| marinaiordache a întrebat:

Credeti ca este prea tarziu sa incep medicina la 25 de ani? Cunoasteti pe alt nehotarat care sa-si dea seama dupa ce termina alte fac, master ca vrea altceva?

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Am avut si am multi studenti care au inceput facultatea la varsta ta sau chiar mai mult. Ceea ce vreau eu sa-ti spun este ca trebuie sa tii cont ca Medicina e o facultate cu prezenta obligatorie la laboratoare si stagii de pregatire, asa incat in fiecare dimineata vei avea program la facultate de la 8 la 2-3 de la care n-ai sa poti lipsi. Eu am fost nevoita sa muncesc la inceputul facultatii, munceam noaptea (infirmiera si apoi asistenta la Urgenta). Din anul IV n-am mai facut fata si am renuntat la job, traduceam doar acasa pentru cativa bani in plus.
De aceea trebuie sa te gandesti din ce vei trai in cei 6 ani de facultate. In plus, gandeste-te bine daca vrei o familie. Am observat ca studentii si studentele mele cu familii nu prea fac performanta, fiindca au treaba acasa, in loc sa se duca sa citeasca macar 3-4 ore, se duc sa spele, calce, gateasca, plimbe copilul. Daca ai o familie, ei trebuie sa fie foarte intelegatori cu tine, sotul/sotia sa accepte ca in 6 ani nu vor exista seri libere in oras, weekenduri la munte sau la mare. Asta, desigur, daca vrei sa fii bun si sa ajungi un medic de calitate cu sanse de viitor.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Dragul meu daca crezi in tine si doresti acest lucru, nu mai sta pe ganduri realizeazati visul si vei trai sentimentul lucrului implinit. Sigur fara efort si munca nimic nu se realizeaza inviata, eu iti doresc mult succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Nu "ești pe cale de dispariție".
Sunt persoane care au schimbat profilul de activitate profesională după 40 de ani cu absolvirea facultății în cauză.
Dacă te reprezintă și ai chemare, vocație, respect pentru oameni fără gândul la bani peste cei primiți din salariu, mergi la o astfel de facultate.
Mult succes.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca niciodata nu e tarziu sa iti gasesti calea care te face fericita! Da, cunosc! Am o prietena, psiholog, care a fost studenta la limbi straine, drept, apoi a renuntat si la asta pentru a face si a termina Psihologie. Acum, abia acum se simte implinita din punct de vedere profesional, asa ca nu ezita sa iti gasesti implinirea!
Succes!
Monica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde, medicina nu este o facultate ca toate celelalte.asa cum spunea si brigaela, te solicita foarte mult.va fi foarte greu sa o faci, insa daca ai destui bani sa te intretii fara sa muncesti si nu doresti sa muncesti intre timp, ce pot sa-ti spun, decat...succes!

| dianna_5276 a răspuns:

Si eu am 2 cazuri clare de au inceput facultatea la 26 si respectiv 31 de ani. Ce-i drept, nici unul dintre ei nu au familie si au timp sa isi vada de facultate. Cel de 26 de ani trece anul 3, cu 2, 3 restante, ce-i drept si munceste, in concluzie se descurca. Cea de 31 de ani, a dat la medicina acum dupa ce a facut post liceala si inca o facultate, pentru ca ea asta simte ca trebuie sa faca.Multa bafta si sunt sigura ca te vei descurca ca si eu am inceput facultatea de arhitectura la 21 de ani si trec in anul 3 si eu. happy

| marinaiordache explică:

Fiecare cred ca are dreptate intr-un fel sau altul. e mai greu si pentru ca nu as vrea sa fac la taxa, am inteles ca este foarte mare taxa anuala. Mai nou trebuie sa te mentii pe locul tau de la buget pentru a nu-l pierde. E cu dus si intors.