TPU Blog

Am vorbit cu Lora astazi timp despre evolutia site-ului TPU si despre modalitati de imbunatatire.Ea a postat cateva despre aceasta discutie aici:

As vrea sa am un post elegant si impaciuitor dar sincer sa fiu am obosit.  Am sa va spun in cateva randuri ceea ce cred eu despre toata tarasenia.

1. Nu exista copilasi si maturi, si nu exista victime si tortionari. Toata povestea este in nuante de gri.

2. Cauza este lipsa de respect reciproc. S-a abuzat de limbaj si  de o parte si de cealalta. Si este tina celor care au inceput, vina celor care au continuat si vina noastra (administratorii TPU) pentru ca am crezut ca oamenii pot sa se respecte chiar daca nu isi impartasesc ideile.

————-

Din acest motiv va rog sa notati aceasta data:  Luni 29 August, 2011, ora 6:30 seara

1. Va rugam din acest moment sa va abtineti de la orice atac injurios. Chiar si voalat. Nerespectarea acestei rugaminti va duce la suspendarea contului.

2. Va rugam sa nu raspundeti unei provocari (limbaj injurios, atac la persoana) in acelasi fel (vezi pct.1) ci sa trimiteti o raportare. Pentru a fi 100% convinsi ca vom tine seama de ea va rog sa dati si un CC la catalin@tree.ro in care sa povesti cine v-a jignit (nickul de pe TPU) si linkul sau captura de ecran la acea intrebare ca sa putem investiga si lua masura.

3. Raportarile vadid malitioase se pedepsesc cu blocarea contului.

4. De maine vom ridica dreptul de vot al oamenilor care au mai putin de 100 de raspunsuri pentru a evita abuzurile de tip conturi false.

5. De maine vom elimina toate clonele. Va rog sa imi comunicati personal daca vedeti astfel de conturi.

6. Rugaminte personala: va rog sa nu va mai concentrati pe activitatea unui utilizator sau a altuia. Raportati-l daca face ceva ceva aiurea. Dar pe site eu cred ca ar fi mai bine ajutam pe cei care au nevoie, sau cel putin sa vorbim despre lucuriri frumoase.

7. Postarea repetata de intrebari in categorii gresite duce la suspendarea contului

Si in final am sa va marturisesc ceva: daca as fi stiut acum trei ani cati nervi poate sa produca site-ul asta, nu  l-as mai fi facut.  Dar apoi ma gandesc ca asa schiop cum e el, a ajutat mii de oameni, a creat prietenii. Si cand ma gandesc la utilizatori precum cei mai multi dintre voi care au pus suflet, chiar ma simt vinovat sa abandonez.

Si un mesaj pentru utilizatorii nostri mai tineri: guys/girls, hai sa fim un pic mai intelepti si un pic mai atenti la gramatica. Si sa ii menajam pe cei mai in varsta (vai, sunt si eu printre cei mai in varsta 🙂 Ei chiar vor sa ajute si chiar au experienta sa o faca. Chiar e asa de mare prapastia.

PS Vreau sa aud feedbackul vostru aici. Si promit ca raspund. Si vreau sa stiti ca adresa mea (catalin@tree.ro) este tot timpul deschisa daca aveti probleme legate de TPU

 

Catalin

 

269 thoughts on “Fair play, please

  1. @Lora – #166
    Cu tot respectul te rog si pe tine sa nu incerci sa provoci certuri (ex “foloseste-ti putin neuronul”).

  2. @admin
    Era un mod de exprimare, da am exagerat, în fine.
    Îmi pare rău că nu ai apucat să te odihnești corect, dar poți oricând să iei o scurtă pauza pentru a te relaxa..

    Da, știu că o să sară răii ăștia în capul tău dacă faci acest lucru..

