| razvanutzu a întrebat:

Ce face un notar?straight face
mi se pare absurd sa ma duc sa intreb pe cineva de pe langa mine de aceea intreb aici >:"
laughing

Răspuns Câştigător
| missbee a răspuns:

Acte. :/
adică dacă tu împrumuţi de la cineva o sumă de bani şi stabileşti să ţi-i înapoieze cu rate, cu dobândă sau cu ce vrei tu, şi vrei să faci asta în scris, cu semnătură, ca să nu mergi pe încredere şi să te lase cu buza umflată, mergi la notar şi faci act legal.

dacă nu-ţi înapoiază banii ai un act prin care poţi dovedi că ai fost furat. înşelat. etc. laughing

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Am mai raspuns la o intrebare asemanatoare, asa ca intra aici: http://www.tpu.ro/......-nteleg-d/ si poti afla. Numai bine!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Citește aici: http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_notari_publici.php
Pa, pa.

| ikram a răspuns:

Autentifica documente, face anumite contracte (de ex. contracte de vanzare-cumparare, donatie, imprumut, etc.), se pot dezbate si successiuni.

Asta in mare, sper ca te-am lamurit.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Este o persoana care a dat o spaga imensa si a prins un loc privilegiat, unde dai cu semnatura si stampila pe o caruta de baniwinking

| sy46 a răspuns:

Face acte ce sunt recunoscute legal.
Si capata multi bani.

| Jane a răspuns:

Principala lui ocupatie e aceea de a semna acte...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca, canddva nu vei sti un cuv, cauta pe www.dexonline.ro daca ti-e lene sa scrii acolo "notar", iti dau eu definiitile

NOTÁR, notari, s. m. 1. Funcționar public învestit cu atribuția de a autentifica acte juridice, de a legaliza semnături, de a elibera copii legalizate, certificate etc. 2. (În vechea organizare administrativă a României) Reprezentant al puterii centrale în comune, exercitând de obicei atribuții de șef al poliției și de secretar comunal. – Din fr. notaire, lat. notarius, germ. Notar.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de romac | Greșeală de tipar | Permalink

NOTÁR ~i m. 1) Persoană oficială, învestită cu drepturi juridice, care îndeplinește funcții ce țin de competența notariatului. 2) ist. Secretar al unei primării rurale. /

| ghitza_2903 a răspuns:

In majoritatea timpului sta degeaba si din cand in cand mai pune o stampila si o semnatura pe o hartie, si castiga foarte bine happy