| Pufuleteculapte a întrebat:

Rog seriozitate. Sunt în clasa a 10-a la profil filo intensiv engleză și mă simt total pierdută în legătură cu ce să fac mai departe. În primul rând, (după cum pare evident) nu vreau să urmez nimic ce ține de științe reale (medicină, poli, etc) și simt că astea sunt printre singurele drumuri respectate de oameni și despre care nu spune nimeni că "mor de foame". În al doilea rând, familia mea nu e una cu oameni în funcții înalte iar de aceea nu am niciun fel de pile (deci facultatea de drept iese din discuții, chiar dacă unii îmi spun că dacă mă strufoc destul pot face ceva și cu dreptul, știu că nu e așa). Am ales acest profil pentru că visam să devin traducător/interpret dar am realizat că această meserie va fi preluată de inteligența artificială și plus de asta banii se fac extrem de greu. În rest, despre orice opțiune la care mă pot gândi mi se spune că mor de foame cu ea. Țin să specific și faptul că sunt o persoană extrem de nenorocoasă, deci ceva ce nu este 100% cert că pot urma în viață nu prea poate fi o opțiune pentru mine. Cea mai recentă opțiune la care m-am gândit este psiholog criminalist (psiholog cu cabinetul propriu mi s-a spus că e extrem de greu să devi și banii se strâng foarte greu) dar aparent aș avea nevoie de pile și aici. De asemenea țin să menționez că ceea ce ține de mine nu este o problemă, deoarece mă strufoc foarte mult la școală și mereu am ieșit printre primii, de aceea nu mă consider chiar inaptă. Știu ce efort trebuie să depun ca să devin ceva, pur și simplu vreau să nu mă strufoc în zadar. Luând toate de mai sus în considerare, aveți sfaturi?

1 răspuns:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut. Dacă tot ești la intensiv engleza, urmează facultatea de limbi străine. Și în timpul facultății fa și modulul pedagogic, urmând că la terminarea ei sa te înscrii la un master. Axeaza-te pe o cariera universitară: preparator, asistent univ, lector (îți iei și doctoratul) și mergi spre conferențiar și profesor. O cariera frumoasă și deloc de neglijat (și din punct de vedere financiar). Succes.