  3. Catalin, iti mai cer ceva, chit ca subiectul a fost inchis demult, as dori si eu sa te intreb in legatura cu ce am zis in raspunsul de la Lora:
    Intrebarea mea despre Kronstadt, am postat-o prima data la 25 august pe la ora 13:00 sau 13 si ceva! Mi-a fost raportata de 3 ori desi nu continea nimic trivial! Am trimis de 3 ori cerere la Contact sa mi-o reposteze, iar daca nu sa mi se explice ce era asa trivial in ea! Nu am primit niciun raspuns!
    Subiectul nu mai are importanta, insa am vazut ca ai repostat unele intrebari care au fost raportate!
    Ce te rog: poti sa imi spui si mie ce a fost in neregula cu intrebarea de mi-a fost raportata, iar in caz ca nu are nimic as dori sa fie repostata, insa cu toate raspunsurile si voturile acumulate acolo!
    Ti-am specificat si data si ora fiindca eu am repostat-o de 3 ori si la fiecare am primit raspunsuri si voturi diferite, insa eu o vreau pe prima pe care am postat-o si anume de la data si ora specificata mai sus!
    Daca poti face ceva sau imi poti sa un raspuns concret as fi recunoscator!
    O zi buna!

  4. @User(Capone) #193 – poti sa imi dai linkul la acea intrebare. Nu stiu despre ce e vorba

  5. @admin, fa tu un sondaj cati vor sa plece familia lui Satan+eu(LoveC**). Chat-ul a devenit mult mai vesel de cand suntem noi aici ca, in rest, oricum se cearta si se injura. Asa ca noi am venit cu ideea sa invioram un pic chat-ul. Uite, cand ai citit LOVE C**, nu te-ai distrat un pic? Nu ai ras un picut? Sincer acum. Iti dau si exemplu. Am fost plecat si am aparut pe chat din nou dupa o perioada. Multi au intrebat de mine, daca mai intru pe chat. Prin urmare, sustine cauza noastra si vei vedea ca vom scapa de toti obsedatii si distrusii de pe chat care, intr-adevar, aia trebuie eliminati.
    Cu stima si respect,
    LoveC**

  6. @Scaraoţchi #209

    Sincer, habar nu am si nici nu ma intereseaza.

    Sunt convins insa ca utilizatorii facuti de tine (SatanMadăfacăr, FiicaLuiSatan, BlondaLuiSatan, SinfulBlood ) sunt extraordinari de buni, mai ales intre ei :))

    BTW, ti-ai luat un suspend pe termen nedefinit pe ei. So, piei Satana, sau cum zicea Ivan, “Paşol na turbinca!” :))

    Next?

  7. Love C** #210

    Sincer apreciez umorul. Trei intr-o barca, sau Ghidul autostopistului galactic sau Povestirile soldatului Svejk
    sunt unele dintre cartile mele preferate.

    Dar chestiile obscene sau vulgare nu mi se par deloc fun. Asadar uite cum facem:

    De astazi membri juniori (pana in 100 de raspunsuri nu mai au dreptul de a intra pe chat). Prevederea asta te include si pe tine, evident.

    Asadar: iti schimbi intai nickul (in maxim 24 de ore intr-o forma care sa fie potrivita si pentru audienta sub 18 ani), apoi te dovesdesti membru bun al TPU postand 100 de raspunsuri, iar abia apoi ai dreptul pe chat – mai exact dupa o luna de suspendare (imi dai mie email sa vad daca meriti)

    Iar daca revii la obscenitati, out forever 🙂

  8. Draga Catalin

    Tin sa te anunt ca sunt bine sanatos unde ma aflu , la sectia de terapie intensiva a spitalului de binefacere Balaceanca , o sa te intrebi de ce am ajuns aici ? pai bine mai nea americanule ,ai plecat matale pe wall street si uitasi de tpu , ce sunt eu bolnav cu nervii dar ce m-am nervozat trimitandu-ti mesaje peste tot ,eu nu sunt ca altii sa o critic pe Cristina ,o laud , face tot ce-i sta in putere sa tina site-ul curat si cati mai multi useri ,si eu am fost “exmatriculat” de catre ea si nu am facut mare taraboi precum altii ,nu sunt usa de biserica si fiecare gresim . Nu este corect ceea ce ai facut ,ti-ai dat adresa pentru a ti se trimite reclamatii , de ce nu dam totul pe fata ? sa se spuna aici , spre exemplu io nu agreez acele injurii de pe chat ,toata ceata de draci si satana ma dezgusta , te-ai gandit cumva ca ar putea fi infiltrati de pe alte site-uri numai sa discrediteze acest site ? altii precum cei doi mascarici de la antena 1 razvan si dany ,care au recunoscut in direct ca au mai multe conturi pe tpu si intra sub diferite nick-uri numai ca sa faca misto ? am multe de scris dar deja m-am nervat , dar daca da Sf.Bachus sa ne intalnim nu cred ca beam numai o bere ,ce mama naibii ? tu faci cinste :))

  9. @Nicu Nebunu #215
    Draga Nicule,
    Sa stii ca in momentul asta chiar ar avea nevoie de o mica retragere la Balaceanca. Dar, las’ ca imi trece. De dimineata, de nervi si stres am fost cat pe ce sa ma reapuc de fumat. Dar mi-am zis sa las portita asta pentru perioada urmatoare ca nu-i dracu’ chiar asa de negru.

