TPU Blog

Va intrebam pe blog daca aveti o denumire mai potrivita pentru titlul de “Expert TPU”. Cea mai potrivita alternativa pe care am primit-o este “Maestru TPU”.

Pentru ca ne dorim sa facem o noua serie de recunoasteri a celor mai merituosi utilizatori ai TPU, care este numele pe care il preferati pentru pozitia lor?

Va invitam la vot, pana miercuri, 26 octombrie, la ora 18.00 !

 

Later update: Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, in continuare vom avea denumirea de Expert pe TPU. Vom pune la punct si un sistem de responsabilitati si posibilitati pe care acestia sa le aiba la dispozitie. Multumiri tuturor celor care au votat!

Alexandra – TPU

64 thoughts on “Tu ce denumire vrei?

  1. Eu ma gandesc ca ar fi potrivit un nume care sa reprezinte nu ca stie despre TPU, ci unul care sa ilustreze mai degraba ca omul este experimentat si stie multe, ca multe raspunsuri ale sale au fost de folos. Nu pot da nici o sugestie de nume, ca nu am inspiratie. Sper sa luati in considerare ceea ce am spus eu. Multumesc!

  2. Eu chiar nu am inteles faza asta. Ce conteaza numele ? Nu e acelasi sens, nu tot acelasi merit e ? Sa ramana cum e acum (daca e musai sa ramana) Expert TPU.

  3. Mai bine ati face o noua categorie Maestru TPU in care fie inclusi alta categorie de utilizatori de ex cei care au cele mai x raspunsuri,insa sa ramana Expertii.

  4. Nu e bine, Alexandra. Daca dau acum 1000 de refresh-uri la aceasta pagina…pot vota de 1000 de ori daca imi pun mintea. Trebuia sa cauti un chestionar/poll ceva mai complex…care sa retina un singur vot.
    In fine, cred ca voi da click de cel putin 20 de ori pe Maestru.

  5. Ce na-ti inteles,utilizatori speciali nu au nevoie de titluri sau alte dastea’ doar le ziceti cai apreciati si gata.(sau cel putin asa cred eu)

  6. Da ce conteaza ….pe bune !?
    care e marea diferenta intre expert tpu si maestru tpu ?
    decat sa va ocupati de denumiri..mai degraba v-ati ocupa de atributiile noilor experti tpu !
    Fiindca pana acum expertii erau obiecte de decor …erau stalpii siteului ,dar nimeni nu le dadea drepturi exclusiviste !…imi aduce aminte de monarhia constitutionala englezeasca :))
    Oricum ..ideea este ca nu conteaza cum o sa se denumeasc acest titlu ! Conteaza ce atributii si responsabilitati o sa preia acesti noi useri care devin experti (puterea aduce de la sine responsabilitate ) ..si mai ales cine o sa fie acei useri !
    eu am o propunere …daca tot face un poll prin google docs ,atunci faceti unul nu pe tema denumirilor …ci pe tema numirii expertilor !
    anume…alegeti sa zicem 10 useri mentionati de utilizatori la postarea recenta de pe blog ,pe tema asta …si faceti un poll in google docs in care userii care viziteaza blogul sa poata vota confidential userul pe care il vrea expert !
    si la final va dati seama de ce user a primit cele mai multe voturi ..x-50% ,y-30 % ..etc
    Si totusi …de la voi ,adminii ma astept la mai multa seriozitate !
    Ce conteaza asa de mult de cum o sa se numeasca acest titlu ? ..vad ca faceti mult tam-tam pe tema asta…dar in ceea ce priveste responsabilitati alocate userilor exeperti ,sau privilegii care ban-ul userilor pe termen limitat pentru a reduce trollingul…vad ca taceti din gura !
    Daca tot e sa ne cereti parerea ..atunci baremi cereti-ne sa ne dam cu parerea la lucruri serioase…nu la noi denumiri de titluri

  7. Eu-am cunoscut Tpu-ul cu titlul de ExpertiTpu. Pentru ce sa luati farmecul asta, doar ca sa introduceti ceva nou pe site? Sunteti peninili.

  8. Ba conteaza titlul, altfel nu ne mai intreba. In plus, pe mine ma deranjeaza denumirea de Expert. Maestru suna mai potrivit, indubitabil.
    Hai, Apache, ca ai zis una tare! Asta mai lipsea. Sa ajunga si Expertii sa fie votati de comunitate(ma si gandesc la pulifricii de 10-11 ani de la T/A deja). Daca asa ceva se va intampla, eu chiar imi iau jucariile definitiv de pe TPU si ma duc frate…nu mai dau pe aici, ca oricum nu isi mai aduce nimeni aminte de unul Aero.

