Nu vad de ce ar conta asa ceva. Da sunt in tara dar nu planuiesc sa raman dupa liceu
Până ajungi tu să bla-bla-bla, cu toate spusele despre "school counsellor in UK...si cabinet propriu" te poți șterge exact la frunte.
Așa că revino tu cu intrebarea peste vreo 3-4 ani, ok?
Abia astept, ne vedem atunci. Oprinti-va din a mai crede ca orice spune cineva mai mic decat voi e gresit sau "just a phrase" nu stii viata cuiva asa ca doar ia ca atare ce ti sae spune si ajuta daca poti si vrei, daca nu mai bine taci
Tu - se pare - că știi citi dar din păcate NU ințelegi ce citești. Dar nu-i bai (apropo, știi a cui definiție e prezentă în situația de față?).
Ideea e că pe peste vreo 3-4 ani, regulile vor fi altele deci e inutil să ți le detaliaze cineva acum, ințelegi?
Sau nici asta nu?
În primul rând fa facultatea (si axeaza-te pe psihologia copilului: pre-scolarului, școlarului). UK nu mai este în UE, așa că ai nevoie de viză de lucru (daca nu ai pre-settled, settled status sau cetățenie). Nu te gândi că acolo te primește oricine. Ești doar un altul în coadă la angajare. Au și ei oameni foarte buni și specializați în domeniile lor. Ca să ieși în față trebuie să vii cu argumente: proiecte realizate, experiență practică, implicare - un master, participare la simpozioane, chiar și scrierea unei cărți de metodologie ajuta foarte mult, pe lângă recomandări). Nu e imposibil dar au destui candidați foarte bine pregătiți, deci trebuie să fii și tu macar la nivelul lor dacă nu mai pregătită și cu un aport mai mare. Baftă.
Tatal meu a lucrat acolo asa ca nu-mi-e greu sa-l rog sa-mi faca ce documente trebuie. Întrebarea era complet altua eu ma refeream la pasi exacti, ce tip de facultate, master, daca mai trebuie si alte documente pentru master, note pentru a intra la facultate. In orice caz nu ce ati raspuns dumneavoastră
Tu nu ai înțeles ce ți-am spus. "Tatăl meu a lucrat acolo" -> ce statut are? E cetățean britanic? Are statut de rezident? Dacă nu, degeaba a lucrat, îți trebuie viză de lucru. Spui că întrebarea ta era complet alta: absolut toate informațiile le găsești pe internet. Dar dacă chiar esti comodă să cauți îți spun: fa psihologia, masterul e departe (dar și asta îți spun, fa un master în psihopedagogie sau psihologia comportamentală a copilului/școlarului). Alte documente, note etc fa bine și caută singură. În loc să spui merci pentru că chiar ți-am răspuns ok mai faci și mutre.
SI m-a repet. Nu știu ce vârstă ai dar facultatea cu masterul sunt 6 ani. Deci mai e mult până atunci. Și al doilea lucru, nu mai visați la UK dacă nu ați avut un statut de rezidență înainte de Brexit. Dacă nu ai niciun fel de statut poți lucra doar cu viza de lucru atât.
Dacă vrei să faci facultatea acolo. evident să înveți ce ai nevoie (de asta te informezi singura pe site-urile universităților) sa ai multi bani. ( Și pentru a plăti facultatea și pentru a trăi + chirie). Și Londra nu este un oraș gigantic, că nu e New York sau O metropola chineză. O străbați rapid cu tube, chiar și cu Uber.
Exact cum a scris gabicoo, îți trebuie creier și apoi poți să faci ce vrei tu.
✔ Nu există o „pregătire unică" obligatorie pentru consilier școlar în UK, dar majoritatea profesioniștilor au una dintre următoarele:
• Licență (Bachelor’s degree) într-un domeniu relevant, de exemplu psihologie, educație, consiliere sau lucrător social.
• Dacă vrei să lucrezi cu copii și tineri, psihologia, educația sau consilierea cu specializare în lucrul cu copiii sunt foarte utile.
Iar răspunzi cu AI? Ia la cunoștință că fiecare răspuns pe care îl dai generat de AI este raportat și văzut de moderatori. În regulamentul TPU se specifică clar se poate suspenda contul că urmare a folosirii SI-ului pentru a răspunde. Ai mentalitate de grădiniță de nu poți respecta niste reguli? Oricum te faci singur de ras.
Adică în mia toate răspunsurile proprii scrii cu "î" din I nu "â" din a, care denotă că ori ai 50-60 de ani și nu ai apucat revenirea la "â", ori este semi-analfabet cu câteva clase ca trenul.
Scrii cuvintele împreună a agramat. "Aceeaș" nu există, "î" peste tot în cuvinte, sa/ma/deo -> tu nu ai auzit în viața ta de cratima. Te exprimi că un om mediocru și brusc, instantaneu și dintr-o dată apar răspunsurile generate de AI, cu explicații despre crypto currency și trading cu procentaje etc, de parcă ai fi nu știu ce analist financiar ieșit din pestera uitării. De dimineață asta ai făcut. Ai căutat toate întrebările fără răspuns și te-ai apucat să dai copy paste la răspunsurile generate cu AI (Gemini/ChatGPT etc).
Uite asta mă sperie pe mine și pe alții cu capul pe umeri, cărora le-a plăcut să învețe, că AI-ul poate și naște "monștrii" ai inculturii și ai apneei cerebrale. Orice ratat va sfătui pe altul cum se rezolva un exercițiu cu logaritmi când el nu știe tabla înmulțirii și aritmetica elementară.
Chat gpt am si eu mersi