    Si da, daca apucam candva sa bem o bere, o dau eu. Chiar vreau sa fac o iesire cu cativa membri mai interesati de soarta TPU. 🙂

    Multumesc mult ca mi-ai descretit fruntea intr-o dupa-amiaza cam mohorata.

    Catalin

  10. @Admin,te rog sa binevoiesti sa arunci o privire la intrebarea mea(#82),intrebare pe care am pus-o,de altfel,si in comentariul #29,si sa-mi raspunzi.Nu de alta,dar o asemenea masura luata ne-ar ajuta mult sa mai curatam site-ul de postarile care nu-si au locul.

  11. @Katya Scuze ca nu am mai izbutit sa raspund (eu sunt doar unul si voi sunteti multi:)
    Da, e o idee care merita luata in considerare. Problema e ca poate genera si abuzuri. Insa putem face acest lucru pentru utilizatorii care au o experienta substantiala pe site. O sa trec pe lista de idei care vor trebui analizate inainte de o implementare.

  12. @admin…….voi reveni, batalia poate am pierdut-o dar razboiul nu:>. Si o sa revin si mai agresiv, la fel ca si aliatii mei FAMLIA SATAN. Poate ne-ai impiedicat deocamdata, dar nu ne poti opri sa floodam acest site plin de obsedati si prosti care nu “stie” gramatica si sunt insarcinati din apa de W.C.

    Cu stima,
    Love C**

  13. @Love C** “voi reveni” imi aduce aminte de declaratia lui Macarthur cand a evacuat Filipinele. Si da, a revenit si apoi a ajuns pana in Japonia.
    Eu insa nici nu iti cer sa pleci, eu te invit sa lupti impotriva obsedatilor si prostilor cu armele bunului simt si ale inteligentei. Nu devenind un troll cu acelasi nivel ca cei impotriva celor care lupti (declarativ).

    Asadar, stai daca poti sa dai dovada de bun simt, sau pleaca daca nu poti.

    Catalin

  14. @Nicu Nebunu: Mai, Nicule, de ce nu zisesi, frate ca esti la glumeti, ca-ti aruncam vreo 5 chiftele cu prastia!
    @Catalin: Bere??? A zis cineva “BERE”???

  15. @User(Capone #222 si 223). Nu-i nevoie sa ma lauzi. Sau mai exact e la fel de eficient cu a ma injura.

    Povestea e simpla: statutul de membru junior credem ca va responsabiliza aceasta comunitate. Va ridica barierele pentru cei care doresc sa isi mentina un singur cont cu toate drepturile si privilegiile aferente.

    Oamenii injura pe net pentru ca au impresia ca nu li se poate intampla nimic. Daca insa efortul pana la a ajunge la nivelul in care poti (potential) sa injuri este destul de mari, cei care vor face trolling vor renunta rapid. E prea complicat pentru ei.

    Asadar decizia se implementeaza. De azi, in cateva ore, daca colegii programatori termina.

    V-am promis un site curat si va voi oferi un site curat (fie ca va place, fie ca nu). In cateva luni. Si nu perfect. Dar mult mai bine decat acum.

    Iar daca nu va place, exista ale 1000 de site-uri de tip forum in Romania.

    Asa merg lucrurile, ca sa citez dintr-un clasic (Vonnegut :))

  16. @ardnaxur1961 (#225)
    Dap, Ruxandra. Iesim si la o bere. Dati-mi vreo 2-3 saptamani pana rezolvam cu grosul problemelor si apoi facem si o intalnire (cat timp mai e frumos afara)

    Catalin

  17. @admin Cristina, Catalin, oricine ai fi….nu ma intelege gresit. Eu n-am nimic personal cu tine. Nici cu conducerea. Dar vreau sa-ti zic ca am ceva cu prostii, obsedatii si analfabetii de pe site. Daca tu ii elimini pe toti, eu-ti garantez(iti dau cuvantul meu de onoare) ca nu mai injur nici o clipa.
    Apropo, nu mi-ai raspuns la intrebare: Cand am lipsit de pe chat, aproape toata lumea intreba de mine. Oare de ce? Oare nu eu+ familia satan facem chatul mai distractiv? Ia gandeste-te oleaca.