  9. De parca ar avea vreo importanta titulatura! Mai important ar fim sa se stie, de pilda, IN CE ANUME este cineva expert (sau Maestru, sau cum i-o zice). In felul asta, cei carora le raspunde un expert, macar stiu ca pot avea incredere in raspunsul primit, pentru ca vine din partea cuiva care chiar stie despre ce vorbeste.
    Bunaoara, eu pot sa dau raspunsuri de bun simt la o intrebare la categoria Sanatate, dar Brigaela da un raspuns AVIZAT, ceea ce e o mare diferenta. Eu incerc doar sa fac un bine; ea stie EXACT despre ce vorbeste.

  10. @mihaela32, Expert a fost un titlu nepotrivit de la bun inceput, asa va si ramane din punctul meu de vedere! Ete na!

  11. @Aero, ai perfecta dreptate, doar vreo 2-3, hai 4… se pot numi intr-adevar experti pe aici ( intr-un anumit domeniu ), dar nici cu titlul de “maestru” nu ma laud:) Zau!

  12. @NOname(3):Secret,secret…dar să ştim şi noi!!! :))
    De unde ştim noi că rezultatul final este cel reieşit din vot şi nu cel ales după voinţa adminilor?? Putem vedea undeva situaţia intermediară? Şi pană cand se poate vota?

  13. Bine, fie. Cu citeva exceptii, expertii de acum nu sint experti in nimic, decit eventual in aberatii si agramatisme. Printre exceptii insa, se numara Ioandelasal si Mariana care sint juristi. Brigaela, care-i medic. Andraxur, Monika si Mira sint profesoare. Hep Hap, Bula, Psiholoaga, Zbenguici si alti citiva, care pot fi experti. Au dovedit-o prin raspunsurile pe care le dau. In rest, in ce sint experti? Sa fim seriosi. Totusi, eu propusesem in discutiile anterioare (care pare ca au fost inutile, pentru ca deja sint uitate), propusesem sa-i lasam pe actualii experti asa cum sint (sa nu suparam pe nimeni, sa nu ranim orgoliul nimanui), dar cei care chiar au dovedit ca se pricep la domeniile pe care le abordeaza, pentru ca in marea lor majoritate vorbesc din experienta, fiind vorba de meseriile lor, pe ei sa-i numim “EXPERTI DE RANGUL I”. E simplu si eficient. Lor chiar li se vor recunoaste meritele, experienta, implicarea, ajutorul, timpul petrecut pe site. Cum ii alegem in viitor pe cei ce vor avea titulatura de EXPERTI DE RANGUL I? Nu batind din palme, nu intrebind userii care se vor grabi sa-si voteze prietenii. In timp. O activitate de 5-6 luni pe site, va oferi timp suficient sa ne formam toti o parere despre ei. Ca se implica si ajuta (scopul site-ului de altfel). Ca sint bine intentionati si nu sint trolli cretini, care-si fac conturi fara numar, doar sa se afle in treaba, sau sa-si bata joc de cite unul pe care nu-l inghit pentru ca in trecut le-a dat peste nas cind au luat-o razna, au uitat de bun-simt, sau au postat aberatii fara legatura cu realitatea si care nici SF nu se pot numi. Ulterior, dupa cele citeva luni si nenumarate raspunsuri, adminii vor fi putut sa-si formeze o parere obiectiva si pot chestiona si userii, sa vada ei ce parere au (pentru ca adminii sint citiva si nu acopera tot, nu vad tot si userii le pot semnala diverse lucruri care lor le-au scapat). MAESTRU, suna aiurea, pentru ca nu-i actor, dirijor, MC, sau mai stiu eu ce. EXPERT DE RANGUL I insa, este cu mult mai potrivit, zic eu si am expus mai sus de ce. In plus, EXPERTUL DE RANGUL I, se ridica deasupra expertilor simpli si prin ei, prin recunoasterea inclusiv a calitatii lor morale, aveti deja acei useri de care se discuta si in trecut, care sint de incredere si carora li se pot da diverse atributii prin care sa-i ajute pe admini sa administreze mai bine site-ul. De exemplu li se poate da posibilitatea sa suspende trollii tembeli, sau sa reposteze postarile sterse abuziv. Li se poate oferi posibilitatea sa modereze si sa sanctioneze userii care incalca regulile site-ului etc etc etc.

