Întrebare recomandată | nadia133 a întrebat:

Bună! Sunt foarte stresată din cauza faptului ca nu știu la ce facultate să dau, aș avea nevoie de niște sfaturi. Prima mea obținute ar fi Dreptul, eu nu aș vrea să dau la Barou sau INM totuși, deci s-ar merita? Tatăl meu îmi spune ca îmi va fi foarte greu deci sunt puțin descurajată și din cauza asta, chiar dacă de când sunt mica eu am învățat mereu foarte bine. A doua opțiune m-am gândit la Resurse Umane, s-ar merita? Aș găsi loc de muncă în domeniu? Mai m-am gândit la Marketing Digital sau Comunicații și Relații Publice. Sunt foarte nehotărâtă, care ar fi cea mai bună alegere? Și de viitor? Țin sa menționez ca eu voi termina un profil uman/vocațional deci matematica/fizica/ chestii de genu sunt excluse. Astept orice fel de sfat!

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Hai sa-ti iau eu stresul si sa-ti spun ca NU este nevoie sa dai la nici o facultate, fiindca nici una NU iti asigura loc de munca.
Dreptul si jurnalismul sunt deja inutile, fiindca piata este saturata cu zeci de mii de fosti studenti care au o diploma in buzura dar nu au loc de munca, deci sunt facultati inutile care oricum nu se pot practica nici in stainatate.
Cat despre marketing ...traiasca inteligenta artificala, ca deja preia toate aceste joburi si chiar la feca foarte bine, chiar mai bine ca un profesionsit cu experienta.
Cauta-ti o profesie mai practica!

| nadia133 explică (pentru Violleta2022):

Sigur, atunci hai să nu mai facem nicio facultate, pentru ca dacă cu facultate se găsește greu de muncă, apoi fără facultate este mai ușor? Nici nu m-am gândit la opțiunea să nu merg deloc, pentru ca undeva, cândva tot se va ivii o oportunitate, dar fără nici un fel de studii superioare, mai greu.

| caalcen a răspuns (pentru nadia133):

Nu asa se pune problema.
Fii realista si vezi ce capacitati ai. Ce si cat ai putea invata. La Drept e foarte mult de invatat. Chiar si dupa terminarea facultatii. Apar mereu legi noi pe care trebuie sa le cunosti.
Si vadca te gandesti la meserii total diferite.
Nu vrei ceva cu stiinte exacte? Greu. La meserii usurele se inghesuie toti.

| Violleta2022 a răspuns (pentru nadia133):

Pai tu ai afirmat aici ca ai stres enorm doar sa alegi o facultate, de aceea ti-am recomandat ceva FARA stres: o profesionala de meserii.