Mi-am descoperit meseria preferata pe la 15 ani, si am lucrat orice altceva, din cauza ca nici un job nu se ridica la nivelul meu din acel domeniu.
Daca as avea 20+ si nici o idee de job, as identifica macar cateva elemente care imi plac (de ex lucrul cu publicul, programul flexibil, mobilitatea), si as cauta job-uri care le contin.
Am lucrat multi ani in turism, iar acolo am realizat ca lucrez foarte bine cu publicul. Eram/sunt introvertit, chiar a fost o surpriza pentru mine. Tot acolo am realizat ca programul in ture 12/24 iti lasa impresia ca esti "liber", avand liber intermident, in perioada in care altii stau "legati" de programe 8-16 sau 9-15.
Daca ai treaba pe la ghisee, cu un serviciu 12/24 rezolvi fara sa-ti iei liber.
Legat de viitor/facultate... Eu am stiut ce directie vreau, si nu am considerat ca merita/trebuie/ajuta facultatea. Daca tu nici nu stii incotro sa o apuci... Sfatul meu este sa nu pierzi ani din viata cu "studiile superioare".
Sunt de inteles atunci cand stii ca vrei IT, medicina, inginerie, etc. Dar sa te bagi de chestie pe la o facultate inutila, nu mi se pare un lucru intelept. Mai ales ca vei munci anii aia, ca sa o termini.
Iar pe piata muncii nu fuge nimeni dupa tine pentru ca ai facultate, ba chiar risti sa fii refuzat de la job-urile banale pe viitor, angajatorii considerand ca persoanele cu studii nu sunt stabili pe posturile de jos/pleaca la prima ocazie.
M-am gandit la ce imi place sa fac, la ce anume m-as pricepe si mi-ar aduce implinire profesionala
Salut. Gândeşte-te ce domeniu, specializare îţi place şi fă facultatea în domeniul respectiv. funda?
Tu nu ai citit ca la el a intervenit monotonia? Deci nu e vorba de risc, ci ca nu-i place ce face.
Deci, te plimbi gratis pe banii clientilor si nu-ti mai place. Gaseste destinatii noi. Poate si clientii s-au plictisit de aceleasi locuri.
Nu e rau sa faci o facultate.
Bună! Faptul că simți nevoia de schimbare e un semn bun! înseamnă că îți pasă de viitorul tău. Ai deja o bază solidă: experiență, bacul luat și motivație. Acum e momentul să testezi: uită-te spre domenii care îți stârnesc curiozitatea – IT, marketing, psihologie, design, orice te atrage. Începe cu cursuri online, explorează, învață. Nu trebuie să știi totul de la început. Important e să faci primul pas. Curajul aduce claritate. Succes!
Uvhcbf778 întreabă: