anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E iubire dacă iubești pe cineva doar pentru felul în care te tratează?

13 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Inteleg ca nu simti pasiune. Dar iubirea e mai mult de atat.
"pentru felul în care te tratează" Adica te simti in largul tau langa acea persoana, te simti in siguranta sa fii tu insuti, te simti respectat, iubit.
Foarte frumos. Sper ca si tu poti oferi acelasi fel de iubire.

| Effy35 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nimeni nu spune că nu poți iubi o persoană care te tratează frumos, dar fără acea pasiune, iubirea e fragilă, mică și insuficient de profundă încât să-ți dai viața pentru acea persoană.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Effy35):

Depinde fiecare ce alege.
Unele persoane aleg respectul si intelegerea mai presus decat pasiunea fizica.
Nu poti trai doar cu pasiune.
Pasiune este in orice relatie toxica. Dar lipseste cu desavarsire respectul si intelegerea.

| Effy35 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Eu cred că majoritatea, dacă nu toți, ar alege pasiunea, atâta timp cât vine la pachet cu încredere, respect și iubire reciprocă. Nimeni n-ar vrea să stea lângă cineva pe care nu-l iubește cu adevărat, iar pasiunea e fix ce dă profunzime iubirii.

Așa că rămân la ideea că o iubire fără pasiune e una slabă, fragilă și nu are cum să te împlinească cu adevărat.

| Hyperion7 a răspuns:

E atașament

| Effy35 a răspuns (pentru Hyperion7):

Nu există iubire profundă fără atașament. De asta zic că nu știu cum te-ai putea atașa de oricine s-ar comporta frumos cu tine.

| Hyperion7 a răspuns (pentru Effy35):

Provenind dintr-o familie in care tandrețea, vorbele frumoase și complimentele nu exista, dand de un om care ți le oferă, te atașezi involuntar de acesta.
De asta e necesară și o educație emoțională, pentru a diferenția potențialii abuzatori de oamenii cu intenții pure, cel puțin din punctul meu de vedere.

| VoidEternal a răspuns:

"E iubire daca iubesti..."

Tu ce zici? Daca e iubire, e iubire?

| Effy35 a răspuns (pentru VoidEternal):

Mă refer la iubirea romantică, cea care vine cu îndrăgostire și atașament.

| Solane a răspuns:

Pai nu pentru asta iubesti un om? Ca doar nu o sa iubesti unul care te bate numai pentru ca are picioare frumoase.

| Effy35 a răspuns (pentru Solane):

Poți să iubesti profund pe oricine se poartă frumos cu tine?

| Solane a răspuns (pentru Effy35):

Ei, nu chiar. Poti sa ai simpatie, dar nu dragoste.

| Effy35 a răspuns (pentru Solane):

Exact.