Nu vad nimic greu in a face o ACADEMIE de politie (sau academie militara), dimpotriva, vad oameni foarte capabili care o fac cu vointa.
Academia nu functioneaza ca o facultate, acolo esti cazat in regim militar la unitate si respecti un program strict, impus de academie cu exercitii militare, cu garzi, scoala, teme, samd.
Timp liber exista in weekend sau cand ai permisie de la comandant.
Vorbitul la telefon il poti face limitat, cand nu ai program de instructie, scoala, teme, dormit sau garzi.
Dupa cum vad tu confunzi facultatea cu academia, care sunt 2 lucruri total diferite!
In unitatile militare folosirea telefonului mobil este restrictionata inclusiv persoanelor care lucreaza acolo. Intrarea cu telefonul mobil este interzisa si in sediile politiilor de orase, municipii, judetene.
Programul de invatamant este de 6 ore zilnic, mai putin cand sunt activitati specifice, cand sunt cat este necesar. Dar in zilele normale, dupa masa sunt ore de studiu. In plus, programul este strict incadrat pe toata durata celor 24 de ore ale zilei.
Milităria și academia militară nu sunt pentru persoanele cocoloșite de părinți și nu au învățat, puțină disciplină!
În cadrul academiei există și activități diferite de studii. Există ore fixe de culcare, trezire, exerciții fizice, activități gospodărești etc. Și, nu înțeleg de ce este un capăt de lume dacă se impune o limită de folosire a telefonului mobil?
Ar trebui să cunoști că însăși natura instituției impune inclusiv personalului, vizitatorilor, astfel de restricții!
E vorba de spionaj, e vorba de confidențialitate, e vorba de secrete militare, dar mai ales este vorba de concentrarea asupra lecțiilor și activităților sportive!
Vrei să ți se spună Doamna Ofițer mai târziu, îndură! Nu, poți găsi altceva de muncă în țară și străinătate!
Am o vârstă, am făcut armata și știu cu ce se mănâncă armata!