  18. nu de alta dar nu respectati niciunu ceea ce ziceti…faza cu un singur user..prietene invatator..permite`mi sa iti spun ca daca nu ai copyright pe o poza luata de pe internet o pot pune si eu la avatar oricand..pt ca nu iti apartine…:)…..cat despre intrebari parca nu erau permise cele cu teme si alte prostii..pai vezi ca jumate din intrebari sunt puse NUMAI la misto…deci in loc sa va ganditi care e troll si care nu cate raspunsuri sa dai ca sa intri pe chat si cate nu mai bine rezolvi ce trebuie rezolvat..adica sectiunea de INTREBARI si raspunsuri…

  19. @User(Capone) (#229)

    Pai daca nu te intereseaza problemele altora atunci esti pe site-ul gresit. Exista IRC sau Twitter sau tot soiul de chat-uri pentru necesitatile tale.

    Referitor la poza din avatar – a spus cineva contrariul?

    Iar referitor la intrebari – te asigur ca lucram substantial si in directia asta. Dar oricum pe tine nu te intereseaza problemele altora, so why bother? 🙂

  20. Pacat..ne-am distrat o perioada acum se pare ca o data ce veti aplica aceste masuri se va duce de rapa totul..gandeste-te cati user vor fi revoltati.Si trollii au un rol,acela de a amuza si distra lumea.Ce sa mai zic..treaba voastra,e site’ul vostru faceti ce vreti.

  21. @admin pai poate ca mi`am facut cont pt chatul vostru…nu scria nicaieri ca daca ma inregisterz trebuie sa raspund la intrebari…:| sau n`am citit eu bine…si nu credc a sunt pe site`ul gresit…imi place chatul vostru….de ce nu ai spus de la inceput in regulament despre ce e vorba? 🙂 stai linistit ca acest troll batran nu va mai deranja …..a si asta merge pentru absolut toti userii din partea mea yoda trollul zis Capone ” PANA SI PROSTII SE CRED DESTEPTI” cam asta am avut eu de spus 😉

  22. Si-acuma sa dau in voi ,cei ce nu va place , daca voi nu i-ati baga in seama si mai ales nu i-ati critica pe cei care deranjeaza in mod voit acest site ,pur si simplu i-ati ignora ,cum credeti ca s-ar simtii acei indivizi ? cine-i ala de provoaca rau ,nu voi cei ce va dati mari si tari cei plini de orgoliu ? ia sa pun eu pe nemernicul asta la punct domnule ,ca asa ceva nu se face ! confundati tare mult virtualul cu realitatea , puteti bine mersii sa raportati user-ul respectiv ,fara ai da replica celui ce jigneste se simte stingher ,incearca o data de doua ori si gata ,isi ia galetusa , lopetica si pleaca frate ,atata timp cat tu vrei sa arati “ghertoiului” ca ai 7 ani de-acasa (nu zice nimeni ca nu-i ai ,sa fi sanatos/oasa ) ,mai ales ghertoului ,daca ti-a simtit slabiciunea a lui esti ,pina nu simte el ca iti face zile amare nu te lasa ,te iubeste de nu mai poate de tine , cel mai simplu ,m-ai jignit te-am raportat ,nu stau eu sa-ti arat calea spre adevar ca nu sunt Taicu Terezu ,eu am fost suspendat din cauza ca am raspuns la jigniri cu alte jigniri ,bine mi-au facut ! Am zis la cineva din staff-ul tpu ,sa stea intre inopinant pe chat sau pe site ,mai ales noapte ,care dintre useri baga zanzanie sau jigneste sa i se taie macaroana ,stiu ca se doreste cati mai multi useri dar din cauza unora multi au plecat , va rog sa-mi scuzati unele greseli de ortoped pardon , ortografie si punctuatie si alte chestii pe care multi dintre voi sunteti oripilati si sariti cu o gura cat o sura sa demonstarti ca domniile voastre sunteti niste invatati ,dar trebuie sa ne uitam si la gunoiul din ochiul nostru ,asta e ! Cataline ,rogu-te sa arunci un ochi pe chat sa vezi circu dracu :)) daca e sa-i suspenzi fa in asa fel sa le blochezi ip-urile ,sa nu mai poate accesa acest site