  14. “Maestru TPU” imi suna pe cat de pompos, pe atat de ridicol (nu ca denumirea de “expert” ar fi foarte potrivita, cu exceptia catorva utilizatori care chiar merita aceasta titulatura).
    Cred ca ar fi interesanta o impartire a “expertilor”, “maestrilor” sau cum vreti voi sa ii numiti in mai multe categorii sau macar sa se scrie in dreptul fiecaruia in ce domeniu e expert, maestru etc.
    Nu de alta, dar un copil care intra pe acest site, o sa fie tentat sa ia de bun orice raspuns ce vine de la un utilizator cu chenar portocaliu, neavand de unde sa stie ca “expertul”, care e poate si “maestru emerit TPU”, nu are cum sa se priceapa chiar la toate, oricat si-ar da silinta.
    Adevarul e ca si eu sunt curios in ce sunt experti unii experti care sunt ei experti (pardon, maestri).

  15. BRO, scuza-ma ca-ti spun, dar aici, acei ”experti” care se pricep in/la anumit lucru/disciplina, nu are o ”categorie” fixata exact/numai pentru el. De aceea, eu zic, sa ramana acelasi titlu, de pana acum, si fara faze de astea, cum ca ”X” are titlu de ”expert de rang I”.
    Esti bun in ceva, ok, respect!, poti fi numit ”expert TPU”, si atata tot.

  16. Sunt de acord cu Petru Claudiu78. Ar trebui, admninul sa fie mai atent la cei pe care ii denumeste, ca fiind ”experti TPU”, ca multi nu stiu nici pe ce lume sunt…

  17. @JeSsYkA
    si punem pariu ca toate chestiile astea pe care le discutam noi aici o sa fie ignorate ,expertii tpu tot o denumire tampita o sa ia …si expertul tpu o sa fie ales de pustani ? *eu nu am zis mai sus sa fie alesi expertii de useri…am vrut doar un poll de opinie ,ca asa se alege praful de site *
    deci….mda ,pare rau ca nu sunt asa de optimist ca voi ,dar la final parca o si vad pe elasexygagica expert tpu

  18. Apache,
    Din pacate asta am si observat de foarte mult timp…
    Nu mai ca, stii… mie nu-mi place sa fac tam-tam, la orice prostie, sau lucru ne la locul lui.

  19. Mult zgomot pentru nimic!
    Pesemne nu mai aveti ce face, s-a terminat punerea la punct a TPU, toti utilizatorii sunt seriosi si respecta regulile, sunt numai intrebari serioase si raspunsuri asisderea etc.
    Nu mai vorbesc de faptul ca MAESTRU inseamna mai mult decat expert, este o persoana ce exceleaza in domeniul sau, ceea ce nu se poate spune despre destui experti. De altfel, inafara catorva, din raspunsuri nici nu-mi pot da seama in ce anume sunt experti.
    Consider ca s-a pornit de la inceput gresit cu acordarea acestui titlu, respectiv s-au acordat, de cele mai multe ori, aproape numai pe considerente cantitative, fara a fi urmarita, in timp, calitatea raspunsurilor si, mai ales, utilitatea lor.
    Daca vreti sa schimbati ceva, pentru o mai mare adecvare a titlului, atunci ar trebui indicat domeniul de expertiza al fiecaruia si atunci cred ca ar fi destule surprize, respectiv experti in nimic.
    S-auzim si de bine!

  20. Postarile cu teme si cu “Maestrul TPU” imi dau o puternica impresie de bataie de joc…Cateva modificari bune pe ici,pe colo,pentru a putea avea un fond bun pentru aberatiile caracteristice.Nu sunt impotriva modificarilor utile,care ar imbunatati cumva site-ul…dar Maestru TPU?La ce bun?Sa ne complicam,iarasi,inutil existenta.Ma intriga sa vad cat de sustinute sunt,in ziua de azi,ideile proaste,atat in viata reala,cat si in rest.De asta ne ducem la fund,fratilor!Ca in loc sa ne ocupam de ceea ce trebuie,ne afundam aiurea in detalii nesemnificative si total irelevante si nu asiguram baza.Lasati totul asa cum este,din punctul asta de vedere,si axativa pe lucrurile de baza,care vor aduce anumite imbunatatiri site-ului.

