| Al3xandra95 a întrebat:

Https://www.graiul.ro/......xperienta/

Pe bune?! :|
Și oare babele alea cu "experiență" n-or fi avut și ele cândva "neexeperiență"?!
Și când toți moșii de profesori vor da ortul popii, că de, cândva generația lu' mama și bunicilor noștri v-or deceda și deci profesorii babalâci vor fi morți, cine va mai educa pe copiii lor?! Nu tot noi, generația Z de azi și generația tânără?! :|
Și dacă cei tineri vor fi priviți mereu ca "fără experiență" când vor mai ajunge ei experimentați?!

Și acest tipar se extinde la toate domeniile muncii. Dar apoi susțin tot patronii și șefii și cei mai norocoși ai vieții că de "lumea nu vrea să muncească secolul acesta". Păi, poate unii au pile și intră mai ușor la un job sau au noroc de cineva care-i mai ia pe nu știu unde și le mai arată câte ceva, dar alții nu au nici norocul ăsta măcar, de a avea pile, care să-i bage cât mai de mici la un job și rămân la a aștepta 18 ani ca să de angajeze și uneori aceștia cei mai nenorocoși, la 18 ani, chiar dacă intenție există, nu există șansă, că de se lovesc tinerii de "experiență". Păi nu toți au norocul, frate de un tată sau o mamă cu magazin sau cu shaormerie sau orice altceva firma sau ceva prin care copilul își poate lua experiența din fașă.

Păi, să-mi fie cu nesupărare, dar eu una nu mai vreau să muncesc într-un mediu de ăsta. Chiar și de ar fi să devin cerșetoare sau să fur, eu una nu doresc să muncesc într-un mediu așa toxic și care mă tratează cu dosul, dar mai ales mă privește de sus. Și sincer, asta e valabil pentru toți oamenii din generația mea, care s-au lovit de acest ra&at. Nu e vorba că noi nu vrem să muncim, ci sistemul ne tratează ca pe niște proști, frate, doar pentru că, chipurile, nu avem experiență.

Eu atât întreb ca copilul de grădiniță. Cum un om și-ar câștiga experiența într-un domeniu al muncii, dacă nu tot muncind?!
Să nu-mi pomeniți, vă rog, de voluntariat sau practică. Și eu am făcut practică peste 4 ani în școli și grădinițe și chiar "voluntariate" prin școli și grădinițe, le numesc "voluntariate", deoarece erau niște zile fără plată pentru angajare și deci tot stând prin grădinițe și școli, câte 1, 2 săptămâni, pot numi că am ceva practică și voluntariat la activ, dar vreau să vă spun că nimic din ceea ce faci la o practică sau un voluntariat pe domeniul tău, chiar, nu are nicio legătură cu jobul în sine sau ca atunci când ai tu acel contract de muncă și dai tu răspunderea efectiv pentru munca depusă.
Deci nu-mi veniți cu ideile astea. Și și chiar dacă ar fi de ajutor un voluntariat sau un stagiu de practică, tot nu te valorizează mai mult în ochii lumii.

Deci întrebarea care mă macină... de unde naiba atâta răutate și 0 răbdare și empatie în secolul 21 cu debutanții și începătorii în ale muncii lor?! De unde?! Că am obosit să văd atâta răutate, frate, în jur.