  23. @Scaraoţchi (#233)
    Da, e siteul nostru pentru oamenii cu bun simt, care vor sa face ceva bun. Nu pentru trolli. Asadar, go home (to hell? 🙂 )

  24. @Nicu Nebunu Perfect de acord cu tine. Cea mai buna arma e ignorarea. Traitul frumos al vietii
    Ref chat – metoda IP e mai slaba decat cea preconizata de noi. Reset IP=30 secunde / User nou cu privilegii de chat = 10 zile + munca de 100 de raspunsuri

  25. PENTRU TOTI ADMINII ACESTUI SITE VREAU SA MA RAPORTEZ SINGUR CA V-AM *** IN GURA AIA DE ******* DAR INAINTE SA VA ***** V’AS RUGA SA CASTACI TOTI GURA CA BROASCA DA TOTI IN COR SI INCA CEVA DE MAINE NU MA MAI VEDETI CA MA *** PE OCHII VOSTRI .

    P.S MAI FOLOSITI SI VOI PEMPARS-URILE CE DRAQ VA ***** ATATA PE VOI.
    CU TOATA STIMA PTR MAMICUTELE VOASTRE ****** . AVE SATANA

  26. M`am razgandit nu plec :)) e prea usor asa…lasa ca le raspunde fratele tau tuturor pokemonilor care au intrebari “filozofice” …te bazezi pe LENEA noastra 🙂 insa ai castiga prea usor daca iti dau satisfactia asta…intai fac 100 scriu un cuvant pe chat si apoi noapte buna 😀

  27. Cristina, Catalin, oricine ai fi….nu ma intelege gresit. Eu n-am nimic personal cu tine. Nici cu conducerea. Dar vreau sa-ti zic ca am ceva cu prostii, obsedatii si analfabetii de pe site. Daca tu ii elimini pe toti, eu-ti garantez(iti dau cuvantul meu de onoare) ca nu mai injur nici o clipa.
    Apropo, nu mi-ai raspuns la intrebare: Cand am lipsit de pe chat, aproape toata lumea intreba de mine. Oare de ce? Oare nu eu+ familia satan facem chatul mai distractiv? Ia gandeste-te oleaca.

  28. wow deja am ajutat 6 …nu pot sa cred ca unii nu stiu cu ce deschide ceva rar in anul 2011 :)) dar in schimb stiu sa isi faca hi5 si facebook

  29. ai vre-un post de femei de servici liber ? tare m-as angaja sa fac pe omul bun la toate , trebe sa dau jos multe kg , amaratul de mine imi arde si de bere :((

  30. Mi-a venit o idee(proasta sau buna,voi decideti si imi asum riscul de a fi scatolcit daca gresesc:P)!
    Ce-ar fi ca fiecare categorie sa aiba un responsabil(de preferinta expert tpu sau nu neaparat)care zilnic sa raporteze neregulile observate!El sa aiba drept de raporare acolo si daca intrece masura sa fie tras la raspundere sau daca isi face treaba sa fie complimentat.
    Cred ca sunt multi experti care vor sa ajute dar se incurca unii pe altii pe aici.
    Exemple:Sanatate-Brigaela;
    Legislatie,politic,social-Ioandelasal,
    Educatie si Cultura generala-Ardnaxur1961;
    Stiinta si filozofie-kongeriket
    Conversatii-Psiholoaga
    Adolescenti-ErotiqueConseils si exemplele ar putea continua.
    Asta nu inseamna ca ceilalti nu ar mai putea raspunde oriunde ar vrea insa cred ca abuzurile si de limbaj si de raportari s-ar mai atenua stiind ca cineva e mereu cu ochii pe ei si poate lua masuri.
    In felul asta ar putea fi mai usor de controlat totul.Parerea mea!

  31. @Nicu Nebunu

    O avem pe doamna Mariana care ne ajuta pe tema asta :)) Si chiar are nevoie de banuti, cinstit vorbind

    Dar poate iesim candva la o bere si imi povesteti. O dau eu, cum am zis. 🙂

Comments are closed.