  21. Am scris, am editat, am șters și am luat-o de la capăt.

    Adică, nu știu cum să vă explic să vă fac să înțelegeți sau să desenez în așa fel încât să vă spun:
    Am și avem, mult timp din lumea asta să pășim când, cum, de și câte ori vrem în lumea noastră, DOAR noi adolescenții.
    În 20 de minute, mi-am găsit Biblioteca, (și credeți-mă că) nici nu știam că am așa ceva p’aici. Și m-am pus pe treaba, să caut sinonime pentru „Expert”
    Totul a mers bine,
    „Ace”, „Artist”, „Cunoscător”, „Special”, ”Inteligent”, „Priceput”, „Înțelept” chiar și „Maestru”
    Am găsit o groază de idei pe care le-am dezvoltat și investit secunde în ele până am ajuns (ca tot omul) la întrebarea:
    „Pentru ce?”
    Nu mi-am putut răspunde dar am putut să mă lămuresc singur,

    Ce facilități o să câștige purtătorul noului titlu? *m-am întrebat.
    Păi.. dacă √pokemon = Picaciu => nimic special.

    Acum vă întreb pe Voi, restul.
    Pentru ce?

    P.S: Părerea mea, nu aștept să aud „copilul ăsta aberează” și nici „Felicitări”. Mă mulțumesc să mă exprim liber, merci.

    **Aproape toți adolescenții.

  22. Subscriu la toate raspunsurile celor care sunt de parere ca aceasta initiativa nu-si are nicio intrebuintare adevarata.Expert, Maestru, Luceafar TpU, Soare TpU etc, titlul nu ridica si nici nu coboara respectivul user in ochii comunitatii sau a celor care vin pentru prima data pe site si iau de bune raspunsurile lor.Oricat de pregatit ai fi pe domeniul tau sau in viata, in general, intotdeauna se vor gasi intrebari la care nu ai raspuns.E posibil sa vina un user care nu are niciun titlu, dar a trecut printr-o situatia similara si raspunsul sau ti-l depaseste in valoare.
    Am vazut ca se discuta mult pe ¨ In ce anume sunt experti expertii ? ¨ Buna intrebare, la care nu mi-am gasit nici eu raspuns.La ce naiba sunt bun ? Diplome de psiholog nu am, profesor nu sunt, jurist nu, inginer nu …deci, descalificat din start de la aceasta nominalizare.Pe de alta parte, daca ma uit in trecut si imi analizez raspunsurile, imi dau seama ca am pus suflet pe acest site.Am raspuns din inima si cu dorinta sincera ca cel care intreaba, din raspunsul meu sa extraga exact ceea ce trebuie.Am incercat sa dezleg intrebari prin raspunsuri la obiect, si invers, prin raspunsuri ironice acolo unde ironia se leaga mai bine ca un raspuns serios din care nu se intelege mai nimic.
    Da, am aberat prin intrebari si raspunsuri, poate mai mult decat era necesar titlului de expert, acum, va intreb pe voi : Cine n-a facut-o ? Avem zile distincte, sentimente si trairi de moment, ca doar suntem oameni.Un sistem robotizat cu raspunsuri standard ar altera esenta comunicatiilor interpersonale.
    Intr-un final, ca sa ma opresc aici, nu titlul da valoare userului, ci userul da valoare raspunsurilor.

  23. Ce naiba, aparent, eu sunt singurul, care sustine titul de Maestru! Hai, ba, nimeni in afara de mine? Ma faceti sa arat ca un prost pe aici. Rusine, tovarasi!
    @nony, cu ultima ta replica…ai vrut sa spui o vorba inteleapta(nu ca ar fi prima data de la tine), dar pacat ca e fix pe dos realitatea de pe TPU. D-aia eu detest titlul de expert si pe site am un cont de pe care fac campanie impotriva lui.

  24. Alexandra citeste ce a scris Ioandelasal si Nony si ai sa afli si parerea mea.
    Nu vreau sa fiu rautacioasa,dar chiar nu poti mai mult?
    Nu ai facut nimic constructiv pana acum, doar ai cenzurat pe cine nu trebuie si pe site stau foarte bine intrebarile si raspunsurile tampite.
    Chiar trebuie sa tipam mereu dupa Catalin?
    P.S. Catalin daca citesti cele spuse de mine, te rog cauta o persoana sau instruieste o persoana macar pana la nivelul la care era Raluca.

  25. Expert e cum e, dar Maestru suna mai mult decat penibil si nepotrivit.
    Decat sa faceti o schimbare inutila si neinspirata, doar de dragul de a aduce un nou aer p-aici, mai bine lasati asa.

