anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Ce faci când ești la început de drum, dar toate job-urile cer experiență sau anumite abilități(pe care nu știi dacă le ai, nefiind în postura de a le folosi)? De unde începi?

10 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu cer toate. ]n anunțurile de angajare se specifică uneori startup position, adică pentru începători.
Dacă mai ești încă student te peregătești încă din penultimul an și cauți un internship, ca să poți apoi în cv să menționezi acea experiență.

| Flavianadx a răspuns:

Poti sa incepi cu voluntariat, daca gasesti ceva pe domeniul tau. Asa treci pe cv ceva si inveti ceva.

| Lizuca1234 a răspuns:

Ce sa faci? Începi de jos. Ma lași cu internship și toate măgăriile, unde toată lumea te va slugari pana pleci de acolo cu limba scoasă? Nu ne-am născut învățați. Acum depinde, dacă studii ai dar experienta nu, cauți undeva unde accepta personal fără experienta, dacă nu reușești, te angajezi într-un domeniu aleatoriu. Ideea este sa muncești. Sa încerci mai multe chestii, ca să capeți experienta. E prea dimineața, sper ca m-am făcut înțeleasă?

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Asta cu cerutul experienței este o porcărie.Patronii,directorii,managerii și alții cu funcții de conducere nu au ajuns pe post direct de pe băncile facultății, excepție fac doar copiii ai căror părinți erau bogătani și așa au trecut direct pe funcție.Eu cred că în orice domeniu dacă am terminat o școală, un curs sau chiar și fără vreo calificare angajatorul nu trebuie decât să te pună la încercare și astfel să vadă sau nu dacă te duce mintea și eu sunt de părere că în timp de o lună de zile îți poți da seama ca angajator dacă angajatul e sau nu capabil de ceva.Pe vremuri când nu erau universități și școli,părintele transmitea copiilor priceperea lor și astfel din generație în generație meseriile de tâmplar, zidar, fierar, croitor, ș.a.m.d.au continuat până în ziua de azi. Fiecare din noi se naște cu un anume talent, cu o anume abilitate, fiecare este bun la ceva.Tot ce trebuie să faci este să descoperi acel har și să îți faci treaba cu drag.În viață sunt două categorii de oameni:1.Cei care și-au dat seama de capacitatea și priceperea lor într-un anumit domeniu.2.Cei care vor lucra pentru îndeplinirea viselor și dorințelor altora.

| Vântulalb a răspuns:

Lasi pretentiile deoparte (stiu ca nu esti tu) si incepi cu un job "de jos" in care nu se cere vechime.
De regula se cere vechime, oricare, nu experienta in domeniu. Experienta in domeniu se cere pentru functiile de conducere.

| SingleForOne a răspuns:

Aici încep erorile mici ale democrației și capitalismului, din punctul meu de vedere, adică "fiecare este liber să facă ce vrea, afacere cu cine vrea, să se angajeze unde vrea, să vină, să plece, etc". Nu insinuez că în alte regimuri ar fi fost mai bine.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Incepi cu un internship.

| Frank51 a răspuns:

Pentru că în România se merge pe pile. În afara faci practică și ești plătit cu mai puțin, dar înveți totul la locul de muncă. În România trebuie să mergi la locuri de muncă unde nu merge nimeni, și să înduri un mediu toxic ca să poți face ceva experiență și sa poți merge altundeva.

| isemilia a răspuns:

Nu toate cer acest lucru. Poti face voluntariat sau un internship.

| Freya1 a răspuns:

Ai dreptate cu cele mentionate de tine la inceput, chiar asa fac multi patroni.
Singura chestie pe care poti sa o faci e, ori sa faci un curs de calificare și să mergi cu hârtia la interviu ca sa demonstrezi ca ai facut ceva in domeniu suplimentar, ori daca e vorba de o funcție mai înaltă sa te ajuți de familie cunoștințe pentru un post bun sau sa deschizi tu ceva (cum e spre exemplu cabinetul de avocatură, psihologia).
La oameni de rand cu meseria normale cred ca e suficient sa meargă o perioadă într-o fabrică sau într-un loc de munca unde este nevoie de oameni treptat sa evolueze.Ca o data ce mergi la o alta firma si ii spui ca ai mai muncit la x loc, sansele sunt mai mei chiar daca nu e acelaș domeniu.