| cl15 a întrebat:

Salut! Am terminat facultatea de litere. Sunt o persoana careia ii place sa faca performanta si sa studieze (am reusit chiar si sa invat un semestru la Paris cu bursa de studiu). Totusi, mi-am dat seama ca nu vreau sa fiu profesoara si mi-am luat un an liber pentru a intelege mai bine ca obiective de viitor am. Oscilez intre medicina dentara si marketing/corporate life (stiu, chestii total diferite). Vreau o cariera stabila si un salariu care sa imi permita sa ma bucur de timpul meu liber si da cresc frumos o familie.
Medicina dentara e locul unde mi-e sufletul (ma atrage aproape totul la aceasta meserie: faptul ca pot studia ceva in profunzime si ma pot specializa, pasiunea mea pentru sanatate si pentru a face bine oamenilor, faptul ca lucrez cu oameni, dar si stabilitatea meseriei, in sensul ca zilele se aseamana intre ele si asta mi se pare ca imi ia din stresul jobului de pe umeri). Problema la dentara ar fi ca e a doua facultate (yep, e horror de costisitoare, desi parintii spun ca m-ar sustine, dureaza 6 ani si as iesi proaspata absolventa la 29 de ani - marturisesc ca pana atunci as cam vrea sa am si familie si nu stiu cum as putea sa le potrivesc pe toate, ma tot intreb cine ar vrea o femeie care face a doua facultate si nu lucreaza nimic. M-am si despartit recent si imi pun tot felul de intrebari crazy).
Catre marketing (corporate life) ca profesie, sincer, nu am absolut nicio inclinatie. Mi-e teama ca nu voi invata lucruri interesante si ideea de a lucra pentru binele unei firme nu ma entuziasmeaza deloc, spre deosebire de a lucra pentru binele unui om. Pe langa asta, mi-e frica ca voi intampina mult stres la munca, din cauza deadline-urilor si a nevoii continue de a da tot ce poti din tine, ca altfel "poate te da afara sefu’". La marketing ma atrage stilul de viata, ca imi termin studiile mai repede (doar un master de 2 ani), ca pot pleca cu bursa si prin strainatate. Dar other than that, mi se pare shallow.
Chestia e ca sunt o persoana care poate muta muntii cand ii place ce face. Dar cand nu ii place, nu misca un deget, ba chiar devine si foarte frustrata. Mi-e sa nu ma pierd alegand marketing. In acelasi timp, mi-e sa nu imi pierd tineretea alegand dentara.
Ce sa fac? Ce ati face in locul meu? happy
(De asemenea, daca cineva lucreaza in oricare din domenii, as aprecia mult de tot păreri din interior, m-ar ajuta sa imi dau seama daca ideile mele legate de aceste meserii sunt adevarate sau nu. De exemplu, marketingul e CHIAR atat de shallow pe cat il vad eu? Nu as putea face si bine in el? Mda, cam caut orice motiv ca sa scap de atractia pe care o am spre medicina dentara)
Multumesc mult!

4 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Urmează - ți visul. În învățământ este mai horror decât în filme.

| johnnny123 a răspuns:

Să luăm aceste două afirmații:
"Sunt o persoana care poate muta muntii cand ii place ce face" + "Medicina dentara e locul unde mi-e sufletul"

Dacă afirmațiile sunt adevărate, atunci ar trebui să fie evident ce trebuie să faci, nu?

| angel6lust a răspuns:

Du-te la medicină dentară. Succes!

| Bogdaninteligentul a răspuns:

Dacă simți o chemare și o atracție spre medicina dentară, fă-o! Dacă părinții te susțin financiar și moral cu atât mai bine!
Chiar dacă vei termina la 29 de ani, vei fi încă tânără. Poți să-ți întemeiezi o familie și la 30 de ani. Just follow your heart!