| kameliae a întrebat:

Bună ziua!
Aceste întrebări sunt pentru cei care au urmat o facultate: A fost benefica sau nu?
Cât de mult a ajutat facultatea urmata în locul de munca actual?
Job ul actual si facultatea au legătură/sunt pe același principiu sau reprezinta direcții opuse?

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Foarte benefica pentru că e vorba de un domeniu tehnic.

| mihai69 a răspuns:

Da.
Foarte mult. Materiile studiate au fost exact despre domeniul unde am activat ulterior - aviația civilă. Facultatea - politehnica, electronică, specializarea aparate de bord.

| gabicoo a răspuns:

A fost benefică.

| just4ubr2015 a răspuns:

Nu a contat deloc daca nu ai pile sa te angajezi in specializarea din facultate o faci degeaba 90% din cei care termin facultatile devin zugravi vanzatori bolt uber mc donalds etc in Romania daca nu ai pile si cunostinte facultatea e ca liceu...

| MihaitzaItza a răspuns (pentru just4ubr2015):

Nu ai intrat la facultate sau de unde înverșunarea?

| just4ubr2015 a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Am terminat si facultatea cu 950 si masterul si degeaba daca nu cunosc in oras nu am loc la stat iar la privat nu am experienta in vechime de minim 10 ani...90% din colegi de facultate sau facut pompieri in armata soferi tir ospatari vanzatori etc

Inseamna ca ai facut facultatea gresita.

Am facut 2 facultati una de inginerie si una de management iar ca inginer mi sa cerut 20000 euro spaga sa iau post iar ca manager sa lucrez la stat 18000 euro asa ca.....lucrez la privat mai bine pe 1400 euro si nu mai trebuie sa dau spaga nimanui...

Cine ti-a cerut spaga, zi cu nume si prenume, fa o plangere la DNA. Nu e deloc complicat. Daca esti bun, sunt sigur ca vei caastiga mai mult la privat. Daca esti bun.

S-a facut plangeri si dosarul tergiverseasa de 5 ani.....asta e Romania degeaba cand esti prea mic si caracatita de la stat e mare....de aia multi pleaca in afara sau la privat.

| Kiran a răspuns:

Este benefica daca alegi sa urmezi o cariera profesionala ca angajat sau chiar sa acumulezi doar o idee despre domeniul unde vrei sa te stabilesti. De exemplu, daca vrei sa iti faci propria afacere (evident ca depind detaliile despre afacere), facultatea de economie / drept / managment / limbi straine, in unele situatii te ajuta sa intelegi cum functioneaza lucrurile de baza sau chiar te scutesc de anumite probleme.
Daca vrei sa te angajezi te ajuta facultatea mai ales in entry-level, neavand experienta sau cineva care sa te "recomande" la inceput, vei lucra de la mijlocul conducerii, iar ei oricum iti vor oferii scolarizare deoarece facultatea iti ofera lucrurile de baza si nu cele necesare jobului in sine.