| tonyc7 a întrebat:

Te poti angaja si in jandarmerie din sursa externa, ca in politie?

7 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Da. Sursa: am un prieten care s-a angajat asa la ei.

| LisaJulie a răspuns:

Daca esti bine pregatit

| eliancodrut a răspuns:

Acum este mai greu, deoarece din sursa externa se angajeaza persoane care au deja pregatire militara. Dar acum nu mai exista persoane tinere cu armata facuta. Se mai angajeaza persoane care pleaca din armata.

| tonyc7 explică (pentru eliancodrut):

Eu vorbesc de jandarmerie, nu de armata!

| eliancodrut a răspuns (pentru tonyc7):

N-ai inteles. Ca sa fi angajat direct - fara scoala - in jandarmerie trebuie sa ai pregatire militara, indiferent daca este MApN sau MI. Am spus ca in jandarmerie au fost angajate persoane care au indeplinit serviciu in armata cativa ani, iar apoi si-au dat demisia. Cunosc cateva cazuri de acest fel.

| tonyc7 explică (pentru eliancodrut):

Pai si atunci politia, care e tot institutie militara ca jandarmeria, cum de primeste angajati din civilie fara o zi de pregatire militara?

| eliancodrut a răspuns (pentru tonyc7):

Politia nu este institutie militara. Politia este o institutie cu regim special.
Doar armata si jandarmeria sunt institutii militare.
Atat politia cat si jandarmeria poate angaja persoane prin filiera directa pentru functiile care nu sunt prevazute in pregatirea scolilor militare sau academiilor. Acestia urmeaza cursuri speciale de pregatire militara. Dar in politie sunt si functii care nu necesita pregatire militara. Acestea sunt cele care necesita o pregatire de specialitate ca: medici, asistenti medical, juristi, traducatori, psihologi etc.
In politie, in anumite zone ale tarii, din lipsa de personal, au fost recrutati tineri care au facut 3-6 luni de pregatire militara.
Sunt diferite moduri de completare a personalului necesar.