Aveam si eu asta in cap la un mom dat, dar mi s-a parut prea static, prea plictisitor pentru o meserie, am ajuns la un nivel bun prea repede... Nu la modul ca nu sunt provocari, poti face chestii f faine daca nu te plafonezi la prima multinationala care iti da cateva sute de euro pentru 12 ore/zi de lucru lunar. Daca esti pasionat, ai mari sanse de reusita, cel putin la noi in tara nu prea raman oameni priceputi in nisa asta...
Indiferent ce ai invata nu ai pierdut nimic. totul e un castig pentru tine. adevarul e ca atunci cand gandesti asa si pui intrebari din astea, nu e invatatul pentru tine, nici informatica si nici automatica. du-te si bate mingea pe afara
Pune intrebarea ta si pe Raspuns-Rapid, poate gasesti raspuns si mai castigi si 3 cartele vodafone cu 1000 de minute si 1000 sms uri! www.raspuns-rapid.info/concurs
Contrar parerii generale, nu mi se pare prea de viitor(!). Dinmai multe motive: explozia productiei de informaticieni - prea mult pentru cat trebuie dupa parerea mea. La un moment dat se va ajunge la o saturatie. Adauga la asta tendinta evidenta de mutare a businessurilor in tarile ieftine (China India) sau chiar mai la est de noi. OK, pentru moment, 10-15 ani, nu cred ca vei muri de foame, dar ce e val ca valul trece; plus ca la 40 de ani nu te vad bine cu o asemenea meserie. Parerea mea... Dar da, mai ales daca vrei Romania, nu cred ca e o meserie rea, insa viitorul nu e atat de roz precum l-ar vrea unii. Parerea mea...
Si rocium ai de citit zeci de mii de pagini, care dupa 5 ani nu prea valoreaza mare lucru uneori. Programarea nu e asa de comoda...
La automatica inveti mult mai mult decat informatica si probabil mai putina informatica decat ai vrea. inainte sa alegi o facultate uita-te cu atentie la cursurile pe care urmeaza sa le faci, sa nu fi surprins/a in anul 3 ca o sa inveti despre electronica si motoare