  26. Nu știu de unde a început tam-tam-ul ăsta cu schimbarea titulaturii, dar nu are nici un sens. Mi se pare superficial, încercați să distrageți atenția de la problemele reale ale siteului.
    Propun să terminați circul inutil și să vă concentrați pe alegerea noului expert. Când se va desemna unul? Am facut cu toții propunerile în urmă cu aproape 3 săptămâni.
    De asemenea, o schimbare utilă ar fi alegerea unui utilizator (eventual expert) de încredere pentru a controla o anumită categorie. Acelui utilizator îi va reveni dreptul de a muta întrebările necorespunzătoare categoriei, precum și responsabilitatea de a atenua trollingul.

  27. Buna
    Guys,cui pasa daca sunteti experti sau maestrii(lol cum suna asta -_- )? Milioane de oameni traiesc fericiti si fara sa stie asta.Eu unul mi-am facut cont doar sa ajut lumea.Cand am vazut prima oara expert TPU(pe bacemi) m-am gandit “ce geniu e asta <_.< )

    Sper ca v-am ajutat 🙂

  28. Mdeah…si eu care vroiam sa scoateti chestia cu ranku-ul si fundele sa dispara toti cersetorii….

  29. Eu zic sa puneti la optiuni: “guru TPU”. Nu de alta, dar atat “Maestru” cat si “Expert” jigneste definitia din DEX. Amandoua au ca valoare implicita o educatie solida si o munca personala de calitate intr-un domeniu stiintific. “Guru”, pe de alta parte, implica o valoare intrinseca paralela cu educatia propiu-zisa, gen Becali, ha, ha. Sa fi “guru” inseamna sa ai adepti, idei filozofice ample, voturi ale fanilor, premonitii, sfaturi utile, exemplu personal modest si initiat, deci exact aura TPU-ului, sau asa ceva.
    PS. Oricum eu nu votez, mama m-a invata ca trebuie sa am totdeauna cel putin 3 optiuni ca sa conteze votul meu, plus varianta de eschiva ( Nici una din variantele anterioare). Va pup, desteptilor!

  30. E aiurea, nu contează numele. Ar trebui să vă uitați la câți experți sunt, care n-au mai intrat de luni bune și să-i ”dezexpertizați”. Oricum, e apă de ploaie, pe mine nu mă interesează deloc titlul ăsta. Zi faină!

  31. Nu, acum pe bune, “utilizator nou”, “utilizator vechi” si “utilizator nominalizat” nu e suficient?

  32. @alicecullen, nu stiu cine esti, nu te cunosc, si-mi cer scuze inca de la inceput pt ceea ce o sa spun.
    In primul rand, esti cam nedreapta fata de cei care si-au pierdut ore intregi din viata lor cea scurta, pe acest site, ajutand, sau facand rau, oricum au pierdut momente, clipe.
    De ce sa fie asemenea cu cei care au maxim 5,6 zile pe site ?
    Poate asemenea tie.

  33. Apreciez timpul care vi le-ați petrecut,ideea în sine este bună,dar nu ați pus-o în practică cum trebuie. Nu vă judec,doar îmi spun părerea și nu vreau să o luați în nume de rău. În primul rând,nu trebuie să lăsați un utiliazator să voteze de câte ori vrea. Un vot de fiecare este suficient. Nu contează că ești expert sau maestru. Nu trebuie nici un rang. Ideea lui Poneiul Traian mi se pare bună. Există multe soluții mult mai bune pe placul tuturor,care să ne bucure pe toți,și să nu îi supere pe cei care sunt noi,nu au atât de mult timp să stea pe site și preferă să citească sau să se ocupe de propria cultură.
    Gândiți-vă de mai multe ori. Încercați să faceți ceva cu temele și să fiți mai activi,cu temele e de groază!
    Luați în serios părerile tuturor!

  34. În loc să ne confruntăm cu adevăratele probleme de pe TPU, noi discutăm despre ‘Maestru TPU’ sau ‘Expert TPU’ ? Acum fără supărare, dar nu contează ce sunt, maeştri sau experţi, contează că sunt apreciaţi şi că înseamnă ceva pentru comunitate. Ar trebui să discutăm despre lucruri mult mai importante, cum ar fi imbecilitatea de la categoria Dragoste/Sex… sau unii utilizatori de la trivia/amuzante.

  35. Bya132 Ai foarte mare dreptate. Eu apreciez timpul pe care și le-au dedicat și inițiativa pe care nu au gândit-o așa de mine,dar..problemele serioase întotdeauna le uită sau le neglijează de tot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.