Ar rebui să-ți răspundă cineva care a publicat și cel puțin o carte și a scris măcar un scenariu de film. Dar cum așa ceva, aici, la modul cert nu găsești, orice intervenție e o simplă părere fără valoare.
Dar tu, dacă te crezi tare in ale scrisului, apucă-te de ce-ți... vine
Din păcate Cărtărescu nu a putut fi contactat (e negru de supărare că iar nu a luat Nobeul și a luat crâșmele la rând), iar celebrul scenarist, actor și regizor Sergiu Nicolaescu nu mai este în viață. La fel și Fanuș Neagu. Deci poți să te apuci liniștit de tik tok.
E mai greu să scrii o carte, că acolo nu poți ascunde prostia după actori și efecte speciale.
Apreciez întrebarea. Nu apreciez de ce ai pus-o. De curios. Te ajuta? Faci ceva cu răspunsul? Cartea este mai grea ( și spre surprinderea lui sierra1 mai sunt pe aici care au scris macar o carte
). Scenariul de film are cu totul alta construcție.
Iar citești pe diagonală?
"cineva care a publicat și cel puțin o carte și a scris măcar un scenariu de film"
deci film ȘI carte!
Așa că rămân și eu și tu și ceilalți, NESURPRINȘI!
Sunt și care au scris un scenariu de film și au terminat regia.
Imi place sa scriu in general, prin urmare am incercat sa experimentez cu ambele. Eram curioasa si voiam sa vad ce parere au altii.
Cred ca este mai dificil sa scrii ceva ce iti place mai putin. Sunt cam la fel, doar ca o carte poate fi mult mai mare si sa dureze mai mult pana o termini. Avantajul cartii este impactul direct pe care il vei avea pentru cititorii tai, nu vei depinde de zeci de oameni cum ar fi: un regizor bun, niste actori buni, suntetisti buni, sun buget decent pentru filmari etc.
Am scris o carte, la momentul actual ma lupt la propriu și la figurat cu birocrația pentru publicare deoarece este ceva absolut horror la noi cu hârtiile și autorizațiile. Sincer nici nu vreau sa știu câte implica un scenariu de film. Asa din ce am citit și eu și din auzite, e mai dificil cu scenariul de film din mai multe puncte de vedere deoarece ai foarte multe lucruri de luat în cobsiderare.
Adică din start tu trebuie sa te gândești ca ceea ce scrii acolo poate fi pus și în practica la ora actuala și ca ai mai mult sau mai puțin resursele necesare ori dacă nu ai tu, atunci colaboratorii tai.
Nu m-aș baga sa scriu un scenariu de film de unul singur, maxim sa contribui la anumite secvente împreună cu cineva care posedă experiență reală in așa ceva.
Dom'le tu știi că citești sau ba? sau nu rumegi sensul cuvintelor?
"cineva care a publicat și cel puțin o carte și a scris măcar un scenariu de film"
Cu ce birocratie te lupti? Ai nevoie doar de un numar ISBN si sa trimiti cateva copii la Biblioteca Nationala.
Eu îți recomand să lași băutura deoparte. Ai un singur neuron in staza sau ce? Am scris o dată că sunt destui care au scris cărți și am completat în al doilea răspuns că sunt și care au scris scenarii de film. Ia mai lasa-ne cu aierele de cucoană intepata și frustrata care musai trebuie să aibă ultimul cuvânt și să-i pună pe toți la perete. Ce doreai să îți combin răspunsurile într-un singur mesaj că sa pricepi?