Mai incearca la medicina, pregatindu-te mai bine!
Daca tot nu reusesti, atunci poti face un curs postliceal din domeniul medicinei.
De ce nu te apuci de o munca pe care esti capabil sa o faci de la cap la coada?
Este clar ca medicina sau biologia nu-s de tine, daca nici macar nu esti capabil sa inveti toata materia ca sa poti sustine examenul de admitere. Nu mai spun ca dupa admitere mai sunt 10 ani grei de invatat pe rupte pentru medicina, ceea ce la tine nu va functiona.
De ce nu faci o postliceala de meserii?
Aceea iti poate aduce o profesie buna si poti gasi ceva de munca, fiindca plecatul ala in stainaite nu te va califica in nimic, doar munca fizica in constructii sau pe la cules de fructe si legume.
Am luat 9.75 la bac la biologie. Nu e vorba că nu s capabil e vorba că las pe ultima sută de metri orice chestie din viața mea
Tocmai acest comportament al tau nu-ti va permite sa intri la o facultate unde invatarea este obligatorie, zi de zi, unde asimilarae de cunostinte nu sufera amanare si nici viata omului.
Mai bine te focusezi pe ceva ce vei fii capabil sa faci in viata ta, ceva ce nu depinde viata unui om... de tine.
Cea mai optimă soluție în cazul tău este șofer pe camion, se fac bani frumoși, și nu necesită mare pregătire.
"Efectiv m-am dus cu materia rasfoita pe un sfert. Ce fac? Renunț?"
Păi numai tu poți să știi asta. Dacă maximul de efort pe care ești dispus să-l depui este să răsfoiești un sfert de materie este, atunci poți să renunți deja, pentru că nu vei intra niciodată la medicină în condițiile astea. Este ca și cum ai spune "vreau o medalie olimpică, dar nu sunt dispus să mă antrenez decât 15 minute pe săptămână".
Dacă ești dispus să iei lucrurile în serios, atunci pune-te cu burta pe carte și mai încearcă.
Nu e vorba că nu le iau în serios dar anxietatea și stresul, mă blochez. Înainte era mult mai ușor să învăț chestii când nu era presiunea tuturor pe mine
Te aștepți să aleagă niște străini la care n-ai văzut nicio celulă de piele moartă ce-ai să faci tu cu viața ?
No, părerea mea ar fi să nu dai la facultatea de biologie, mai încearcă la med. sau fă un curs pentru asistenți medicali (postliceal).
Voiam o părere cât de cât obiectivă. Din afara
Din punct de vedere obictiv, da, Medicina este cea mai bună alegere, și Biologia cea mai proastă.
Hotaraste-te ce vrei si mergi pe directia aia, vezi ca este peste limitele tale, ocolesti si continui sa mergi
"medicină mă va scoate din povară financiara"
Tu te duci la medicina pentru bani, nu de dragul de a ajuta suferinzii. Dar pana atunci, vei avea multi ani de "povară financiara". Cine iti va plati facultatea?
"ce siguranță am că mă apuc de învățat, că mă tin?"
Tu ne intrebi pe noi?
"Efectiv m-am dus cu materia rasfoita pe un sfert."
La medicina ori stii totul, ori renunti.
Daca vrei bani, "dai de C" si pleci pe TIR.
Daca vrei sa faci o facultate, te tii de carte si inveti totul sau iti alegi alta meserie.
Ușor de spus, medicina a fost răspuns care mi-a venit în minte de când mă știu având în vedere că mă fascinează biologia de mic. In schimb nu sunt fan al șofatului. Daca era chiar numai pentru bani as fi dat de mult pentru CE
Nu te stiu. Am judecat STRICT dupa afirmatiile tale. Asta reiese.
Ca să faci medicina inseamna să ai multă dragoste pentru oamenii in suferinta si să fii pregătit să te jertfesti pentru ei si nevoile lor.
Iar dacă cumva crezi in Dumnezeu cere-i să te lumineze ce să faci in viată si calea ta se va deschide.
Altfel sofer pe camion.