a spus ca trebuie sa manance toate semintele semanate; altfel, daca acestea apuca sa incolteasca, omul va culege canepa si va face din ea plase cu care sa le prinda.

    Dar ele nu o bagara in seama.

    Randunica noastra pleca la timp; celelalte au fost prinse in capcane facute chiar din canepa culeasa de pe acel ogor.
    Morala acestei fabule:

    Taie raul de la radacina !

  5. Catalin nu sunt pupindosist(asa cum mi s-a spus)si desi nu sunt de acord cu multe lucruri spuse de tine(la intrebarea repostata a lui antiteme ti-am si raspuns)vreau sa spun ca apreciez sincer ce faci de aseara incoace.
    Nu cred ca a ramas user caruia sa nu ii fi raspuns si din cate vad apele s-au linistit si oamenii se bucura ca nu vorbesc la pereti.
    E cazul sa mai triezi si intrebarile de aici,nu iti pierde timpul cu orice pusti aflat in vacanta care o tine langa de aseara.
    Ia pauza de cafea si dai drumul la treaba sa vedem imbunatatirile alea miracol care nu ne vor mai face sa sarim unul la gatul altuia.Si nu te apuca de fumat.Las-o dracu de tigara ca nu rezolva ce ai tu aici:))
    Multumesc,Dan!

  6. @justitiarul

    Multumesc, Dan
    Sunt cuvinte frumoase si chiar le apreciez. Si deocamdata nu m-a apuc iar de fumat ca n-a trecut nici un an si sunt chestii mai complicate in viata asta decat certurile pe TPU.

    Am sa raspund si la ce ai scris la intrebarea lui antiteme (nu am vazut inca)
    Si peste o ora sper sa scriu un post nou cu ce s-a intamplat astazi si sa merg si eu acasa sa citesc ceva. (Carte, nu internet :))

    O seara buna,
    Catalin

  7. @User(Capone) Pai “la revedere” spui oamenilor pe care esti convins ca o sa-i mai vezi.

  8. Uite o idee de la Lucifer cand suspenzi userii, macar strange mai multe dovezi (sa zicem 3 dovezi in 3 zile diferite), nu cum ai vazut un print, gata hop! in lista suspendatilor. Eu cand am intrat prima data pe site, nu aveam ganduri “necurate” dar din cauza troll-ilor am devenit troll. Un troll se luase de mine si a trebuit sa ripostez. A doua zi m-am trezit cu contul suspendat …nici o avertizare nu am primit.

  9. @Catalin, am o sugestie, si as vrea sa-mi spui ce parere ai…daca ar merita, ca tot am vazut ca folositi Dojo Toolkit.

    http://dojotoolkit.org/documentation/tutorials/1.6/editor/

    N-ar fi interesant sa avem un Dijit Editor? 😀
    Sa avem si noi postarile mai bogate, elegante…
    Inca ceva…chiar daca mai rar, dar ce-i drept, mai vin pe site destui utilizatori cu intrebari de programare Web/scripting, dar ce facem cand vrem sa le scriem semnul “mai mic” intr-un IF sau un FOR, WHILE, ca dispare tot textul ce urmeaza dupa acel semn? E aproape imposibil pe TPU sa avem astfel de intrebari si raspunsuri ce contin script-uri/bucati de cod.
    Sa inteleg ca ar fi mai complicat cu acel editor(ar consuma mai mult timp sa va bateti capul) sa preveniti tag-urile HTML ce ar putea fi utilizate in scopuri rele?

  10. @Scaraoţchi Nope. Toleranta zero e cuvantul dupa care ne ghidam.

    ——-
    Si, acestea fiind spuse, va anunt ca voi inchide comentariile la acest post. Motivul: vreau sa scriu un alt post si veti putea comenta in continuare acolo (ca sa avem o organizare)

    Catalin

Comments are closed.