Dumnezeu te poate scapa. Daca ii spui ca alegi sa fie El Stapan peste viata si il rogi sa trimita puterea Duhului Sfant sa locuiască in duhul tau, Duhul Sfânt e mai tare decât orice dependenta. Mantuitorul Hristos a murit El pentru toate păcatele noastre si daca ii cerem sa ne curateasca cu sângele Lui mintea si trupul nostru El o face. Si eu am scăpat prin rugaciune. Citește Psalmii, Noul Testament cu rugamintea sa iti vorbreasca prin Cartea Lui. "Daca noi care suntem rai stim sa dam daruri bune copiilor noștri cu atât mai mult Tatal nostru va da Duhul Sfânt celor ce il cer" Luca
Iesi afara din casa si fa ceva util ori plimba-te sau ia-ti de munca, ca statul in casa duce la frecatul organului si de aici apar probleme cu masturbarea excesiva.
Masturbarea este o problema doar daca nu mai ai timp pentru scoala, munca, treburile casnice, etc. Sau daca-ti produci rani pe organul sexual.
Daca poti duce o viata normala, nu masturbarea e problema.
Asociația Psihologilor din România s-a referit la niște prejudecăți despre onanie într-un comunicat oficial din 2021. De ce neagă unii aceste informații? Pentru că sunt ignoranți sau nebuni sau fanatici religioși.
Masturbarea nu e o problema. Eu fac asta zilnic uneori si de mai multe ori in aceiasi zi si n-am nimic. Nu ai de ce sa iti faci griji
Să-ți găsești o prietenă și ulterior să faci sex cu ea. Mai ales dacă încă ești virgin, odată ce îți începe viața sexuală, totul se va schimba. Dacă vei continua așa, nu va fi bine.
Citat din Coon și Mitterer: „Aproximativ 70 de procente din femeile și bărbații căsătoriți se masturbează cel puțin ocazional."
^ Coon, Dennis; Mitterer, John O. (1 ianuarie 2014). Psychology: Modules for Active Learning. Cengage Learning. p. 406. ISBN 978-1-305-16173-3. "Approximately 70 percent of married women and men masturbate at least occasionally."
^ Coon, Dennis; Mitterer, John O.; Martini, Tanya S. (5 decembrie 2016). Psychology: Modules for Active Learning. Cengage Learning. p. 407. ISBN 978-1-337-51708-9.
^ Coon, Dennis; Mitterer, John O.; Martini, Tanya S. (2021). Introduction to Psychology: Gateways to Mind and Behavior (ed. 16). Cengage Learning. p. 360. ISBN 978-0-357-37149-7.
"Approximately 70 percent of married women and men masturbate at least occasionally."
Salut! Eu am 34 de ani și recunosc deschis că o fac constant, mai ales că momentan nu am o relație stabilă. Mulți spun „găsește-ți altă ocupație", dar adevărul e că fiecare își gestionează nevoile cum poate. Eu, de exemplu, am o pasiune clară: ciclismul de anduranță. Îmi place să fac ture lungi, de zeci sau sute de kilometri. E un sport care mă solicită fizic și mental, dar și așa, când ajung acasă, tot mă trezesc că simt nevoia să mă descarc. Chiar și la serviciu mi s-a întâmplat să merg la toaletă pentru asta.
Partea interesantă e când compar cu ce am văzut la alții. Am avut un coleg de muncă, mai mic decât mine, 32 de ani. Îmi povestea că deja avea probleme serioase de erecție și ajunsese să folosească inele speciale atunci când mergea la femei. Motivul? Avea o viață sexuală foarte agitată, multe femei, relații scurte, aventuri peste aventuri. Și uite așa, la o vârstă la care ar fi trebuit să fie în plină forță, corpul lui nu îl mai ținea.
Eu, în schimb, chiar dacă am avut doar o singură femeie până acum, pot spune că nu am astfel de probleme. Poate nu am bifat experiențe multe, dar măcar îmi păstrez sănătatea și funcționalitatea.