| ExplorândRealitateaCoruptă a întrebat:

Recent am început să lucrez cu inteligența artificială în domeniul imaginilor – acum vreo 2-3 ani – iar acum explorez și partea de muzică și video. Se pare că unii artiști riscă să ajungă să moară de foame… Adică, de ce să mai plătesc pe cineva să-mi picteze, când pot să-mi generez singur propria pictură folosind inteligența artificială?

De ce ar trebui să mai plătesc un artist cu zeci de mii de euro să-mi cânte, când pot folosi un program de inteligență artificială în care introduc versurile, aleg stilul și în 5 minute am deja o melodie gata de ascultat?

De ce să mai angajez un actor – sau chiar un bebeluș – pentru o reclamă într-o campanie de marketing, când pot pur și simplu să dau clic și să generez un videoclip cu personaje create pe calculator, iar în peste 99% din cazuri, publicul nici nu-și dă seama că acele persoane nu există în realitate?

Ce părere aveți?

1 răspuns:
| laptecucereale22 a răspuns:

Inca ne trebuie oameni in domeniile astea pentru ca se vede clar ca ceva e facut cu AI si nu reuseste sa faca fix la fel ca un om, iar daca o companie mare foloseste AI ca sa faca treburi din astea, isi va pierde tot respectul si clientii