Inteleg ca nu simti pasiune. Dar iubirea e mai mult de atat.
"pentru felul în care te tratează" Adica te simti in largul tau langa acea persoana, te simti in siguranta sa fii tu insuti, te simti respectat, iubit.
Foarte frumos. Sper ca si tu poti oferi acelasi fel de iubire.
Nimeni nu spune că nu poți iubi o persoană care te tratează frumos, dar fără acea pasiune, iubirea e fragilă, mică și insuficient de profundă încât să-ți dai viața pentru acea persoană.
Depinde fiecare ce alege.
Unele persoane aleg respectul si intelegerea mai presus decat pasiunea fizica.
Nu poti trai doar cu pasiune.
Pasiune este in orice relatie toxica. Dar lipseste cu desavarsire respectul si intelegerea.
Eu cred că majoritatea, dacă nu toți, ar alege pasiunea, atâta timp cât vine la pachet cu încredere, respect și iubire reciprocă. Nimeni n-ar vrea să stea lângă cineva pe care nu-l iubește cu adevărat, iar pasiunea e fix ce dă profunzime iubirii.
Așa că rămân la ideea că o iubire fără pasiune e una slabă, fragilă și nu are cum să te împlinească cu adevărat.
Provenind dintr-o familie in care tandrețea, vorbele frumoase și complimentele nu exista, dand de un om care ți le oferă, te atașezi involuntar de acesta.
De asta e necesară și o educație emoțională, pentru a diferenția potențialii abuzatori de oamenii cu intenții pure, cel puțin din punctul meu de vedere.
Mă refer la iubirea romantică, cea care vine cu îndrăgostire și atașament.
Pai nu pentru asta iubesti un om? Ca doar nu o sa iubesti unul care te bate numai pentru ca are picioare frumoase.