| bogdan4cognkac a întrebat:

Salutare! Ce părere aveți de meseria de inginer proiectant în construcții? V-a fi o meseria de viitor din care sa se câștige bine? Sau va fi o meserie depreciata și înlocuită în viitorul apropiat de AI? Mulțumesc anticipat!

8 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Posibil sa inlocuiasca AI inginerul proiectant in constructii, daca AI e f avansat si gandeste, sigur ca da, si poate face treaba chiar mai bine, ca nu ii scapa detaleii de la oboseala, neatentie, etc.

| lpavel a răspuns:

AI niciodata nu va putea inlocui constructia! Asa ca daca poti si ai cap alege sa fi inginer proiectant!

| Mosotti a răspuns (pentru lpavel):

Ba da, de ce nu? Daca e un AI f avansat, poate proiecta si gandi mai bine ca omul, mai ales ca nu exista deficit de atentie, stres, oboseala la AI ca sa ii scape ceva.
Deci poate inlocui inginerul.

Ce nu poate inlocui este munca fizica, aia da. Desi si acolo, daca fac niste roboti ca lumea, si aia poate fi inlocuita in viitor, de ce nu ar folosi roboti care nu obosesc? Si care nu macane ca nu le dai sal nu stiu cat, nu le faci asig medicala, etc.

Pai de asta si ia amploare f rapid AI, ca e interesul los, nu mai merge economia si nu mai au cu ce te plati.

| bogdan4cognkac explică (pentru Mosotti):

Ma refer în viitorul apropiat și dacă o va înlocui de tot, încât sa nu mai fie nevoie deloc de un inginer proiectant oricât de bine pregătit este acesta.

| Mosotti a răspuns (pentru bogdan4cognkac):

Sigur ca o poate inlocui complet un inginer proiectant, ar nu curand, ca trebuie sa gandeasca, sa aiba gandire ca omul.
In 10 ani deja au zis ca va inlocui multi medici si profesorii.

Ai va fi mai bine pregatit, ca ala ia in calcul mai multe cand gandeste ceva.
O sa aiba pregatirea f buna a unui inginer, plus calitati in plus.

| bogdan4cognkac explică (pentru Mosotti):

Nu stiu ce sa cred în legătură cu medicii și profesorii. Nu cred ca se va întâmpla asta asa repede pentru ca trebuiesc și emoții pentru aceste meserii nu doar o gândire programata.

| Mosotti a răspuns (pentru bogdan4cognkac):

La unele ramuri ale medicinei zic.
Ce emotii iti trebuie la cardiologie sau la diabet?!

La diabet chiar trebuie programata si sa aiba gandire proprie ca sa aleaga metoda cea mai buna de tratament, de dieta.
In functie de glicemii, alimentatie, istoricul bolii, alege cea mai buna varianta de tratament plus dieta, si asta e tot.

Dupa aia ajusteaza dieta si trat in functie de rezultate, nu e mare lucru.

La cardiologie la fel, sisteme de palpare, ecografie, EKG, asculta simptomele si la fel, da ce trebuie facut.

La oftalmologie la fel. La psihiatrie la fel.

Unde nu ar merge este psihoterapia, cel putin deocamdata nu ar merge. Emotii iti trebuie in relatii de parteneriat, cand ingrijesti un copil, etc.

| Bogdan1o a răspuns:

Nu cred că AI o să poată face asta prea curând. Pt proiectare ai nevoie de imaginație, de o minte visătoare. Astea nu-s calități sau proprietăți ale unui AI.
Eu zic că este o meserie de viitor, a omului.